Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam189
Toplam Ziyaret1702888
Ozan Ceyhun
karaisalihaber@hotmail.com
HAK VERILMEZ ALINIR
06/05/2011

CHP ile SPD arasında işte size kocaman bir fark.

Tabanını ve tabanındaki göçmenleri ciddiye alan bir sosyaldemokrat parti olan SPD dilerim parti içi demokrasi açısından CHP'ye örnek olur!

Örneğin Adana'da tabanın tüm çaba ve taleplerine rağmen Adanalı CHP'lilerin tercihlerine zıt ve bazıları da CHP'ye ters adaylarla 12 Haziran Seçimi'nde partisi için ter dçken insanları büyük hayal kırıklığına uğratan CHP Genel Merkezi aşağıda yazıklarımı okusa keşke.

Gerçek sosyaldemokrasi parti içi demokrasiden korkmayan ve parti temel ilkelerine ters olanlara şans vermeyendir!

Alman Sosyaldemokrat Partisi SPD'nin üyesi olan ve Berlin Eyaleti'nin Maliye eski Senatörü ve de Alman Merkez Bankası eski üyesi Thilo Sarrazin adında bir "yoldaşın" kaleme aldığı bir kitap sadece Almanya'yı karıştırmakla kalmadı, SPD'de karıştı.

Almanya'da ve özellikle Berlin'de yaşamakta olan Türklerin ve Müslümanların büyük bir çoğunluğu ile sorunlu Sarrazin ve ne ilginçtir çok sayıda Türkiye kökenli çocuğun da öğretmenliğini yapmış olan "öğretmen" eşi Almanya'da yaşamakta olan Türklerin ve Müslümanların "tavşanlar gibi kontrolsüz" üreyip çoğaldıklarından yakınmaktalar.

Yakınmakla kalmayıp bu görüşlerini kitaplaştırdılar.

Laf aramizda kitap iyi satıyor. Sarrazin "emekli memur" olarak oldukça iyi maaş alıyor olmasına rağmen kitabın satışının geliri onu farklı bir gelir kategorisine ulaştırdı.

"Tavşan gibi üreyenlerle sorunlu" olan Alman ve Almancaya hakim Avusturyalı ya da İsviçreliler Sarrazin'in kitabını kapış, kapış satın aldılar. İlgilenler için bilgi vereyim. Almanca bilmediklerini biliyorum: kitabın Türkçesi yok!

Türkler ve Müslümanlar'ın Uyum Sorunları ve de Uyumsuz oldukları iddiası "best seller"!

Avrupa'daki daha doğrusu tek, tük istisnalar hariç Sosyalist Enternasyonalüyesi Sosyaldemokrat Partilerin yönetim kademeleri göçmenler konusunda çok duyarlı ve hassas (!) olduklarından Almanya'da da Sarrazin Sorunu SPD için büyük bir sorun oldu.

Hatta SPD Başkanı Sigmar Gabriel göçmenlerden yana tavır alarak "Sarrazin'in partiden ihracı" yönünde demeçler de verdi. İlginçtir partinin en sol kesimini temsil edenlerden biri olan SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles ise kendisi de tamamen Sarrazin Karşıtı olmasına rağmen "hukuken parti ihracının sorunlu olduğu" gerekçesiyle bu yönteme başvurulmamasını savundu.

Bu konuda çok sert tartışmalar yürütüldü SPD içinde.

Bu tartışmalar sürerken benim de üyesi olduğum ve Başkanlığı'nı Berlin'li dostumuz Kenan Kolat'ın yaptığı Federal Göç Çalışma Grubu'nda Nisan ayında biraraya gelen 16 eyaletten göçmen kökenli parti yöneticileri ve milletvekilleri "SPD içinde göçmenlere yönelik kota uygulamasını" talep etti. ve bu konunun kendileri için artık bir "olmazsa olmaz" olduğunu parti yönetimine bildirdiler.

Bu gelişmeye paralel olarak SPD'nin "Üye İhraç Konusunu" ele alan birim "Sarrazin'in İhracını -hukuki nedenlerden- red edince kıyamet koptu. Yeşiller bu durumu sert eleştirirken SPD üyesi göçmen kökenli sosyaldemokratlar da "bu partide bir şeyler değişmezse gideceğiz" sinyali verdiler toplu bir şekilde.

SPD Başkanı Sigmar Gabriel ve Genel Sekreteri Andrea Nahles önceki gün birlikte yaptıkları basın toplantısında SPD'nin Aralık 2011 Kurultayı'nda partinin alacağı yeni bir kararla bundan böyle SPD'de "yüzde 15 Göçmen Kotası'nın" uygulanacağını açıkladılar. 500.000 üyesinin takriben %14'ü göçmen kökenli olan SPD'nin 45 kişilik MYK'sı ya da 100 kişilik Parti Meclisi (şu anda hiç göçmen yok) Ocak 2011'den itibaren çok daha renkli olacak.

Ve bu yeni uygulama partinin en alt biriminden en üsttekine kadar geçerli olacak.

Almanyalı SPD üyesi yoldaşlarımı kutluyorum. Bu Almanya için belki de tüm diğer partilere de örnek olacak bir adım. Bugüne kadar sadece tek, tük sembolik bakanlıklar ile yetinilirken bundan böyle oluşturulacak her kabinede de bu kural geçerli olacak.

İşte böyle: Hak verilmez, alınır!
 

 



532 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Atatürkçü Öğretmenlerimiz Bunlar! - 09/07/2012
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sürekli aldatmakta olduğu AB'nin Dönem Başkanı oluşunu anlı, şanlı kutlarken "Atatürkçü" öğretmenlerimiz de oradaydı.
Bu öğretmenlerin yaptığını koyun sürüsüne çoban yapmaz! - 30/01/2012
KKTC'de son dönemde gerçekten ancak mizah öykülerinde okuyabileceğimiz ancak gerçek olduğu için de gülemeyeceğimiz olaylar olmakt
"Erkeksen Gel!" Kadına Karşı Şiddete Tavır Al - 20/11/2011
Adanalı olduğuma utandığım anlardır medyada "Adana bir kadın cinayeti" nedeniyle manşetleri doldurduğunda.
Başarısız Olan Politikacı Gider ve Bu Son Başarısıdır - 13/11/2011
Türkiye ve KKTC açısından baktığımızda maalesef hiç bir anlam ifade etmiyor yazımın başlığı.
Adanalı olmanın dayanılmaz zorluğu - 07/11/2011
Adana'lıyım. Eskiden gurur duyduran bu konum günümüzde neredeyse saklamak zorunda kaldığınız bir hale geldi.
Rumlar AB'yi Ruslarla aldatıyor - 12/10/2011
AB üyesi bir ülke düşünün. AB üyesi olarak özellikle ekonomik alanda AB içinde sıkı bir işbirliği zorunluluğu olması gerek mi?
Napolyon'un Napolyon'a yakışmayan kopyası Sarkozy - 09/10/2011
Napolyon ile tek bir benzerliği var. İkisi de kısa boylu.
Müslümanların Diktatörlüklerden Kurtuluşu'nu Kutlayalım - 29/08/2011
kutladığımı belirtmek isterim.
Egemen Bağış ve Avrupalı Sosyal demokratlar - 22/08/2011
Kendileri dışında partilerden bir çok milletvekilinin havaların da aşırı sıcak olması nedeniyle tatil yaptığı bir ortamda şimdiden 2014 Yerel Seçimlerine yönelik çalışmaları başlatmış durumdalar
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419