Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam878
Toplam Ziyaret1686311
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
BİLDİRİM SESİ
14/08/2019


Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, murtcu kardeşliğini sağlamak, Karaisalıların birbirleri ile sosyalleşmesini amaçlamaktı. Gelinen noktada cep telefonlarının bildirim seslerine, bildirim ışıklarına muhtaç olmuş vaziyetteyiz. Turnuvanın sosyal medya hesaplarından; kim kime ne yazdı, kim kime ne cevap verdi, kim kime gönderdi , bindirdi tarzında birbirimize laf yetiştiriyoruz. Bilip bilmeden her duyduğumuza inanıp yazıyor, çiziyoruz. Gençlere örnek olalım derken ördek oluyoruz. Yazık... 

Doğrusu, ben bu turnuvanın her şeyiyim diyenler biraz telefonunu kapatsa, klavyesine sahip olsa belki daha hoş, daha ferah, daha nezih bir turnuvamız olacak. 

Şuna da değinmeden geçmeyelim, kimse kimsenin yazdıklarına %100 katılmak zorunda değil. Yazıyorsan eleştiri elbette olcaktır. Herkes alkışlayacak diye bir durum yok. Yorumları başka sayfalarda gruplarda ifşa ederek dört koldan saldırıya başlatmak Karaisalı ruhuna hiç yakışıyor mu? Ya bu tür yazılar yazmayacaksın ya da eleştirilere saygı duyacaksın. Farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğu unutulmamalı. 

Geçen hafta iddaa programı açıklanmış ve tahmin edin kazanın, kurbanı kesin, harçlık dağıtın gibi kurbanla ilgili şakayla karışık sözler söylenmiş. Ben şahsen yazanı tanıdığım için bunların kurbana dalga amaçlı söylenmediğini biliyorum. Lakin bilmeyen tanımayanlar farklı yorum yapabilir. Nacizane bi önerim olur; dini değerlerle ve Kuran'ın emirleriyle maniler yazılmaması gerekir. Bu konuyla ilgili Kuran'da; 
"Şâyet kendilerine (niçin alay ettiklerini) sorsan, "Biz sadece lâfa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk", derler. De ki: "Allah'la, onun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz? Tevbe suresi 65."
Tevbe ediniz.

Gelelim turnuvamıza. Bu hafta çeyrek final maçları oynandı ilk maçta; Çatalan Topalak'ı 2-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Geçen yılın finalisti Çatalan ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi. Günün ikinci maçı ise son şampiyon Hacımusalı ile Gildirli arasındaydı. Gildirli son şampiyonu adeta sahadan sildi. 5 - 2 lik skorla adını yarı finali yazdırdı ve bu sene bu kupayı, bu yıldızı, bu şampiyonluğu ben alacağım der gibi heybetliydi. (Aman havaya girmeyin!)

Çeyrek final haftasının ikinci gününde ilk maç Döşekevi ile Yağıbasan arasında oynandı. Yağıbasanın özellikle ilk yarı kaçırdığı goller taraftara saç baş yoldurdu. Döşekevi'nin tecrübeli golcüsü Muhammet Savaşçı bir attı pir attı. Döşekevi 1-0 lık skorla adını yarı finale yazdırdı. Günün ikinci maçında ise muhteşem taraftarının desteğiyle sahaya gelen Çukur, Salbaş ile karşılaştı. Çömelek taraftarının meşale şovuyla başlayan maçta Salbaş 3-0 lik skorla adını yarı finale yazdırdı. Maç içinde yaşananlar, tribünden sahaya atılan malzemeler ise yaylamıza yakışmadı. Yaylamıza yakışmayan birileri daha var ki onlarda hakemler. Bilerek hata yapmıyorlar belki ama kapasiteleri yaylamızda ki maçları kaldırmıyor. (Son maç için değil genel bir değerlendirme.)

Çeyrek final maçlarının tamamlanmasıyla 2020 Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının torbaları da belli olmuş oldu. Gelecek yıl turnuvaya katılacak takımların torbaları şu şekilde oldu. 
1.Torba: Çatalan, Gildirli, Döşekevi, Salbaş.
2.Torba: Topalak, Hacımusalı, Yağıbasan, Çukur.
3.Torba: Küçükçınar, Pirili, Çakallı, Yağıbasan Akkuş oldu.
İlk üç torbada yer alan takımlar gelecek yıl turnuvaya direk katılma hakkına sahip oldu. 
4.Torba ise: Eğlence, Kuşçusofulu, Torunsolaklı ve Kaşoba yer aldı. Bu takımlar ve yeni kurulacak takımlar turnuvaya başvuru 16nın üzerinde olursa ön elemeye tabi olacak ve geçerlerse Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasında boy gösterecekler. 

Ve bir ayrıntıyı daha sizlerle paylaşmak istiyorum, 2019'nun şampiyonluk yıldızı eski şampiyon olmuş hiç bir takıma gitmeyecek. Yıldız yeni bir şampiyonun armasında parlayacak.

Karaisalı Haber olarak yarı finale kalan tüm takımlara başarılar dileriz. Şampiyonluk iyi oynayanın olsun. 

Ayrıntılı bilgi için 0505 889 3901



501 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
CEVAP HAKKI - 30/07/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası şartnamesinin 21. maddesini hiçe sayarak Çakallıspor
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382