Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam337
Toplam Ziyaret1667979
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KA KA KA
22/04/2021

     Karaisalı ,Kozan ,Kadirli. Bu üç ilçenin ilk sesleri KA KA KA. Yani Adana için zehir;panzehir misali.Bu formül bir makro milliyetçilik değil,şehrin kurtuluş recetesidir.
Bu şehrin ağustos ayında sıcağını; şubat ayında ayazını yemiş , bu şehrin havasını çocukluğundan beri ciğerlerine çekmiş, köylerinde yoksulluğun ,fakirliğin reçetesini dedelerinden, ebelerinden öğrenmiş, olmazsa olmaz olan örf, adet ve törelerini adı gibi öğrenmiş; çilekeş hemşehrilerimiz; kendi göbeklerini kendileri kesmiş, fakirliği filmlerde değil ;yaşayarak öğrenmiş ,ayakları üzerinde durmayı becermiş ,çilekeş, cefa ve vefa çamurunda yüzmüş ,bu şehrin caddelerini,sokaklarını karış karış bilen, bu sokaklarda gezmiş,kanallarında çimmiş,küçük saat, büyüksaat adımlamış,Öğretmen , Mühendis, D oktor ,esnaf v.s.olmuş bu üç ilçenin insanları Adana'da bir araya gelirse ve gelir de; siyasette en az altı milletvekili çıkarırlar iddiasındayız.
Seksen öncesi olaylarda; fabrikalarda ,okullarda ,mahallelerde hep birlikte hareket ettiler.Sistem bir şekilde saf dışı bıraktı veya bıraktırıldı bu insanlar .Göç alan bir şehir olmamız nedeniyle;kenar mahalleler oluştu ve yozlaşma ve ayrışma başladı;şehir kültürü, hemşehri kültürü yok oldu.
Yaşantıları aynı ,kültür aynı, hedefleri aynı olan bu üç ilçe insanlarının okullarda ,resmi kurumlarda ,ticaret ve siyasette bir ağırlığı bir özelliği vardı.Haksızlığa, yolsuzluğa, vatan hainliğine geçit vermezlerdi.Kim küstürdü veya bilinçli bir proje ile küstürüldüler  ve bu potansiyel güç çeşitli şekillerle kendi içlerinde de ayrıştırıldı.Iyi irdelemek, iyi sorgulamak, sağlıklı düşünmek gerek,nedenini nedenlerini not etmek gerek.Bir  muhtarlık seçiminde bile aynı mahallede aynı ilçeli yani ilçeden beş altı aday çıkartılıyor ve sonuçta kaybediliyor.Birileri ortadan sıyrılıp çıkıyor.
Işte tam da burada Karaisalı'lılar Derneği güzel  bir başlangıç yaparak bir olmaya, iri olmaya ve diri olmaya kararlı görünüyor.Parti farkı gözetmeksizin; çeşitli siyasi görüşlere ait siyasileri bir araya getirerek ;kendi içlerinde koalisyon oluşturarak birlik beraberlik mesajı verdiler, iyi de ettiler.Evet şimdi sıra diğer iki ilçemizin (Kadirli Osmaniye'ye bağlı olsa da Adana'da büyük bir potansiyel var.) Adana'mızdaki hemşehrilerimizde.Ve de bu üç ilçeye sempati duyan diğer ilçe sakinlerinde. 
Kendi içlerimizdeki birlikteliklerden sonra bu üç dev kuvvet zaten devletçi,milliyetçi ve inançlı insanlar, bırakalım siyasi farklılığı; onu zenginliğimiz olarak görüp ;birlik köprüsünü kurup ,şehrimizin belediyelerini biz yönetelim ve yerli ve milli siyasilerimizi meclise biz gönderelim.Yirmiyıl önce; Adana'dan iki milletvekili gönderecek azınlık düşünebilir miydiniz.
Sıra Karaisalı modelini deneyip; daha sonra Adana modelini hayata geçirebilmekte .Bırakalım eskimiş,  köhnemiş ve önümüze süslenerek sunulan reçeteleri.Hasta bizim, doktor bizim, reçeteyi bıraksınlar biz yazalım.
Karaisalı'nın içerisinde birde K.A.P projesi olmalı.Karaisalı, Aladağ ve Pozantı'yı aynı şemsiye altına almalı ;çünki Aladağ ve Pozantı daha dün Karaisalı'dan ayrılmış ilçeler.Halâ kültürel ve sosyal bağları birbirinden ayrı değil.
Elbette siyasi partilerin ve sendikaların veya sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerine girmek çok önemli,öyle ise hemen Karaisalı'lılar nasıl başardılarsa; diğer iki ilçemiz Kozan ve Kadirli'liler küçük hesapları bırakmalı ve güç olduğumuzu; güçlü olduğumuzu birilerine farkettirmeliyiz ki; onlarda buzdağını fark ettikleri zaman bize isim vermemiz için dernekleri veya birlik beraberlik dağlarını ziyarete geleceklerdir; başkanlık ve vekillik için bizlerden isim veya listeler isteyeceklerdir.Ne dersiniz, varmısınız hep beraber,hep birlikte...Ka  Ka  Ka .


569 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436