Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam145
Toplam Ziyaret1702844
Ozan Ceyhun
karaisalihaber@hotmail.com
Egemen Bağış ve Avrupalı Sosyal demokratlar
22/08/2011
Kendileri dışında partilerden bir çok milletvekilinin havaların da aşırı sıcak olması nedeniyle tatil yaptığı bir ortamda şimdiden 2014 Yerel Seçimlerine yönelik çalışmaları başlatmış durumdalar. 2014 Yerel Seçimleri sonrası Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler ile ilgili planları şimdiden en ince detaylara kadar yapılmakta. Yapılan aslında avrupai tarzda tam bir profesyonel politik çalışma. Belli oranda Almanya'nın sosyal demokrat partisi, partim SPD'de bana yabancı olmayan bir çalışma tarzı.

Avcılar'da Gençlik Kolları Kongresi yapıyorlar. Günlerden Cumartesi, sıcak mı sıcak. Bu amaçla kiraladıkları düğün salonu tamamen dolu. Çok sayıda genç var. İstanbul'un sayısız ilçelerinden birinin Gençlik Kolları Kongresi söz konusu olan. Protokole baktığınızda şaşırıyorsunuz.

Avrupa Bakanı (AB Başmüzakerecisi), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanı, en az dört milletvekili (hatta Çalışma Bakanı da kapıya kadar geliyor ve bir bakan arkadaşı içeride olduğu için o henüz bakan beklemekte olan başka bir etkinliğe devam ediyor) salonda oturuyorlar. Sırasıyla konuşmalarını yaparken fark ediyorum, Gençlik Teşkilatı ile ilişkileri öyle yüzeysel değil. Ortak çalışma pratiğinden çok iyi tanıyorlar genç yöneticileri.  Partinin Gençlik Teşkilatı'na ilçe düzeyinde gösterilen ilgi müthiş.

Başarının sırrı bu olsa gerek. Çalışmak, daha çok çalışmak ve daha da çok çalışmak. 'Seçim kazandık' deyip yan gelip yatmak yok! Kaybedenler bu konuyu iyi düşünmeli. Cumartesi Günü İstanbul'da dostum Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın konuğu olarak onun bir öğleden sonrasını birlikte yaşadım. Sadece 14.45'ten itibaren olan programı dop doluydu. 14.45'te Bakanlığın Ortaköy'deki makamında kabul. Saat 16'da AK Parti Avcılar Gençlik Kolları'nın Kongresi. Saat 18'de AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları'nın Kongresi. Saat 20.00 Esenler'de İftar Açış Etkinliği. Saat 21.00'de Yeşilköy'de TÜMSİAD'ın Türkiye Geneli İftar Yemeği sonrası üyelerle sohbet. Saat 00.30'da Çekmeköy'de AK Parti İlçe Teşkilatı ile Sahur Etkinliği. 78 milyonluk güçlü bir ülkenin Bakanı olarak bu programın yarısını gerçekleştirse 'çok aktif' denilebilecekken konumu gereği teşkilatına örnek olma hedefini gerçekleştirmekte. Türkiye'de günün birinde sosyal demokrasi başarılı olmak istiyorsa işte en az iktidardaki AK Parti kadar aktif olmak zorunda. CHP'de örneğin doğduğum kentte seçilen vekiller biliyorum tüm Ramazan boyunca tek bir iftara katılmayacak kadar halka uzaklar. Üzülüyorum bu duruma.

Neyse ben gene Cumartesi Günü'ne döneyim. Çünkü Egemen Bağış yaptığı konuşmalarda sürekli kendini takip eden medya mensuplarını oldukça önemli bir konuda bilgilendirdi: Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu'nun (benimde üyesi olduğum) Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda çok önemli bir açıklama yaptı Cuma Günü grubu adına. 'BDP'nin PKK ile arasındaki farkı mecliste ortaya koymasının zamanının gelip, geçtiğini ve Avrupalı Sosyal Demokratların BDP'den PKK'ya karşı açık tavır beklediklerini' belirtti! Benzeri bir açıklama da Avrupa Parlamentosu Liberal Meclis Grubu'ndan geldi. Swoboda çok sayıda sosyal demokrat politikacının kızgınlığını ve haklı beklentisini dile getirdi. Türkiye'nin Demokratikleşme Süreci elbette hatasız değil ve eksik yanlara da sahip. Ancak bir şekilde bu süreç işliyor. Avrupalı Sosyal Demokratlar Türkiye'nin 'Veli Küçük' gibi şahısların oyuncağı haline gelmiş olduğu 'karanlık geçmişi' ile hesaplaşmasını kesinlikle desteklemekteler.
Bu hesaplaşmanın boyutları daha da büyüdükçe PKK'nın kanlı terör eylemlerinin de artması tüm dünya kamuoyunun gözünden kaçmıyor. Avrupalı Sosyal Demokratlar her zaman demokratik mücadele kapsamında iyi ilişkiler içinde oldukları BDP'nin bu süreçte oynadığı rolden ve bu cepheden politikacıların tek yanlı açıklamalarından hiç memnun değiller. Haklılar da! Tam Türkiye'de demokrasi adına olumlu gelişmelerin olduğu bir dönemde Kürt Sorunu'nun da terörün pençesinden kurtarılarak barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiği bir ortamda kanlı eylemlerin artması Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada Avrupalı Sosyal Demokratları da çok rahatsız etmekte.
Ve artık susmuyor söylenmesi gerekeni söylüyorlar!
Keşke BDP'de yanlış bir koroda olduğunun farkına varsa!


468 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Atatürkçü Öğretmenlerimiz Bunlar! - 09/07/2012
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sürekli aldatmakta olduğu AB'nin Dönem Başkanı oluşunu anlı, şanlı kutlarken "Atatürkçü" öğretmenlerimiz de oradaydı.
Bu öğretmenlerin yaptığını koyun sürüsüne çoban yapmaz! - 30/01/2012
KKTC'de son dönemde gerçekten ancak mizah öykülerinde okuyabileceğimiz ancak gerçek olduğu için de gülemeyeceğimiz olaylar olmakt
"Erkeksen Gel!" Kadına Karşı Şiddete Tavır Al - 20/11/2011
Adanalı olduğuma utandığım anlardır medyada "Adana bir kadın cinayeti" nedeniyle manşetleri doldurduğunda.
Başarısız Olan Politikacı Gider ve Bu Son Başarısıdır - 13/11/2011
Türkiye ve KKTC açısından baktığımızda maalesef hiç bir anlam ifade etmiyor yazımın başlığı.
Adanalı olmanın dayanılmaz zorluğu - 07/11/2011
Adana'lıyım. Eskiden gurur duyduran bu konum günümüzde neredeyse saklamak zorunda kaldığınız bir hale geldi.
Rumlar AB'yi Ruslarla aldatıyor - 12/10/2011
AB üyesi bir ülke düşünün. AB üyesi olarak özellikle ekonomik alanda AB içinde sıkı bir işbirliği zorunluluğu olması gerek mi?
Napolyon'un Napolyon'a yakışmayan kopyası Sarkozy - 09/10/2011
Napolyon ile tek bir benzerliği var. İkisi de kısa boylu.
Müslümanların Diktatörlüklerden Kurtuluşu'nu Kutlayalım - 29/08/2011
kutladığımı belirtmek isterim.
Hristofyas "Direksiyon Elimde" demiş, peki "arabanın tekerleri nerede?" - 09/08/2011
Geçenlerde Kıbrıs Rum Kesimi'nin artık sokaklarda arabası kendisi içinde otururken tekmelenen pek muhterem Devlet Başkanı Hristofyas "direksiyon elimde" buyurmuşlar.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419