Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam534
Toplam Ziyaret1679653
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
TARİHİ DİZİLER
23/01/2018

 

Unutulan tarihimizi hatırlamak baya hoşumuza gitti. Muhteşem Yüzyıl ile başlayan tarihi diziler aralıksız devam ediyor. Sahi neden bu kadar çok izleniyor bu diziler? Hiç merak ettiniz mi?

Türk milletine, tarihi sıkıcı bir ders olarak anlatırsan, tarihin ne olduğunu unutturursan, başarılarla dolu mazimizi öğretmezsen ve halkımızı bu konuda aç bırakırsan diziler reting rekorları kırar.

Kötü mü oluyor, kocaman bi hayır tabikide. Ne diyor usta şair "Tarih tekerrürden ibarettir. Hiç ibret alınsaydı, tekerrür eder miydi?" Dizileri izlerken ibretlik sahneleri kaçırmamınızı öneririm.

En son 1952 de kutladığımız 1.Dünya Savaşında kazandığımız en büyük zaferlerden biri olan Kut Zaferinin diziside başladı. Kutül Amare; Türklerin İngilizlere karşı kazandığı en büyük zaferdir belkide. Türkiye'nin Nato'ya dahil olması ile İngiliz dostlarımızın ricasını kırmadık ve o tarihten sonra İngilizler için hezimet olan bu zaferi ne yazık ki kutlamadık, kutlamayı bırakın tarih kitaplarından bile çıkardık.

Türk'ün tarihi o kadar geniştir ve o kadar büyüktür ki yazsak kitaplara sığmaz, anlatmaya kelimeler yetmez. Ama özellikle şu son yüzyıl çok iyi bilinmeli.

Hani deriz ya müttefiklerimiz yenilince bizde yenilmiş sayıldık !!! İşte o 1. Dünya Savaşındaki müttefikimiz Almanya büyük yenilgiden sonra kalkınma hamleleri ile 20 yılda 2. Dünya Savaşı'na hazırlanıyor, ortalığı bir kasırga gibi kasıp kavuruyor tekrar bir mağlubiyeti yaşıyor. O yıkıntıdan sonraki haline tekrar bakınız. 1945 den bugüne 70 küsür yıl geçmiş; Avrupa Birliğinin patronu neredeyse. Altın rezervinde Avrupada lider. Kalkınmışlıkta, teknolojide... saymayalım isterseniz.  Biz neden son 100-150 yıldır üzerimizde olan bu ölü toprağını atamadık?

İlk önce; Allah 'ın emirlerine uyacağız. Oku diyor Peygamberimize inen ilk ayet. Okumuyoruz !!!. Herkes doğuştan herşeyi biliyor bu ülkede. Atıyor , tutuyor, esip , yağıp gürlüyoruz. Üretiyor muyuz peki? Hayır...

Enver Paşa'yı hepimiz duymuşuzdur ama hep Sarıkamış faciası ile hatırlatılmıştır. Ancak; Çanakkale'nin de , Kutül Amare'nin de başkomutanı (vekili) Enver Paşa'dır. Ve bu zaferlerde elbette payı vardır.

Günden güne büyüyen dizi ekonomimiz ile ; Türk'ün şanlı tarihi sınırlarımızı aştı, eski topraklarımıza uzandı, oradaki Türkiye sevdalılarına bir teselli oldu.

"Diriliş" ile Ertuğrul Gazi'nin Anadoluyu nasıl yurt tuttuğu, vatan yaptığı, "Payitaht" ile Abdulhamidhan'ın ne zorluklarla, ne entrikalarla mücadele ettiği ve bunlara rağmen Osmanlıdan bir karış kopartırmadığı, "Vatanım Sensin" ile Balkanlar'ın nasıl elden çıktığı, Selanik'in nasıl satıldığı, İzmir'in Ege'nin nasıl işgale uğradı ve Kurtuluş Savaşı bizlere anlatılıyor.

Okumayı sevmeyen facebookta, twitterda veya internette gördüklerine sorgusuz inanan bir nesil olduk. Acaba bu diziler okumayı sevmeyen milletimize bir ışık olur mu? Nasıl bir asil kandan geldiğini hatırlatır mı? Yoksa tamamen reting kaygısı ile tribünlere mi oynar?

Takdir sizin...

Kahraman ordumuz Afrin'e girdi. Tarihini bilmeyen bunun neden yapıldığını anlayamaz. Bir oldu bittiyle bizden koparılan topraklarda hala bizim adımızı ananların olması ordumuza güç verecektir. Mehmetçik dualarımız seninle.



1398 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
BİLDİRİM SESİ - 14/08/2019
Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, m
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404