Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam191
Toplam Ziyaret1680398
Sadık Sofuoğlu
sadik.sofuoglu@hotmail.com
SUBATTIĞI YANIYOR
06/07/2017

 

Kızıldağ Yaylası Temmuzun biri itibariyle çok güzel, çok çekişmeli ve zevkli maçlarla haftayı açtı. Adana'da tarihi sıcaklar yaşanırken, yaylada bundan etkilenmiş ama futbolun coşkusu sıcağın önüne geçti. Tribünler artık eskisi gibi dolmaya başlamıştı.

1 Temmuz cumartesi günü haftanın ilk maçı Çakallı Kuşçusofulu maçı idi. Çakallı taraftarı geçen maçın aksine, tribünleri doldurmuş meşaleler bayraklarla görsel şov için hazırlanmıştı. Kağıt üzerinde geçen yılın finalisti Çakallı'nın kazanacağını bir karşılaşma olarak görülse de hiçbir şey Çakallı'nın istediği gibi gitmedi. Kuşçusofulu rakibini iyi analiz etmiş, iyi hazırlanmış bir şekilde maça başladı. Özellikle orta sahada Melih, Orhan ikilisi basmadık yer bırakmayarak orta sahanın egemenliğini ele aldı. Çakallı'da Erkam'ın Adanademirspor A takımı ile kampa gitmesi en büyük eksiklikti. Kuşçusofulu defansı, süper amatörün gol kralı Fatih'e neredeyse göz açtırmadı. İlk yarıda ve ikinci yarıda buldukları birer golle maçı Kuşçusofulu 2-0 kazandı. Futbolun güzelliği güneşin yakıcı etkisini unutturdu desek abartmamış oluruz.

Cumartesi gününün 2. maçı ise hiç kuşkusuz haftanın maçı olan Emelcik - Eğlence maçıydı. Bundan önceki yıllarda da aynı heyecanın yaşandığı karşılaşmada geçmişi aratmayan bir futbol vardı. Emelcik üçüncü yıldız aşkına sahada mücadele ederken, Eğlence eksik kadrosuna rağmen oyuna hızlı başladı. Eğlence 2-0 öne geçti ama bu skoru koruyamadı maç 2-2 oldu. Maç 2-2 olduktan sonra yaşananlar ise futbolseverleri; bu maç hiç bitmesin bu şekilde böyle oynansın dursun dedirtti. Top bir o kalede bir bu kalede; kaçanlar, tutulanlar, ahlar, vahlar ile tribünlerde inanılmaz bir heyecan vardı. Cemal attı attırdı, Haluk iyi vurdu, ama akılda kalan tüm futbolcuların inanılmaz kazanma hırsıydı.

Pazar gününün ilk maç Gildirli - Kuşçusofulu1650 takımları arasındaydı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada Gildirli'nin üstün futbolu göze çarptı. Baskılı oyun ikinci yarı golleri getirdi. At kuyruklu saçları ile Mehmet Doğucu göze batan futbolu ile öne çıktı. Defansta Mehmet Gülmez ben buranın sigortasıyım merak etmeyin der gibiydi. Kalede Sadettin güven verdi. Hırçın ama bir o kadar da iyi oyuncu olan Oğuzhan Yücel'in kırmızı kartı ise Oğuz'un oyununa hiç yakışmadı.

Ve pazar gününün son maçı Çatalan - Döşekevi karşılaşması idi. Maç öncesi Çatalanspor'un efsanelerinden Mustafa Yücesoy'un Subattığı’na gelmesi ve forma takdimi ile heyecan başladı. Bu maçtan alacağız beraberlik Çatalan'ı gruptan çıkarmaya neredeyse yetebilecekti. Döşekevi' in ise grupta iddiasını sürdürebilmesi için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyordu. Çatalan oyuna iyi başladı 1-0 öne geçti. Döşekevi beraberliği yakaladı. Çatalan 2-1 yaparak tekrar öne geçti. Döşekevi, yine Mahmut Ortak'la maça ortak oldu. Maç 2-2 sürerken her iki takım da inanılmaz pozisyonları, golleri kaçırıyor, kaleciler şık kurtarışlar yapıyorlardı ve Mehmet Çifteli sahneye çıktı, golünü attı galibiyeti geçen hafta annesini kaybeden Yusuf başkanına hediye etti. Maç sonu taraftarının futbolcularına, başkanına olan sevinci görmeye değerdi. Galibiyeti kutlama sahanın içinde de devam etti.

İlk iki haftada çok tartışılan hakemlerin Aladağ'daki turnuvaya gitmelerinden mi, takımların tutumundan mı veya Kızıldağ’a yeni hakemlerin gelmesinden midir bilinmez ama bu hafta maç içinde, maç sonunda neredeyse disiplinlik olay hiç yaşanmadı. Herhalde buna en çok Kızıldağ Disiplin Kurulu sevindi.

Bu haftayı A ve B grubundaki takımlar dinlenerek geçirecek, 8 - 9 Temmuz'da C ve D grubundaki maçlarla heyecan kasırgası Kızıldağ Futbol Turnuvasında devam edecek.

Adana'nın sıcağında yanmayın, Kızıldağ'da futbolun sıcağıyla yanın, Subattığı’nda görüşmek üzere.

Ayrıntılı bilgi için ; 0505 889 3901



778 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SAHİBİNDEN - 07/11/2019
Son günlerde sıfır araç piyasasında uygun kredi ve cazip seçeneklerle sıfır araç alımı kolaylaşınca, uzun süredir durgun olan 2. el piyasasıda canlandı.
VE FİNAL - 26/08/2019
Ve Final...
DERLER - 16/08/2019
Sandalcının birinin ünü tüm İstanbul'a "Çapkın" diye yayılır.. İşinde gücünde ekmeğinin peşindedir sandalcı. Eeee!.. Söylenti o ki, san
BİLDİRİM SESİ - 14/08/2019
Sekiz yıl önce turnuvamızın çıkış nedeni; gençlerimizi internet kafelerden ve kahve köşelerinden kurtarmak, spora yönlendirmek, m
POŞET - 05/01/2019
Plastiğin doğada yok olma süresi 1000 yıl.
HEYECAN KIZILDAĞ'DA KALDI - 15/10/2018
Subattığı suskunluğa gömüldü. 26 Ağustos 2018 finali ile Kızıldağ Yaylası yalnızlıkla başbaşa kaldı. Birbirinden güzel maçlara sahne olan Subattığı, 300 günlük bir bekleyişe girdi.
SON DÖRT - 24/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvasının artık sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Son dörde kalan takımlar bugün finale çıkmak için birbirlerine
BATUM - 18/08/2018
Kapı komşumuz Batum. Gürcü adı Batumi. Bu haftaki yazınız 300 yıldan fazla aralıksız Türklerin egemenliğinde olan ve son yüzyılda el değiştiren Batum'a ayırdık.
BEŞİNCİ HAFTA - 02/08/2018
Kızıldağ Yaylası Futbol Turnuvası beşinci haftası birbirinden güzel ve anlamlı maçlarla geçti. Merak edenlere kısaca özetleyelim.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704