Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam289
Toplam Ziyaret1663742
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY
17/08/2021

Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...

Kemiyet (miktar,sayı,nicelik)ve keyfiyet (kalite,nitelik) bu olsa gerek.Kemiyette varolmak yetmiyor demek ki.Önemli olan kemiyeti  keyfi yete çevirip; sonuç alabilmektir.

Yıllar önce bir cesur yürekli hemşehrimiz çıkıyor ve ben varım diyor.Yetmiyor, beş dönem; memleketin dördüncü büyük şehrini yönetiyor.Seversiniz sevmezsiniz,beğenirsiniz beğenmezsiniz ama;O bir KARAİSALILI.İlçemizin ismini ve insanını kendine göre çokta güzel temsil etmiştir.Onun döneminde, falan büroda filan kişi;falan dairede falan kişi var; diye elimizi kolumuzu sallayarak girebiliyorduk belediyeye.Ondan sonraki yöneticilerle de hiç bir problemimiz yok ve olamaz da.

Ancak; üçyüzelli bin kişinin yaşadığı ve çoğunluğunu bizim insanımızın oluşturduğu Seyhan Belediyesi’nde bile neden yokuz.Ancak yiğidi öldürüp hakkını inkar etmeyecek olursak;son dönemde bir cesur yürek Seyhan Belediyesi’ne adayım dedi.Partilerin kendi politikasıdır saygı duyarız,aday gösterilmedi.Dememiz odur ki;kazanıp kazanmamak değil sorun,sorun bu kadar insanın içerisinde birileri çıkıp ben de varım diyememektedir.Kemiyeti keyfiyete çevirebilmek için bir Karsisalılı olarak "bende varım" diyebilmekten ötürü kutluyoruz Ali Çoşkun beyi.

Hiçbir parti veya siyasetçi ile sorun yok.Sorun Karaisalı'yi zaten bir Karaisalılı yönetecek ve yıllarca da yönetildi.Herkesin  gözü Karaisalı'da.Adamın Karaisalı'da kapısını vurmadan girebileceği  tanıdığı beş ev yok, Karaisalı'ya aday.Kardeşim  kendine güveniyor ve benim param da var;  çevremde var, ben bu işi iyi de yaparım diyebiliyorsan;Adana Büyükşehir Belediyesine aday ol,Seyhan veya Çukurova Belediyesine aday ol.Gelip kendi yavruna şeyapıncaya kadar büyük düşünerek ve de büyük oynayarak hedef belirle. Kazanırsın kazanmazsın,  üçyüzelli bin kişiyi bir araya getirip; arkana alabiliyor musun; başarı o zaman olur.Sonra,herkes işim garanti olsun; ben adayım,işim garanti olsun; ben para harcarım diyor.Yok öyle üç kuruşa beş köfte kardeş.

Bırakalım, Karaisalı'yı Karaisalılı siyasetçilerimize; onlar işi biliyor,kim neyden alıyor, kim neyi sevmiyor,nasıl olsa kör topal da olsa birşeyler oluyor.Büyükşehri alalım,Seyhan, Çukurova'yı alalım da ilçemize katkımız olurken hemşehrilerimizin kapasitesini, dünya görüşünü,murtçu vizyonunu Adana ve Adanalılara Kuvay ı Milliye ruhunu yaşayıp canlandırdıkları gibi; bir murtçu şahlanışı yapacak cesur yürekler çıkmalı meydanlara.

Yerel yönetimlere başkan,siyasi partilere il başkanı,sivil toplum kuruluşlarına il başkanı,çeşitli oda başkanları olarak meydanlarda boy gösterip,doğruluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı,proje adamı olduğumuzu icraatlarımızla ve kitleleri arkamızdan sürükleyerek gösterebilmeliyiz.

Ve artık Adana Karaisalılılara dar gelmeli,hedef Ankara olmalı.Birde KAP (Karaisalı+Aladağ+Pozantı)projesini hayata geçirebilmiş olsak bu işler kaymaklı kadayıf olur.

Ötekileştirmeyi bırakıp;kimseyi küstürmeden, darıltmadan, herkesi kucaklayarak, önümüzdeki yıllarda yapılacak seçimlerde "murtçuların adayı bu kez kim acaba" dedirtecek şahsiyetler çıkmalı siyaset meydanına ve hep "ben değil biz diyerek" başaracağını haykırmalı.

İşin özü artık mayası bizim olan bu şehrin yönetimine,siyasetine,bürokrasisine,pazarına v.s.herşeyine talip olmalıyız.Bütün bu düşüncelerimizle de kimse bize "mikro milliyetçilik yapmayın" demesin, biz sadece; memleketimizin,şehrimizin milliyetçisiyiz ve şehrimizi çok seviyoruz.

1 Nisan Kuvay ı Milliye ruhunu Karaisalı'da canlandırıp yeşerterek; Çukurovayı kurtaranlar, elbette bu şehrin en doğal kurtarıcısıdırlar.

Yani demem o ki; un var,yağ var,şeker de var, "gel artık usta lezzetli bir helva yap"ta Adana doya doya helva yesin.

Murtçular, herzaman büyük düşünmek, büyük oynamak ve büyük hedefler koymak zorundalar.Artık bayram şekerleri bizi kandırmamalı.

Yani bizim bir adımız KARA, bir de dalağımız KARA,başka kara bulacakları bir şey yok.



922 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
"KARAİSALI KURULTAYI" TOPLANMALI - 06/07/2021
Kurultay ,bir kurumun, bir derneğin; ya da bir siyasal partinin temel işlerinin görüşüldüğü, belli sürelerle; ya da gerektikçe yapılan genel toplantı, genel kurul demek veya diğer bir tarifle eski Türk devletlerinde, temel sorunları görüşüp karara ba
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516