Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam225
Toplam Ziyaret1663678
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KARAİSALI YEŞİLÇAM VE TV.DİZİLERİ
07/12/2019
Görmek ve bakmak farklı şeylerdir.Doğa harikası bir ilçede yaşıyoruz.Ancak etrafımızdaki tabiat,tarih ve Tanrı'nın bahşettiği güzelliklere bakıyoruz; ancak göremiyoruz.Beyinlerimiz neye programlanmışsa bizler onlara bakabilir ve onları görebiliriz.
Çoğumuz Konya,Erzurum,Çanakkale,Karadeniz,Antalya gibi şehirlerimizi görmek isteriz.Güzel bir istek.Ancak tasavvur(hayal) etmek gerekirse bizim yaşadığımız coğrafyayı da başka birileri tasavvur ediyor.Çünki bizler yazdıkça,anlattıkça,okudukça bir başka güzel oluyor yanımız, yöremiz.
Hiç denediniz mi; çevrenizi fotoğraf layıp bakmayı.Evinizin bahçesi veya evinizin çatısından Hasandağı nasıl görülüyor fotoğraflarda.
Bİr deneyin lütfen.Ne kadar güzellikler içerisinde yaşadığınızın farkına varacaksınız.Ben ilçemizle ilgili fotoğrafları zaman zaman paylaşıyorum ve bilerek neresi olduğunu yazmıyorum.O bölgede yaşayan dostlarımız bile neresi diye soruyorlar.
Başımızı kaldırıp etrafa şöyle dikkatlice bakacak olursak; gerçekten doğanın en cömert olduğu bir yerdeyiz.Yarım saat sonra kar,bir saat sonra deniz.Sonra Çakıt,Körün ,Eğlence suları.Üçürge suyumuz ve Tola deresi,Çatalan ve Nergizlik Barajlarımız,Dokuzoluk...
Köylerimizin yerleşim yerlerine dikkat ediyor muyuz, hepsi bir resim tuali.Bitki örtüsü, hayvan çeşitliliği, kılık kıyafetimiz; bütün bunlara bir yabancı gözle bakabilirsek ne denli değerli olduğunu anlarız.
Kızıldağ Yaylası klasik ahşap evleri ve köylerimizdeki bize has taş evler, Karapınar parkımız,Hasandağımız....
Yerköprü, Kapıkaya kanyonu, Etekli, Kuzgun,Çömelek.. köylerimiz, Kocaveliler ve Kesrihan, Çakallı, Emelcik,Çayraz,Hacıkırı, Farsak,Varda köprüsü,Küp Mağaraları, Çevlik Kalesi, Ramazanoğlu Camii, Barakdağı,Yanık kalemiz  ve folklorik çeşitliliğimiz, daha da çoğaltabiliriz bu örnekleri...Hepsi bir dokunuş bekliyor.
Efendim;dört köşesi ayrı bir güzel ve güzellik bu memleketin.
Bütün bunları açık hava platformu olarak değerlendirip yapay platolarla destekleyebilirsek(sinema ve dizi filmciliği ile ilgili) inanıyorum ki;Türk sinemasının ve televizyon dizilerinin çoğunluğu bizim ilçemizde çekilir.Varda Köprüsü'ne yapılan ahşap(çardak cafe)kafeteryanın yapılması,Varda Köprüsü ışıklandırması ile yapılan çalışmalar ve seyir terası çalışmaları,Karaisalı'da Varda Var Projesi konumuzun küçük bir parçası.Işte sanat ve bacasız sanayinin buluştuğu zirve ve ekonomi patlaması.Film ve turizm sektörü ilçemizde Avrupa projeleriyle keşfedilmeyi bekliyor.
Yaşadığımız yeri sevmek; tanımak ve pazarlamak,eşittir ekonomi olsa gerek.
Karaisalı doğal bir film platosu ve televizyon dizilerinin mekanı neden olmasın.İlçemizde iç turizm yanında güzel bir sektör gelişebilir.
Mülki ve Mahalli idarecilerimizin ile özel sektör temsilcileri;anlattığımız konunun farkındalar ve bizimle aynı şeyleri düşündüklerini biliyor ve bu konuda yapacakları çalışmalarda başarılar diliyoruz.


1360 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516