Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam297
Toplam Ziyaret1681382
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
KARAİSALI'NIN UÇ BEYLERİ
27/06/2020


İlçemizin tüm mahallelerinde,son seçimlerde; muhtar adayları ve seçilen muhtar kardeşlerimize dikkat ettiniz mi, hepsi genç, dinamik ve heyecanlı idi.
Bu son seçim ve hizmet yarışında nöbeti devreden arkadaşlarımızın çalışmaları, kesinlikle göz ardı edilemez.Elbette yapılan hizmetler dikkatle takip edilerek ve izlenerek görülebilir.
Tekrar seçilerek yerini koruyan arkadaşlarımızın; liyakat ve deneyimli çalışmaları,mahalle sakinlerinin dikkatinden kaçmadı ve görevi tekrar kendilerine tevdi ettiler.Bizlerde tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.
İlçemiz belediye başkanı,mülki amir ve bürokratlarla, diyalog ve sorumlu davranışları; kendilerinin devletimizin uç beyleri olduklarının farkındalıklarından olsa gerek sevgili muhtarlarımızın.
Yarışı kaybedenlerde dahil, görev aşkı, hizmet aşkı ve mahallelerini ilçenin en iyisi yapıp,köy ahalisinin yaşam standartlarını yükseltmekti amaçları sevgili muhtar ve muhtar adaylarımızın. 
İlçemiz kaymakamı ve Şehrül Emini aynı jenerasyondan gelen yaş kuşağı olmaları hasebiyle, daha bir uyum içerisindeler muhtarlarımızla diye görüyoruz.
Devlet, kalkınmanın kırsalda başlayacağını vurgularken; fonksiyonel projeler sunuyor ve destekliyor. Yerel yönetimler ve Kaymakamlık;bütçe ve imkanlarını kırsal için açık çek yapıyor,proje üretiyor ve girişimciliği destekliyor.
Güzel ilçemin insanının genlerinde, hizmet etmek ve hizmet alma  aşkı var.
Büyüklerimiz;yetmişli yılları,yeni yetmelere anlatın derken, devletimizin merkezi zihniyetten vazgeçip,  yani  ilçenin herşeyi olan kesimin yaşadığı bu mahalle insanını önemsediğini anlatmak istiyor.Atatürk "gençlere güveniyoruz" diyordu.Bu genç muhtar kadrosu ve genç muhtar adaylarını görmek,göstermek,değerlendirmek, veya değerlendirilsinler geçer gönlümüzden .Çoğunluğu şehir kültürünü özümsemiş,eğitimli ve kendilerini yetiştirmiş,giyinmesini ve konuşmasını bilen,dik durmayı bilip ancak;diklenmemeyi marifet  bilen,muhtarlığı  geçim kapısı değil de; hizmete odaklanmak için yapan arkadaşlarımız hepsi. İçlerinde bilgi,birikim ve tecrübeleriyle rehberlik yapan,idol muhtar arkadaşlarımız da var elbette .Devletten yana olup,temsil kabiliyetleri ve birebir çalışmaları gerçekten takdire şayan.Ancak; çoğu yaptıkları işleri reklam olmasın düşüncesiyle mahallinde bırakıyorlar mütevaziliklerinden.
Çocukluğumun ve gençliğimin muhtarlarını anımsadığımda, rica ile minnet ile veya mensup oldukları siyasi görüş doğrultusunda yaş ortalaması 50 ve üzeri ağabeylerimizdi.Bilvesile onları da; rahmetli olanları rahmetle, yaşayanlara da sağlık dilek ve temennisiyle anmış olalım.
Sözün özü;bu genç muhtar kadrosunu ve muhtar adayları dostlarımızı; ilçe siyasetinde, sivil toplum kuruluşlarında, sosyal ve kültürel etkinliklerde; aktif rol aldıklarını görmek isteriz  ve potansiyel siyasetçi adayları olarak görmek isteriz. Genç ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri kardeşlerimiz,Şehrül Emin başkanlığında ve önderliğinde;  önümüzdeki yıllarda Karaisalı tarihinde olmayanları ve Adana siyasetinde İlçemizin ağırlığını hissettirecek çalışma ve başarılara imza atabileceklerini ümit ediyoruz.Kaldı ki; Adana siyasetinde tüm siyasi partilerde etkili ve yetkili genç arkadaşlarımız da var  ve Adana ve ilçemizdeki duayenler bu işin rehberlik ve organizasyonlarını üstlenip KARAİSALI siyaseti mektebinde eğitip,öğretip mezun etmeli bu genç ve dinamik kadroları.Bu vesile ile siyaset arenasında yakalanacak olan barış,huzur, kardeşlik ve dayanışma ilçemize başarı ve huzuru  getirecektir.Birlik ve beraberliği getirecektir.Çünki hepimizin gayesi ve derdi Karaisalı.Çünki bizim rakibimiz herzaman kendimiziz,  biziz ,başkaları değil.Onun için bu genç kadroyu yarınlar için, bir ve bereber olmak için; bu siyaset  mektebinden geçirmeliyiz. 
Tebrikler ve teşekkürler devletimizin uç beyleri,değerli muhtarlarımız.Başarılar dileriz...


1133 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704