Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam40
Toplam Ziyaret1685473
Ziya Polat
zpolat@hotmail.com
"ALEVİ" Mİ DEDİNİZ
22/02/2020

Onlar; Sarıkamış'da zemheri de, Çanakkale'de dört mevsimde, Millî Mücadele de' ise her Cephede'dirler....
Karadeniz'de "Çepni" Doğuda "Türkmen", Ege'de "Tahtacı", Anadolu'da kimi zaman "Aşiret", kimi zaman "Kızılbaş", kimi zaman da ALEVİ dediklerimiz TÜRK'ÜN özbe öz "OĞUZ BOYU" dan olan güzide insanlardır.
Hz Muhammed'i "PEYGAMBER", Ali'yi "PİR", On İki İmamı "DÜSTUR", Ehlibeyti "ŞİAR" edinmişlerdir.
Düşüncelerin de, sosyal ve içtimai yaşantılarında İslam Tasavvuf Felsefesinin inanç ve ahlak boyutuna fazlasıyla önem vererek, " ELİNE, BELİNE, DİLİNE " hakim olma şuuru ile yaşamayı ve yaşatmayı ilke edinmişlerdir.
Hassasiyet ve Adalet anlayışları, Cem Evlerindeki icra ettikleri "Müsahiplik" CEMİ'nde, kapılarını ve gönüllerini "Hırsıza, Katile, Yolsuza ve de Düşküne" tamamen kapatarak camianın kirlenmesine asla müsaade etmezler.
Sazın, sözün ve muhabbetin, semah dönerek vücut bulması, Muhammed ve Ali'nin isimleri her geçtiğin de dökülen gözyaşları, İSLAM'A bağlılık ve hürmetlerinin en güzel tezahürüdür.
ALEVİLER, Bu Mübarek Coğrafya'da içinde yaşattıkları, Vatan ve Memleket sevgisi ile yoğrulmuş, TÜRK'ÜN örf ve adetini özümsemiş, İSLAMI kendi kültür ve değerleriyle güzelleştirerek inancımızın zenginleşmesine neden olmuşlardır.
Tarihin hiçbir döneminde; Milletine ve Devleti'ne asla ihanet, delalet etmeden ve husumet beslemeden; etle tırnak olmayı bilmişlerdir.
Alevi Kardeşlerimiz ve dostlarımız hakkında, art niyetli ve önyargılı itibarsızlaştırma düşünceleri ve çirkin politikalara meze edilmek istenmeleri bu Ülkeye yapılacak en büyük kötülük olarak görmekteyim.
Onlar...Bizim gözümüz de, HACI BEKTAŞİ VELİ 'nin Anadolu'yu "Türkleştirmek ve İslamlaştırmak" üzere çıktığı bu Mübarek yolunu yol bilenlerle, PİR SULTAN'ın hakka teslimiyetindeki incelik şuuruyla; "Evveli Muhammed, Ahirim Ali" diyen CAN'lardır.
Alıntı


1119 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

GÖRMEK ve BAKMAK - 12/05/2022
Belediyeler elbette altyapı olarak, temizlik olarak v.s.olarak ;rutin görevlerini yerine getirirken;ilçesinde yaşayan çeşitli yaş gruplarının da sosyal yaşantısına yön verip,renk katmak ve insanların psikolojilerini ilgilendiren;moral ve motivasyon
KARAİSALILILAR DERNEĞİ'NE "GELECEK OLANLAR GELDİ" AMA - 25/03/2022
Dernek yeni yönetimi; görevi devraldığından beri yaklaşık bir yıl geçti.İddialı ve iş yapabilirlilik ve projeler geliştirebilirlilik kabiliyeti yüksek bir ekip görevi devraldı ve bütün projektörler üzerlerine çevrildi ve de çıta çok çok yükseltilerek
KARAİSALI'NIN KÖŞETAŞLARI(18) AHMET SABAN Muhasebeci-Siyasetçi - 25/02/2022
İlçemizin hamisi ve banisi büyüklerimizi yeni yetişen nesle anlatmak ve tanıtmak asli görevlerimizden olmalı.Tarihini bilmeyen milletler herzaman yönetilmeye mahkumdur.Biz de ilçe tarihim
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI (17) HİLMİ ÇOPUROĞLU - 05/02/2022
HİLMİ ÇOPUROĞLU
KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI(16) ALİ DURAK - 21/01/2022
Belediye Reisi
KARAİSALI KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞEHRİ OLACAK - 02/01/2022
İlçe Kaymakamı Sayın Mert Kumcu Beyin AA muhabirine verdiği röportajda ki "Karaisalı kültür,sanat ve spor şehri olacak"cümlesi bana çok sıcak geldi ve beni ziyadesiyle heyecanlandırdı.
"KARAİSALI'NIN KÖŞE TAŞLARI" (15) ZAMİR GENÇ - 17/12/2021
"Bu Dünyadan Bir Zamir Genç Geçti"
KUTSAL TOPRAKLAR ÇECELİ - 29/10/2021
Toprağın taşınla,kutsal beldesin,
KİM BU CESUR YÜREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ADAY - 17/08/2021
Evet değerli dostlar,saygıdeğer hemşehrilerim.Karaisalılılar olarak herzaman Adana'da en az üçyüzelli bine yakın hemşehrimizin olduğunu böbürlenerek anlatırız ya...
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382