Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam145
Toplam Ziyaret1663598
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI (14) SELAHATTİN BAYSAL
23/03/2021
Teşkilatçı, Yazar,Siyasetçi,Şair
 
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.
Tarihini bilmeyen milletler her zaman yönetilmeye mahkumdur.
Bizde ilçe tarihimizde iz bırakmış büyüklerimizi anlatmak ve tanıtmak amaçlı bir yazı dizisi (14) ile çorbada tuzumuz olsun istedik.
Öğretmen,muhasebeci,siyaset adamı,sivil toplum gönüllüsü ve gönül dostu,vefa timsali Selahattin Baysal 11 mart günü hakka yürümüştür. 
12 Mart 2015'te öğle namazını müteakip Kabasakal Mezarlığında hüzünle,gözyaşıyla rahmet damlalarıyla ebedi âleme yolcu eyledik .Cenaze namazına siyaset dünyasından,edebiyat çevresinden,komşularından,dostlarından büyük bir kalabalık iştirak etti.
Evet, bu kez gönül dostu,vefa adamı,Karaisalı sevdalısı bir hemşehrimizin ,hemşehrimizin ötesinde çok saygı duyduğum bir ağabeyin arkasından yazmak istiyorum ama hüzünlüyüm,hatıralar dağarcığımda depreşmekte ve söze nasıl ve nerden başlayacağımı bilememenin şaşkınlığı içindeyim.
Selahattin Baysal,bir Karaisalı insanıydı.Ilçemizin Memişli  köyündendir.
Karaisalı 'nın havasını solumuş,suyundan içmiş,köyünün önünden akıp giden Çakıt Irmağı ile Körkün Çayı'nın birleştiği yerlerde,bulanık sularda bazen çimmiş,bazen oltasıyla balık tutarak,salçalık biber sulayarak, banadura toplayarak,karpuz şalağı kırarak,sıcak yaz gecelerinde karşı çalılıklardan yükselen çakal seslerini duyarak büyümüştür.
O,bir öğretmen ve idealisttir.
1961Anayasasının verdiği hak çerçevesinde  Devlet Memurlarına sendika kurma hakkı tanındığında 1969 yılında Ülkücü Öğretmenler Sendikası (ÜLKÜ-SEN) kurucusu ve ikinci başkanlığı yapmıştır.
12 Eylül 1980 öncesinde Ülkücü Öğretmenler Birliği (ÜLKÜ-BİR)Derneği Adana Şube Başkanlığında bulunmuştur.Hergün onlarca insanımızın öldürüldüğü,o uğursuz ve bilinçsiz kardeş kavgalarının yaşandığı karanlık günlerde korkmadan,yılmadan ülkesinin aydınlık geleceği adına bu zor görevi,o zor günlerde sürdürme özverisinde bulunmuştur.
O bir siyasetçidir.
Türk Milliyetçiliği davasını,bir siyasi partide yürütme düşüncesiyle CKMP sinin başına geçen ve 1969 yılında Adana'daki büyük kongrede Milliyetçi Hareket Partisi adını alan siyasi hareketin lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in (Merkez Karar Kurulu Üyesi) olarak yakınında bulunmuş, MHP'nin Seyhan İlçe Başkanlığı görevine seçilmiş bir siyasetçidir.
O,bir sivil toplum gönüllüsüdür.
Karaisalı'lılar Derneği'nin kuruluşunda görev almış ve daha sonra Derneğin Başkanlığında bulunmuş,derneğin Adana kamuoyunda tanınmasında ve kabul görmesinde önemli ve özverili katkılarda bulunmuştur.
Başkanlık görevini yürüttüğü süre zarfında "KARAİSALI " adıyla aylık bir kültür ,sanat,inceleme ve araştırma dergisinin yayınlanmasını sağlamış ve Karaisalı'yı basınla buluşturma becerisini göstermiştir.
Ve bunların hepsinin ötesinde ve üstünde hatta birçoklarının bilmediği ama kendi kozasında  şiirler ören mümbit bir şairdi.Yayınlanmış beş adet şiir kitabı bulunan duygusal,üretken ve sevecen bir şairdi.
Karaisalı'lılar Derneği Başkanlığını yürüttüğü süreçte yakınında bulunduğum,KARAİSALI Dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım esnada bana güç ve destek veren bir ağabeyimdi. 
Kendisini tanımaktan ve aynı yörenin insanı olarak gurur duyduğum Karaisalı'yı siyasi geleceğine basamak olarak kullanmak zihniyetinin ötesinde,Karaisalı'yı platonik bir aşkla sevmek noktasında aynı düşünce ve kanaatte olduğum Karaisalı Sevdalısı bir ağabeyimdi Selahattin Baysal.
Yüce Tanrım,son durağını cennet eylesin,rahmetini üzerinden eksik etmesin.anıyoruz.
İlçemizin köşe taşlarını unutmayıp; yeni nesle tanıtmak elbette  Karaisalı Sevdalısı bizlerin asli görevlerindendir.Bu toprakların vatan yapılmasında; milli , manevi ve siyasi mimarlık yaparak emeği geçen tüm geçmişlerimize Rabb'imden rahmetler diliyoruz.
 Bir başka büyüğümüzü anlatmak ve tanıtmak amaçlı yeni bir yazımızda görüşmek üzere,
hoş kalın ,hoşça kalın...
Kaynak:O.A.Selçuk (Taşa Yazılan Yazılar)


641 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516