Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam327
Toplam Ziyaret1663780
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KIZILDAĞ YAYLASI KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASI
05/09/2019

 

Bu yıl 8.düzenlenen "Kızıldağ Yaylası Köylerarası Futbol Turnuvası"her yıl olduğu gibi yine heyecan ve sürprizlerle dolu ve de dedikodularla renklenerek tamamlandı.

Futbol evrenselliği ve mahalliliği ile Adana,Karaisalı ve Kızıldağ Yaylamıza gündem olarak KIZILDAĞ KÖYLERARASI FUTBOL TURNUVASI olarak damgasını vurdu.Siyasiler,dernekler ,sivil toplum kuruluşları ve kendilerini göstermeye çalışanlarla veya ileriye yönelik isimlerini, işletme ve kurumlarını taşımaya çalışanlarla dolu dolu  ve renkli renkli geçti.Bütün bunlar doğal mı;elbette kişi,kurum ve kuruluşların en doğal hakkıdır kendini vitrine taşımak.40 bin yayla sakini kişinin;basın ve siyasilerin istediği malzeme hazırdı çünki...Hepsinden önemlisi de kavga;gürültü ve kaza;bela olmadan tamamlanmış olması.

Sekiz yıl önce Karaisalılılar Derneği’nde birlikte görev yaptığımız Dr.Uğur Ünaldı ve diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla bu fikrin "fikir babası"olan arkadaşımız Uğur beye komple destek verdik ve yanında olduğumuzu söylemiştik. İyi ki söylemişiz ve iyi ki destek vermişiz. Böyle bir organizasyonun içinde birkaç yıl bulundum. Organizasyonun yerleşmesi ile ilgi alanımın sınırları dışında olan futbol olayının dışına attım kendimi. Biliyordum ki; şu anki arkadaşlarım kadar başarılı olamayacağım. Turnuvayı buraya kadar omuzlarında taşıyanlara teşekkür ediyorum. Ancak gönlüm isterdi ki organizasyonun içerisinde Karaisalılılar Derneği hep olsun.Ayrıca  Kızıldağ Güzelleştirme Derneği de olmalıydı.

Organizasyon amatörlükten çıktı seviniyorum. Organizasyon amatörlükten çıkmalıydı da zaten. Ancak bizim çocuklarımız için yola çıkışta konuştuğumuz gibi amaçlarımız ne kadar gerçekleşti tartışılır. Yola çıkıldığı gibi olsaydı Yaylamızdaki ve köylerimizdeki çocuklarımızın kötü alışkanlıklarının önüne geçilecekti ve zaman mefhumunu iyi kullanmalarına rehberlik yapılacaktı. Ancak; bakıyoruz da işin içinde parasal ve kültürel olumsuzluklar ve yaşanmışlıklar duyuldu. Ayrıca Karaisalılılar Derneği sosyal medya sayfasında sinkaflı sözler, hareketler turnuvanın esprisi ile bağdaşmayanlardandı.

Organizasyon yönetimini tebrik etmek gerekiyor ki; çıtayı çok yükseltiler ve insanımızı ve futbolseverleri büyük beklentiler içine soktular. Amatörlükte emekleyen bir turnuvayı ulusal yayın yapan bir televizyon kanalının naklen veriyor olmasına kadar ki süreç harika idi.

Ayrıca; Veteranlarda her kesimden ismin bulunması barış,huzur,dostluk ve uzlaşı için bir ortam oluşturabilecek mi beklenti içerisindeyiz.

Çıta yükseldi demiştim; temennimiz herhangi bir olumsuzluk ve anlaşmazlık olmadan gelecek yıllarda Valiliğimiz veya Spor İl müdürlüğü tarafından ülkemize örnek gösterilip finansörlük konusunda destek verebilmeleri.

Bu organizenin alt yapısını ve vefa duygusunu geliştirecek gelişmelere ihtiyaç var. Ayrıca yayla sakinlerinden genç bayanlar ve erkeklerin de futbolun dışındaki etkinlikleri ki sportif ve kültürele yönelik neler yapılabileceği de masaya yatırılmalı. Abartı olur mu bilmiyorum ama Spor il Müd.aynı organizasyonu diğer ilçelere de yayarak şehrimizde ilçeler arası bir "Köylerarası turnuva" neden planlanmasın? Konu sayın valimize veya konunun muhataplarına götürülürse ilgi göreceği kanaatindeyim.

Bu turnuvanın ilçemizin ve yaylamızın turizm ve ekonomik anlamda katkıları yadsınamaz. Ayrıca

Uğur beyin maçı canlı olarak  naklen sunması turnuvanın da önüne geçti harika idi tebrikler hocam. Çatalanspor’un şampiyonluğu her türlü dedikoduyu yok etti; yoksa aynı senaryolar yine konuşulacaktı.  Ayrıca tüm takım mensuplarının dostluk mesajları turnuva sonunda mücadelelerin sadece futbol oynadığında değil turnuva sonunda da verilmesi hedeflenen noktaya gelindiğinin göstergelerindendi.

 



859 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516