Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam339
Toplam Ziyaret1680546
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
BÜYÜK HARFLERLE ŞAMPİYON
21/08/2017

Eski İngiliz milli futbolcu ve dünya kupası gol kralı olan Gary LİNEKER ne diyor;
Futbol basit bir oyundur. 22 kişi 90 dakika bir topu kovalar ve sonunda hep Almanlar kazanır.
Bu söz son iki yıldır " Kızıldağ'da da hep Emelcik kazanır " şeklinde değişti.

18 takım, 380 futbolcu, 65 gün süren harika turnuva, atılan 168 gol, berabere biten final dahil 9 karşılaşma, penaltıya giden 3 mücadele, kaçanlar, penaltılar, ahlar vahlar ile bir turnuvanın daha sonuna geldik. Adana 'nın en büyük ve en iyi köyler arası futbol turnuvası 20 Ağustos Pazar günü harika bir final izleterek son buldu.  Her iki takıma da Emelcik ve Kuşçusofulu ailelerine gösterdikleri üstün mücadele için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Final öncesinde veteranlar maçıysa her zaman olması gereken güzel bir organizasyondu.
Final sabahından başlayalım. Emelcik takımın 7 oyuncusu Aladağ Turnuvasında Sivişlispor adıyla finale çıkmıştı. İlk açıklanan tarih Kızıldağ 'da ki maçla aynı tarihte ve aynı saatte idi. Ne olduysa oldu ve tarih aynı kaldı ama maç sabah 9 a alındı. Sivişlispor Emelcikspor'dan gelen oyuncuların katılımıyla Aladağ'da şampiyon oldu.

Bir saat yol, bir saat yemek, iki saat dinlenme derken Emelcik oyuncuları Kızıldağ Yaylası Finali için tam kadro hazır hale gelmişti.
Kuşçusofulu cephesinde ise sessiz ama derinden bir hazırlık vardı. Basına, sosyal medyaya taşınan sadece bir oyuncunun maça gelemeyeceğiydi. Hatta Emelcik kaptanı özel aracıyla Nevşehir de kampta olan oyuncularını maça getirirken Kuşçusofulu 'nun da bir oyuncusunu maça getirerek çok güzel bir mesaj veriyordu, dosta düşmana.

Kuşçusofulu taraftarı iyi organize olmuş, tribünlerde ezici çoğunluğu ele geçirmişti. Köyden, Adana 'dan gelenlerle finale yakışır şekilde takımlarını son saniyeye kadar desteklediler.

Final; Emelcik'in etkili oyunu ile başladı. Taner' in maçın başlarında gönderdiği füzeler kaleyi tutmaması şanssızlıktı. İlk yarısı 0-0 biten maçın, ikinci yarısında Emelcik Gökhan'la golü buldu. Golden sonra Kuşçusofulu toparlandı ve akın akın rakip kaleye gitmeye başladı. Çok geçmeden Cihan ile golü buldu. Son çeyrekte etkili oyununu sürdüren Kuşçusofulu aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı. Emelcik'te yorgunluk belirtileri baş göstermişti ama maç karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Şimdi söz sahibi kalecilerdi. Kuşçusofulu attığı üç penaltının üçünüde gole çeviremezken, Emelcik 3de 3 yaptı. Kaleci Hakkı 2. ve özellikle 3.penaltıyı güzel çıkardı ve Emelcikli Baki'nin son penaltı golüyle saha bayram yerine döndü. 

Bir tarafta hüzün bir tarafta sevinç vardı ama her iki takımda alkışlanacak bir performans gösterdi. Her iki finalistte; yenilmeden turnuvayı tamamladı dersek yanlış yazmamış oluruz. Ancak kazanan Emelcik oldu ve son 6 yılda 3. şampiyonluğunu ilan etti. Bu kazanılması zor bir zaferdi. O yüzden büyük harflerle ŞAMPİYON EMELCİK yazdırmayı çoktan hak etti.

Emelcik kuruluşunun 40. yılını şampiyonluk kupası ile tamamlamanın sevincini doyasıya yaşadı sahada. Edindiğimiz bilgilere göre yakın bir zamanda şampiyonluk kutlaması da  yapacaklarmış.

Son söz: Bir takımın turnuvada finale kadar çıkmasının maliyeti minumum 15.000 TL iken, şampiyona verilen 6.000 TL , ikinciye verilen 4.000 TL devede kulak misali kalıyor. Sponsorlardan alınan yardımlarda bir yere kadar ihtiyaçları karşılıyor. Belediyemizin yetkilileri gelecek sene bu final için daha fazla ödül ayarlamalarını temenni ederek yazıma son veriyorum.  Allah ısmarladık.   

 

Ayrıntılı bilgi için ; 0505 889 3901

 



695 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
BİLDİRİM SESİ - 14/08/2019
Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, m
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407