Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam367
Toplam Ziyaret1668009
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
İLK HAFTA
21/06/2017

Turnuvada birinci hafta sona erdi. Aslında herşey güzel başlamıştı. Toplantılar, kura çekimi, yemek organizasyonu, verilen sözler vaatler... Gelgelelim Kızıldağ Subattığı'nda durumun anlatıldığı gibi olmadığını bir kez daha gördük. 

Zemin futbolcuların sağlığı için tehlikeli, soyunma odaları kilitli, 4 odanın 2'si amacı dışında kullanılıyor. Yedek kulübeleri yağmura karşı korunaksız. Turnuva tertip komitesinin kulübesi bile yok. Ses sistemleri, bilgisayarlar, mikrofon her şey yağmur altında...

Turnuva bu sene erken başladığından mı, hava soğuk olduğundan mı, Ramazan ayından mı, yoksa futboldan mıdır bilinmez ama tribünler boş. İlk haftadan içinizi karartmayalım. Güzel olanlar da var. Takımlar artık daha profesyonel, herkes hazırlıklı, herkes antrenmanlı, topçular ne yapacağını yönetim nasıl konuşacağını biliyor, formalar harika, eşorfmanlar, tişörtler can yakıyor. Röportajlar, canlı çekimler, sahanın güvenliği, jandarma tabi bunlar da güzel.

Güzel olan bişey daha var yağmurluklarını yiyerek soğuğa, sise, yağmura aldırış etmeden çekim yapan spikeri, fotoğrafçısı, kameramanı, tertip komitesi, saha görevlileri...

Turnanın ilk gününden başlayalım. Bir sene öncenin şampiyonu Emelcik ve yeniden yapılanmaya giden Aktaş. Zevkli maçı izlettiler bize. Özellikle ikinci yarısı daha güzeldi. Maçın adamı Erdi Sarı'ydı kuşkusuz. Attı attırdı güzel mücadele etti üç puanı kazandırdı. Bekte Durmuş Ali belki de haftanın en sağlamıydı. Kıvrak çalımları sert vuruşları ve hızlı bindirmeleriyle bilinen Osman Samet'e fırsat vermedi. Tabi orta sahanın beyni Gökhan da unutulmamalı. Top kazanmalar,  top çalmaları ve o harika ara pasları ile maçın en iyilerinden biriydi. Kaleci Hakkı'nın maçın son dakikalarında yaptığı hareketler de gereksizdi. 

İlk günün ikinci maçı Kuşçusofulu - Gildirli maçıydı. Kazananın grupta büyük avantaj sağlayacağı bir maçtı. İki iddialı takım daha ilk haftadan birbirleriyle karşılaşması büyük şanssızlıkdı. Hakemin koşmadan, pozisyonlara uzak bir biçimde maçı orta sahadan  yönetmesi ! izahı olmayan bir durumdu. Tabii hakem faktörü de futbolunun değişmezi. Maçın adamı Kuşçusofulu'dan Merthan dı. Mükemmel bir oyun çıkardı ve tabii Kaptan Doğuhan sakinliği ile hırsıyla defansın emniyetiydi. Maç sonu yaşananlar kimsenin tavsiye etmeyeceği, kimsenin hatırlamak istemediği anlardı. Ama Doğuhan'ın tahriklere kapılmaması da, kaptanlığın nasıl yapılacağının bir nişanesi idi.

İkinci günün birinci maçı; Eğlence - Çatalan'dı Eğlencebirliği maçın ilk 15- 20 dakikası rakip kalede birçok pozisyonu çömertce harcadı. Direkleri yokladı. Çatalan ilk çeyrekte hazırlık maçlarını eksik yapmanın zorluğunu çekti. Ama inanılmaz bir golle Volkan Kızılöz işin rengini değiştirdi ve Çatalan haklı bir galibiyet aldı. Mehmet Öğüt tecrübesini konuşturdu, Ömer Can Tamursoylu ise ben profosyenelim der gibiydi. Maç sonu yaşananlar alkışlanması gereken bir davranıştı. 

Ve ikinci günün ikinci maçı. Geçen yılın finalisti Çakallı ile gençlerden kurulu kadrosu ile Hacımusalı idi. Maç golle başladı desek yanlış söylememiş oluruz. 2-0 olduktan sonra posizyona giren ama golleri atamayan bir Çakallı vardı. Sahanın zemini ağırlaştığı, yağmur yağdığı, sis çöktüğü için midir bilinmez ama Çakallı beklenen oyunu oynayamıyor rakibinin maça tutunmasına vesile oluyordu. İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri ve Deniz Çetin'in sazı eline almasıyla maç farka gitti. Sahanın iyilerinden biri de geçen yıl uzun saçlarıyla tanıdığımız Emre'ydi. Orta sahada eskisi gibi çok iyi iş çıkardı. 

Turnuvada ikinci haftada ise 8 maç bizleri bekleyecek. Geçen yılın finalistleri Emelcik ve Çakallı hariç 16 takımın maçları olacak. Bayramda yaylaya gelenler finalistleri izleyemeden geri dönecek.  

Umarım bayrama kadar sahanın, soyunma odalarının, kulübelerin eksiklikleri giderilir ve turnuvanın şanına yakışır bir organizasyon olmaya devam eder.
 
(Ayrıntılı bilgi için ; 0505 889 3901)


787 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
BİLDİRİM SESİ - 14/08/2019
Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, m
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436