Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam313
Toplam Ziyaret1663766
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KARAİSALI VE KARAİSALILILAR
05/07/2019

Efendim bu ilçe sahipsiz mi..?

Efendim bu ilçe hiç kalkınmayacak mı..?

Efendim bu ilçede hiç iş sahası yok mu..?

Efendim siyasiler uyuyor mu..?

Efendim belediye,kaymakamlık ne iş yaparlar,,?.....v.s...vs...

 

Efendim kabuğunu kıran ve her türlü yatırımını Adana veya başka şehirlere yapmış hemşehrilerimizin yolu ya düğün veya cenaze dolayısı ile doğup büyüdüğü bu ilçeye istemeyerekte olsa  düştüğünde bu soruları ekabirce sorar ve çıktığı fındık kabuğunu beğenmez..

Okumuş, bürokrat olmuş,bilmem hangi bakanlıkta veya il müdürlüğünde koltuk ve makam sahibi Karaisalılı olduğunu bile söylemek istemez iş düşürürler diye. Ancak, o koltuğa oturuncaya kadar memleket milliyetçisi, memleket sevdalısı...

Veya bir seçim olur bakarsın belediye başkanlığına veya belediye meclis üyeliğine aday adayı olur..Deseniz ki; falan köy Karaisalı'ya kaç km veya Karaisalı’nın içinde ikamet eden kapısını çalmadan girebileceğiniz on aile söyle maalesef..

Veya iş insanı veya sermayedarlar neden bu ilçeye şahsınız ve birkaç arkadaşınızla sermayeleri birleştirip  insanımızın çalışabileceği işyeri açmayı düşünmediniz. Aynı soruyu ilçemizdeki parası olan veya olduğunu kimseye hissettirmeyenlere de soruyorum.

Değerli dostlar,"iğneyi kendimize; çuvaldızı başkasına batıralım".Cebindeki parayla veya oturduğun koltukla veya da etrafındaki üç beş tane şakşakcının dolduruşu ile bu işler olmaz."Ergene karı boşamak kolaydır".Ha bütün bunları şimdiye kadar veya mevcut başkan ve bürokratları aklamak ve savunmak için yazmıyorum.

Elinizde bir sürü proje vardı seçim döneminde seçim sonrası hangisini kamuoyuyla veya yetkililerle paylaştınız? Makamda iken aradınız mi Kaymakamları veya Başkanları, "size şu şekilde yararlı olabilirim" adına maalesef...Sanırım önümüzdeki seçimlerde yine adaysınız ve kesin kazanacaksınız da onun için söylemiyorsunuz ve paylaşmıyor sunuz projelerinizi.Seçimler bitti; ilçeye uğramayan bir hemşehrimiz, bu ilçeye ne verebilir soruyorum...

Yemek masalarında,dost meclislerinde kendi parti ve derneklerimizde bol bol konuşuyoruz....Bu ilçe kalkınmaz,adam olmaz,çivi çakılmaz..v..s..

Değerli dostlar "eğri oturup doğru konuşmadıktan" sonra ve o makamı görev yapmak için değil makama oturmak için düşündüğümüz müddetçe verimli olamayız.

Birbirimizle konuşmayı beceremedikten ve fikirlerimizi saygı duyarak paylaşmadıktan sonra ve de yarınlarda bu ilçede çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacak düşüncesini ön plana çıkarmadıktan sonra zoru başaramayız. Yani kolayı başarmaya talip olmamalıyız çünkü kolay zaten yapılır ve yapılıyor.

Bu ilçeyi şimdiye kadar yönetenlerinde elbette seçim sonrası dostça tavırlar içerisinde her türlü eleştiriye açık olmaları ve verilecek fikirlere kapılarının açık olması gerekiyor."Benden daha iyi neden biliyorsun" dememelidir.



869 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516