Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam89
Toplam Ziyaret1679208
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
ÇEYREK KALA
07/08/2017



Çeyrek final haftası sona erdi. Birbirinden güzel maçlarla bir haftayı da tamamladık. Tertip komitesinin almış olduğu protesto uygulaması devam etti ama artık kabak tadı vermeye başladı. Kızıldağ Yaylası futbolu ile marka olmuşken bu yapılan sansür markaya daha fazla zarar vermeden artık bu protesto bitirilmeli. Suçsuz takımlar, suçsuz oyuncular daha fazla cezalandırılmamalı. 

Çeyrek finalin ilk gününde ilk maç 2015 yılının finalistleri Yağıbasan ile Eğlencebirliği'nin maçıydı. İki takımda kontrolü bırakmadı. Maçın genelinde baktığımız zaman futbol oynanmaya daha istekli Eğlence tarafı gibi görünse de usta ayaklarla iki net pozisyondan yararlanamayan Yağıbasan dı. Karşı karşıya pozisyonlarda dev kaleci Kerem yine kalesinde devleşmişti. Maç başladığı gibi 0-0 bitti. 

Şimdi sıra penaltılardaydı. Her iki kaleci de penaltılarda ki başarısıyla adından geçmiş yıllarda söz ettirmişti. Kazım 1 Kerem 2 penaltı kurtardı günün kazananı Eğlencebirliği oldu. 

İkinci maç Kuşçusofulu - Topalak maçıydı. Bu sene için Kızıldağ da izlediğim en zevkli, en çekişmeli maçtı desem yanlış olmamış olur. İki tarafın seyircileri de tribünleri doldurmuş, son dakika, son saniyeye kadar takımlarını destek vererek arkalarında duruyorlardı. Topalak'tan Bekir Aytaç'ın şık golüne Orhan Doğan yanıt vermişti.  Karşılıklı pozisyonlar kaçıyor, yürüyen hakem Uğur Yanarateş orta sahadan maç yönetmeye devam ediyordu. Maç boyu her iki kaleci de kalelerinde güven verdi. 

İki takımın da karşılıklı gol pozisyonları başarısızlıkla sonuçlanınca iş penaltılara kaldı. 
Penaltıların çok zor geçeceği belliydi. Auta atanlar direkler kaleciler derken, penaltılarda kazanan Kuşçusofulu oldu. 

Cumartesi günü yapılan müsabakalarda ilk penaltıyı kaçıran takımlar yarı finale adını yazdırması da küçük bir ayrıntı olarak kenarda kalsın. 

Pazar günü de çeyrek final maçlarına devam edildi. 3 as oyuncusu İbrahim Uzunca engeline takılan Farsak; oyuncuların eksikliğini fazlasıyla hissetti. Gildirli'de de eksik vardı ama Gildirlispor' lu oyuncular inanmış bir şekilde sahaya çıktılar. 4-0 yapıldıktan sonra rehavete mi kapıldılar, yoksa yoruldular mı bilinmez ama Farsak 10 kişi kalmasına rağmen 4-2 ye oyunu getirdi. Oyunun son bölümlerinde gol olmayınca çeyrek finale adını yazdıran takım Gildirli oldu. Ceviz kardeşler oyunlarıyla göz doldurdu. Hasan attı, Sadettin yakaladı, Mustafa forvetlere izin vermedi. 

Çeyrek finalin son maçı Torunsolaklı - Emelcik maçıydı. Büyük kaptan Yakup ilk kez yedek kulübesinde bizlere gülümsüyordu. Emelcik önce durdur sonra işi bitir mantığıyla kaptanı yedek bırakmıştı. İlk yarı 0-0 bitti. Tribünlerin büyük çoğunluğu Torunsolaklı galibiyeti ile sevecekti ama Emelcik buna izin vermedi. 2-0 dan sonra yakalanan penaltı gol olmayınca, Torunsolaklı için artık son gelmişti. 4-0 lık skorla Emelcik yarı finale adını yazdıran son takım oldu. 

Yarı final yarı final maçlarında Eğlencebirliği, Kuşçusofulu , Gildirli ve Emelcik takımlarını Karaisalı Haber ailesi olarak başarılar diliyoruz.  Yolunuz açık olsun. 

Ayrıntılı bilgi için ; 0505 889 3901

 



692 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
BİLDİRİM SESİ - 14/08/2019
Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, m
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404