Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam781
Toplam Ziyaret1692990
BİLAL ÖZKAYA
bilal_ozkaya@msn.com
HALKIN GÜCÜ
13/07/2012

   Önümüzde yerel seçimler var. 2014 yılının Mart ayında yapılması gereken yerel seçimlerin, kış şartları nedeniyle 2013 Ekim ayına alınması da ihtimaller arasında. Buna neden olarak seçim çalışmalarının kış aylarında yapıldığı, birçok bölgede çetin geçen kış şartları nedeniyle çalışmaların olumsuz etkilendiği gösteriliyor. Bilindiği üzere bir yerin, ekonomik kalkınma, çevre sorunları ve küreselleşme sürecinde rekabet gücünün artması, yerel yönetimlerin güçlenmesi ile mümkün olabilmektedir. Bunu da ancak yenilikçi, demokratik, şeffaf ve katılımcı süreci oluşturabilen yerel yönetimler gerçekleştirebilmektedir.  

 

     Yerel yönetimler,  kapalı kapılar ardında sorunların neler olduklarını saptamadan çözüm meselelerini tartışmak yerine, halkın arasına karışarak, halkla beraberce sorunları tespit edip çözüm üretmekle yükümlüdürler. Yine yerel yönetimlerin görevi kent toplumunu oluşturan bireylerin ortak çıkarları doğrultusunda, uygun bir kentsel çevreyi elde etmek, günlük yaşam ve eğitim kalitesini yükseltmek için gerekli kararları almak ve bu hizmetleri gerçekleştirebilecek giderleri sağlayabilmektir.

 

     Günümüzde, genelde Adana’nın, yerelde de Karaisalı’mızın ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek bir yönetim tarzı elde edilmesi ve genel sorunlara çözüm arayışı sürecinde, yerel yönetimlerin sorumluluklarının yanında halkımızın da duyarlı olması ve kent sorununun aynı zamanda kendi sorunları olduğunun bilincine varabilmesi gerekmektedir.

     Yerel yönetimlerin halkla olan sosyal ilişkileri ve halkla iç içe bulunmaları son derece önemlidir. Kendisini halka sevdiremeyen, onların sorunlarının çözümünde sabırlı, anlayışlı, mütevazı ve kesinlikle güler yüzlü olamayan bir yönetici, o halkı yönetmekte zorlanır. Kendini o makama halkın getirdiğini unutan, makamında oturan, yüzü her zaman asık, hiç gülmeyen, gelen giden evrakları imzalayan ve her zaman üst düzey insanlarla konuşan, halkla arasında uçurumlar olan, halktan bi haber yöneticiler başarılı olamazlar.

 

     Yöneticiler şunu hiçbir zaman unutmamalıdır ki; seçimlerde yöneticilerinin kimin olacağına karar verecek tek güç halktır. Halkla iç içe olan yöneticilerin prestiji artar ve halk nazarında güven kazanırlar. Makam ve mevkilere aldanmamak gerekir. Hepsi gelip geçicidir. Önemli olan memlekete ve halka hizmet etmektir. Bu hizmet sırasında halkla iç içe olabilmektir. Ve yine çok iyi bilinmelidir ki bugün seni o makama oturtan halk, yarın makamından indirebilir. Özellikle medyanın ve iletişimin akıl almaz şekilde hızlandığı günümüzde halk oturduğu yerden bilgiye saniyeler içinde rahatça ulaşabilmektedir. Buda çok daha bilinçli toplumların oluşmasına neden olmaktadır. Geçmişte olduğu gibi medya yoluyla suni gündemler oluşturup, problemler çıkarıp suni krizler üreterek halkı kandırmak mümkün olmamaktadır. Halkımız istediğinde doğru bilgiye çok kısa sürede artık ulaşabilmektedir. Halkı kandırmaya çalışanların yalanları uzun sürmeden su yüzüne çıkmaktadır. Eskiye göre birçok nedenden dolayı daha bilinçli olan halkımız bu kriterleri göz önünde bulundurarak kendilerini yerel anlamda yönetecek kadroları seçecektir. Karar sırasının dönüp dolaşıp bir kez daha halka geleceğini kimse unutmamalıdır. Aslolan HALKIN GÜCÜ ‘dür.



1768 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SON SÖZ MİLLETİN! - 11/08/2014
10 Ağustos ta Türkiye tarihi bir gün yaşadı. Halk Cumhurbaşkanı’nı seçti.
TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN! - 16/05/2014
Acımız büyük. Soma’da işçi kardeşlerimizi kaybettik. Bu olay hepimizin yüreğini yaktı. Türkiye yasta. Dünya’nın dört bir yanındaki çeşitli ülkelerden acımızı paylaştıklarını belirten mesajlar geliyor.
HALK İRADESİ - 03/04/2014
Bir önceki yazımda kendimce bir seçim tahmini yaparak; “Türkiye genelindeki bu seçim sonuçlarının önceki seçimlerden çok büyüyk bir farkı olmayacak gibi.” Demiştim.
YEREL SEÇİMLER GENEL SEÇİM HAVASINA GİRDİ - 01/02/2014
11/09/2013 tarihinde
ADAYLARDAN BEKLENTİLER: - 26/11/2013
Karaisalı’lar olarak, Karaisalı’nın yerelde kaybedilmiş yıllarını telafi etmek, Karaisalı’yı ayağa kaldırmak, Karaisalı’yı gelişmiş ilçelerle yarışır hale getirmek için sosyal, aktif, tuttuğunu koparan bir Belediye Başkanına ihtiyacımız var.
TEMAYÜL YOKLAMASI - 25/10/2013
Ak Parti Adana teşkilatının bu kez temayül yoklamasına çok önem verdiği iddia ediliyor. 26 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklaması Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekre
YEREL SEÇİMLER, OLASI İTTİFAKLAR. - 11/09/2013
Yaklaşan yerel seçimlerde bazı yerlerde CHP – MHP işbirliğine şahit olacağız gibi görünüyor. Hatta bu işbirliğine, hiç ihtimal vermeyeceğiniz bir partinin-partilerin katılması da olasılıklar arasında.
KARAİSALI , YEREL SEÇİMLER - 13/07/2013
Karaisalı’da gözlemlediğimiz kadarıyla siyaset maalesef bireysel hesaplar üzerine kurulmuş.
GEZİ PARKI EYLEMLERİ: - 04/06/2013
Başlangıçta doğal tepkilerle başlayan gezi parkı eylemi, yerel yönetimin ve emniyet yetkililerinin hatalarıyla maalesef bu duruma geldi. Sokaklarımız yine hareketli. Geceleri tencere, tava düdük ç
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479