Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam127
Toplam Ziyaret1663129
Oğuz Adem Selçuk
karaisalihaber@hotmail.com
BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLSAYDIM…
18/02/2014

 

Tarih, 18 Şubat 2014, Saat 17.00

Bu tarih, siyasi partilerin tespit ettiği Belediye Başkan adaylarının ve Belediye Meclis Üyeleri adaylarının Seçim Kuruluna bildirilmesi için verilen süredir.

Zaten Belediye Başkan adaylarının isimleri bellidir de Meclis Üyelerinin isimleri açıklandığında hemen hemen her siyasi partide çalkantılar, kırgınlıklar, küskünlükler ve hatta istifalar, parti değiştirmeler olacaktır.

Bir başka anlatımla bu akşam “dananın kuyruğu” kopacaktır veya kopmuş gibi bir görüntü oluşacaktır.

Karaisalı özelinde nasıl bir çalkantı ve deprem yaşanacak aşağı yukarı tahmin etmekteyim. Karaisalı insanının sosyolojik ve psikolojik yapısını bilen bir insan olarak şunu söyleyebilirim: Taşlar yerinden oynar ama en kısa sürede aynı taşlar, aynı yerinde kalır. Çünkü İlçemizde siyasi partiler akrabalar arasında paylaşılmıştır. Kaybeden kaybetmemiştir, kazanan da zaten zafer kazanmış değildir. Sadece danışıklı döğüşün belgelenmesi hadisesi vukuu bulmuştur.

Olmaz ama olduğunu varsayarak ben bir partiden Belediye Başkanı adayı olsaydım, öncelikle ahbap çavuş ilişkilerine kesinlikle izin vermezdim. Hak edeni hak ettiği yere koymak isterdim.

 Partimin İlçe Yönetim Kurulunu toplardım ve Meclis Üyeliği için aday olan aday adaylarını toplantıya çağırırdım. Her aday adayının eline bir kağıt verirdim ve “kapalı oy verme kabinine girmelerini ve üç dakika içinde, son üç yılda okudukları üç kitabın adını ve yazarını yazmalarını” söylerdim. Bu sınavda başarılı olanları sıralamaya alırdım. Ve sonra elbette eğitim durumunu, devlet tecrübesi varsa onu değerlendirirdim, yaşını, cinsiyetini ve siyasi tecrübesini de masamın üzenine koyardım ve bu tablodan bir Belediye Meclis Üyeleri listesi çıkarırdım.

Ama bu kriterlerin birinci maddesi mutlaka kitap okumak olurdu. Çünkü okuyan insan, insanı ve dünyayı tanır, her şeyin para ve çıkar olmadığını bilir. Değer ölçüsü farklı ve saygındır. Olayları ve yapılacak hizmetleri esnaf gözüyle değil, yurttaş gözüyle yorumlar.

Böyle bir sınav ve testi uygulayan Belediye Başkan adayı seçimi kazandığında mutlaka yöresi, yurdu ve Türk insanı adına faydalı hizmetlere ve başarılara imza atar.

Ben Belediye Başkanı adayı olsaydım, en azından daha işe başlarken farklılığımı halkımıza hissettirirdim.

Şimdiki Başkan adaylarımızın söyler misiniz hangisi hangisinden farklı düşünmektedir ya da hangisi farklı bir zemin inşa ederek gelmektedir? Seçilecek Başkan, halefinin kaldığı yerden devam edecekse, yani şehrin simgesi olan yılların okaliptüs ağaçlarını kesecekse, kahvede belediye çalışanını halkın içinde tekme tokat döğecekse, İlçenin tarihi şahsiyetlerine sahip çıkmayacaksa? İlçe Merkezinde yaşayanların köylerde ikamet edenlerin aleyhine eşitler içerisinde birinci derece eşit olduğunu kabul edecekse?

 Ha Hasanı seçmişsiniz ha Hüseyin’i ne fark eder?



1430 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA - 03/12/2023
ELLİ YIL ÖNCESİNDEN BİR HATIRLAMA
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI.. - 06/11/2023
CHP KURULTAYINDA DEMOKRASİ SINAVI..
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde) - 13/09/2023
TÜRKLÜK BİLİNCİNİ KORUMAK (12 Eylül yıldönümünde)
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI - 12/08/2023
ÇECELİ DEĞİL KARAİSALI
BUNDAN SONRA NE OLUR? - 01/06/2023
BUNDAN SONRA NE OLUR?
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2 - 07/05/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKÂYESİ – 2
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ - 16/02/2023
DEPREM GERÇEĞİ VE SORUMLULUKLARIMIZ
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ - 04/01/2023
SIVACI HALİL ŞİİRİNİN HİKAYESİ
SAYIN ZEYDAN KARALAR - 24/05/2022
Yanlışta ısrar etme lütfen! Şehrimizin logosuna dokunmaya devam ediyorsun. Bu koca ve kadim kent Adana Merkezde, 1964 yılından bu yana yaşayan ve son yerel seçimde size oy veren bir hemşehriniz olarak rica ediyorum. Mevcut logo, görsel olarak şehrimi
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516