Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam186
Toplam Ziyaret1663639
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI (10)MEHMET ÜNALDI/Senator
14/01/2021
İlçemizin hamisi ve banisi Karaisalı'nın  Köşetaşlar'ını anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Biz Karaisalı Sevdalıları bunu kendimize asli görev telakki ediyor ve geçmişini bilmeyenlerin geleceklerini de bilemiyeceklerine gönülden inanıyoruz.

Mehmet Ünaldı Adana 1919 doğumludur. 4 Haziran 1991 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.Evli ve dört çocuk babasıdır.İlçemiz Emelcik köyü kökenlidir.Anne ve babasının kabirleri şu an Hacılı köyü camii avlusunda bulunmaktadır. İlçemiz işadamlarından Recep Koca beyin üvey dayısıdır.Yine İlçemizin sevilen hekimlerinden sayın Dr.Uğur Ünaldı beyin babaları ile amca çocuklarıdır. Emelcik köyümüzde,ilçemizde ve Adana'da şu an yakın akrabaları yaşamaktadır.Ülkemizin ünlü gazetecilerinden Ruhat Mengi hanımefendi Senator Mehmet Ünaldı'nın kızıdır.Karaisalı İlçe Belediyemiz İlçemizin bir bulvarına Mehmet Ünaldı ismini vererek adının yaşamasına vesile olmuştur.
Mehmet Ünaldı İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu mezunudur.Mezuniyetinden sonra Antakya Orta Ticaret Okulu öğretmenliği, Devlet Deniz Yolları ve Limanları Genel Müdürlüğü Genel Saymanlık Şubesi Müdürlüğü Bütçe Saymanlığı,Osmanlı Bankası Türkiye Umum Müdürlüğü ,İstanbul Yeni cami Şubesi Memurluğu,Türkiye Zirai Donatım Kurumu Müfettişliği,Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği,TBMM.10.Dönem Seyhan (Adana)Milletvekilliği,10.Dönem Çalışma Komisyonu Başkanlığı,Cumhuriyet Senatosu Adana Üyeliği (15 Ekim 1961-12 Eylül 1980) ile Cumhuriyet Senatosu Başkanlık Divanı İdare Amiri ve Başkanvekilliği yapmıştır.
Merhum Adnan Menderes’in “Adana’nın meşhur Mehmet Ünaldı’sıyla tanışmak istiyorum” dediği, Demokrat Parti’nin Yassıada'ya da girmiş bir milletvekilidir.Adalet Partisi’nin de çok uzun yıllar senatörü olarak görev yapmış bir siyasetçi  hemşehrimiz merhum Senator Mehmet Ünaldı.
"Senato"günümüzde bazı ülkelerde yaşlarına ve eğitimlerine göre seçilmiş üyelerden  oluşan ve millet meclisinden ayrı olarak çalışan ,kendine özgü kimi görevleri ve yetkileri bulunan yasama meclisidir Senato.Senatolar genellikle çift meclisli ülkelerde bulunur ve daha yüksek düzeyde olan meclise verilen isimdir.1960 lı yıllarda Mehmet Ünaldı Senato Başkan Yardımcısı idi.
Senatoların asıl üyelerine Senator denir.Dünya tarihindeki ilk Senato Roma'da M.Ö.8 yy.da kuruldu.Türkiye'de Senato Meclisi 1961/1980 yılları arasında çift meclisli sistem yürürlükteyken TBMM üst meclisini oluşturan yasama organıdır.Alt meclis ise Millet Meclisi idi.
Bu toprakların vatan yapılmasında; emeği geçen tüm geçmişlerimize Rabb'imden rahmetler diliyoruz.
 Bir başka büyüğümüzü anlatmak ve tanıtmak amaçlı yeni bir yazımızda görüşmek üzere,
Hoş kalın ,hoşça kalın.


1604 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516