Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam101
Toplam Ziyaret1702800
Ozan Ceyhun
karaisalihaber@hotmail.com
ADANALI CHP'LİLER HAKETMEDİ!
14/04/2011

 Biliyorum şimdi yazacaklarıma bazıları kızacaklar. Varsın kızsınlar. Yılmaz Güney'in Fransa'daki Anıt Mezarı için para toplamak amacıyla ilk geceleri organize ederken "Yaşasın Onuncu Köy" demesini ondan öğrendim.

Adana CHP Aday Listesi'ne kızmayacak tek çevre listenin kazanabilecek sıralarında oturanlardır. Onlara da diyecek yok. Hakları.

Kimine havadan piyango vurmuş olabilir. Kimi her türlü çok çaba harcamış olabilir. Sonuçta ilginçtir ön sıralarda olanlardan bazılarının daha düne kadar üyesi bile olmadığı CHP'nin Genel Merkezi onları ilk sıralara yerleştirmiş. Ne mutlu onlara.

Aslında açık söylemek gerekirse takdir ettiğim dostum Ömer Çelik CHP için bir Adana Listesi hazırlasaydı sanırım CHP Genel Merkezi'nden daha insaflı olurdu. CHP Adana Listesi, AK Parti ve MHP için bir seçim hediyesine benziyor.

Listenin birinci sırasında oturan Faruk Bey çok takdir ettiğim bir şahsiyet. Kendisini Mustafa Sarıgül'ün en güvendiği yol arkadaşı olarak tanıdım. TDH kendi kendini fes etmeseydi ve bir şekilde TBMM'de temsil şansına sahip olsaydı Adana birinci sırası gene Faruk Beyin olurdu. Çok iyi bir diplomat ve Dış Politika uzmanı.

Bence ona da haksızlık edildi. CHP Adana'nın "canı gönülden desteklediği bir listenin başında olmayı" hak ederdi. Şimdi başarısızlığın faturasını da ona keserlerse şaşırmam.

Liste bayağı ilginç. Adana'da ofisini ziyaret ettiğimde bana "merhaba" dedikten sonra "Ozan Ceyhun sen Alman ajanı mısın?" diye soracak kadar Sosyalist Enternasyonal üyesi bir partinin kafa yapısına ters "komplo teorileri" ile yatıp kalkan "nur topu" gibi milletvekili olacak CHP'nin Adana'da. Aslında onunla ilgili anlatacak daha başka öyküler de var. Mesela bir broşür öyküsü. "Arkası yarın" diyelim şimdilik.

Sosyalist Enternasyonal ile bu derece çelişebilir bir üye partinin aday belirlemesi. Bir yıldır Adana CHP'nin nasıl öz veri ile çalıştığını ve Adana'yı CHP'nin kalesi yaptığını izlemekteyim.

CHP Tabanı ve özellikle CHP'li kadınlar ve gençler canla, başla "Kemal Kılıçdaroğlu'nu" desteklemek için koşturdular.

Nedendir bilinmez. İl Başkanlığı Seçimi'nde "telefonla verilen emre uyulmamasının öcü mü alındı?" kim bilir! Her halukarda CHP İl Yönetimi'nin, İlçe Teşkilatları'nın ve tabanın neredeyse tamamının istediği isimler milletvekili olamayacaklar.

Sosyalist Enternasyonal üyesi hiç bir partinin Merkez Yönetimi böyle bir uygulamaya cesaret edemez. Ama burası Türkiye! Sağolsun Partiler Yasası.

CHP Seçmeni için neredeyse MHP ve AK Parti listesindeki milletvekili adayları daha cazip adaylar haline geldi.

Mustafa Sarıgül ister sevin, ister sevmeyin bugüne kadar Türkiye'de Sosyalist Enternasyonal üyesi sosyal demokrat partiler için tek uygun "önseçim uygulamasının" savunucu durumunda. CHP sınıfta kaldı.

Deniz Baykal ve Önder Sav döneminin en sert şekilde eleştirilen aday belirleme sistemi yeni CHP'nin de "gelen gideni aratır" dedirten hali oldu!

Adanalı bir CHP üyesi olsam Adana'da CHP'ye oy vermeye elim varmazdı. Kendimi "resmen enayi" gibi hissederdim. Bu durumda olanları çok iyi anlıyabiliyorum.

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker İstanbul'da bağımsız adaylığını açıkladığında "CHP oylarını böleceksin" diye ona kızan bazı Aleviler Türkiye genelinde listeleri gördükten sonra ona hak vermekteler. Ne diyeyim başka?

Adana CHP'nin motoru kadınlara inat ilk dört sırada bir kadın adaya bile yer verilmeyen ve "Deniz Baykal Diktatörlüğü zamanında cezalandırılan" Soner Çetin'in listeye bile giremediği CHP Adana Listesi üzüyor. İyi ki oyumu Adana'da vermeyeceğim.

 



663 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Atatürkçü Öğretmenlerimiz Bunlar! - 09/07/2012
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sürekli aldatmakta olduğu AB'nin Dönem Başkanı oluşunu anlı, şanlı kutlarken "Atatürkçü" öğretmenlerimiz de oradaydı.
Bu öğretmenlerin yaptığını koyun sürüsüne çoban yapmaz! - 30/01/2012
KKTC'de son dönemde gerçekten ancak mizah öykülerinde okuyabileceğimiz ancak gerçek olduğu için de gülemeyeceğimiz olaylar olmakt
"Erkeksen Gel!" Kadına Karşı Şiddete Tavır Al - 20/11/2011
Adanalı olduğuma utandığım anlardır medyada "Adana bir kadın cinayeti" nedeniyle manşetleri doldurduğunda.
Başarısız Olan Politikacı Gider ve Bu Son Başarısıdır - 13/11/2011
Türkiye ve KKTC açısından baktığımızda maalesef hiç bir anlam ifade etmiyor yazımın başlığı.
Adanalı olmanın dayanılmaz zorluğu - 07/11/2011
Adana'lıyım. Eskiden gurur duyduran bu konum günümüzde neredeyse saklamak zorunda kaldığınız bir hale geldi.
Rumlar AB'yi Ruslarla aldatıyor - 12/10/2011
AB üyesi bir ülke düşünün. AB üyesi olarak özellikle ekonomik alanda AB içinde sıkı bir işbirliği zorunluluğu olması gerek mi?
Napolyon'un Napolyon'a yakışmayan kopyası Sarkozy - 09/10/2011
Napolyon ile tek bir benzerliği var. İkisi de kısa boylu.
Müslümanların Diktatörlüklerden Kurtuluşu'nu Kutlayalım - 29/08/2011
kutladığımı belirtmek isterim.
Egemen Bağış ve Avrupalı Sosyal demokratlar - 22/08/2011
Kendileri dışında partilerden bir çok milletvekilinin havaların da aşırı sıcak olması nedeniyle tatil yaptığı bir ortamda şimdiden 2014 Yerel Seçimlerine yönelik çalışmaları başlatmış durumdalar
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419