Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam103
Toplam Ziyaret1695966
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
BAYRAMLIK
06/07/2017

 

Subattığı’nda bayram tadında maçlar vardı. Seyirciler tam 39 gol izledi bir o kadarda kaçtı. Gollerin hepside birbirinden güzeldi desek haksızlık etmeyiz.

Sekiz maçın tamamını sırasıyla analiz edelim.

Bayramın birinci günü iki maç vardı. İlki; geçen senenin yarı finalisti Torunsolaklı, iyi futbol oynamamasına rağmen kazanmasını bildi. Penaltılar çok konuşuldu. Kritik 3 puanı hanesine yazdırdı. Büyük Sofulu iyi mücadele etti ama 2-1 lik yenilgiye engel olamadı.

İkinci maç ise Çukur - Farsak maçıydı. Her iki takımda güçlerinin tümünü sahaya yansıttı ama sahadan galip çıkmadı. 1-1 lik skor dört takımlı grupta önemli birer puan demekti. Çukur seyircisi Tehnelci 'ler üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Meşaleleri, davulları ve tezahüratlarıyla Subattığı’na renk kattı.

İkinci gün üç maç vardı. İlk maç Gildirli- Hacımusalı'ydı. Gildirli zayıf rakibini gole boğdu. 8-0 skor haftanın en gollü maçıydı.

İkinci maç; bu senenin sürpriz takımı Çatalan'ın dı. Rakibi iddialı Aktaş'tı. Çatalan'ın bermuda melek üçgeni  Mehmet - Ömer - Volkan üç puanı Çatalan hanesine yazdırdı. 4-2 lik skorla Çatalan grupta iddialı duruma geçti.

Üçüncü maçta ise 2015 şampiyonu Yağıbasan, komşusu Kaledağı ile karşılaştı. Tribünler bayrama yakışır şekildeydi. Her iki takımında bayan taraftarı erkekten fazla desek yanlış söylememiş oluruz. Özellikle Kaledağı taraftarına parantez açmak istiyorum. Kadınlar, kızlar, çocuklar, gençler ellerinde bayraklarla son dakika son saniyeye kadar köylerini desteklediler. Maçın normal süresi 3-1 Yağıbasan’ın üstünlüğü ile geçilirken hakem üç dakika uzatmayı gösterdi. Ne olduysa bu üç dakika oldu ve Erman iki gol daha atarak er meydanında bu maçın galibi yok dedi. Skor 3-3...

Bayramın üçüncü ve son gününde de üç maç vardı. İlk maç Eğlence- Döşekevi takımlarının maçıydı. Her ikisi de baraj kenarında olan bu takımların maçı da izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Eğlence 3-0 öne geçmesine rağmen, Döşekevi maçı bırakmadı Mahmut Ortak 'ın golleri ile maç 3-2 yi geldi ama Eğlence kalecisi Kerem kritik kurtarışları ile takımına üç puanı kazandırdı.

İkinci maçta ise Subattığı derbiye şahitlik etti. Kuşçusofulu derbisini yeşil beyazlı Kuşçusofulu 4-2 kazandı. K.Sofulu 1650 ise bireysel yetenekler ön plana çıktı ama sonuç değişmedi.

Ve haftanın son maçı Güvenç- Topalak'tı. Topalaklı futbol severler tribünde kendilerine ayrılan bölümü tıklım tıklım doldurmuşlardı. İlk yarı Topalak üç net pozisyonu değerlendiremezken, Güvenç bir gelip pir gelerek ilk yarıyı 1-0 üstünlük ile tamamladı. Topalak taraftarının da bitmek bilmeyen desteğiyle son yirmi dakika içinde 1-1 oldu. Ve yine uzatmalar. Fatih ikinci yarı oyuna girdi son dakikada kilolarına takılanlara nazire yapar gibi golünü attı ve önemli üç puanı Topalak 'a kazandırdı maç 2-1 bitti.

Turnuvada bazı gruplarda sıralamalar şekillenmeye başladı. 2018 de, turnuva 16 takım ile sınırlı olacağı için küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. İlk iki sırayı alan takımlar bildiğiniz gibi çeyrek finalistler olacaklar. Üçüncülük artık çok önemli. Üçüncü olan takımlar 2018 de turnuvaya direk katılırken, A-B grubunun dördüncüsü ve beşincisi, C-D grubunun ise dördüncüsü küme düşecek. Küme düşmek ne anlama geliyor diye sorarsanız; turnuvaya direk katılamayarak play-off oynamak zorunda kalacak.

Turnuva 1-2 Temmuzda ki 4 maçla devam edecek. Takipte kalın...

Ayrıntılı bilgi için ; 0505 889 3901



497 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
BİLDİRİM SESİ - 14/08/2019
Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, m
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.184532.3134
Euro34.583334.7219