Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam840
Toplam Ziyaret1669226
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
Her şey İYİ olacak
21/06/2014

İlçemizin yetiştirdiği değerlerden birisi de Yusuf İyi'dir.

Sayın İyi, 2009 mahalli idareler seçiminde Karaisalı Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu.  Ama Hasan Hüseyin Kuşçu aday gösterildi, AK Parti seçimi kazanamadı, MHP'ye kaptırdılar (Şimdi O, yani Kuşçu da bir MHP'li)

2009  seçimleri öncesi, aday adaylığı döneminde Yusuf iyi ile aramızda çok sıcak bir dostluk oluştu. Esprilerimiz zaman zaman gazete sütunlarına yansırdı.

Yusuf Hoca, soyadından dolayı latife yapar, "Her şey İYİ olacak" derdi. Ama aday İYİ olmadı, Kötü oldu. (şaka)

Sonra Yusuf İYİ, çok iyi bir hamle yaptı, Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili oldu. Vekilliği döneminde İYİ hizmetleri oldu. Birçok Karaisalılıyı işe yerleştirdi, iş ve ekmek sahibi yaptı. Şuan Karaisalı'da hizmete giren Rehabilitasyon  Merkezi'nin açılmasını sağlayan, o fikri projeyi ortaya atan Yusuf İYİ 'dir. Sonra başına bir tatsız olay geldi veya getirildi (komplo) oradan ayrıldı. Aynı Bakanlığın başka birimine atandı. Orada da yine hemşerilerimize çok faydası dokundu.

Sonra ilçemize il müdürü iken kazandırdığı Rehabilitasyon Merkezine müdür oldu. Ve İYİ, öyle bir İYİ'lik yaptı ki, babası yıllar önce ölen, rahmetli annesi ile ilçemize gelerek sığınan  (Dönemin Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu'dan Allah razı olsun, tarihi hamamı onlara tahsis etmişti) ve daha sonra annesi Müşerref Ablayı'da kaybeden, sembolümüz Cumali Deli' ye sahip çıktı ve Rehabilitasyonumuzun ilk sakini yaparak, devletin sıcak elini ona uzattı. Başka bir hizmet yapmasa bile bu Deli'mizi topluma kazandırdı ya, o bile yeterdi.

Ve geldik 2014 yılına. Yusuf İYİ, yine “her şey İYİ” olacak dedi ve yeniden Karaisalı Belediye Başkan aday adayı oldu. Bu kez Fatoş Hanım tercihini İYİ’den yana koydu ve aday oldu Yusuf Hoca. Güzel, seviyeli bir seçim propaganda dönemi yaşadık. Adaylarımız gerçekten samimi idi. Hoşgörülü bir ortamda seçimlere girildi ve Yusuf İYİ 40 oy farkla seçimi kaybeden taraf oldu.

Bu kadar emek ve masraf boşa mı gidecekti?

Şimdilerde Yusuf İyi’nin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü için adı geçiyor her yerde. Giden Müdürümüz de çok dürüst, beyefendi ve kaliteli bir isimdi. Hemşerimiz Sayın Ömer Faruk Köse’nin tayinin çıkarılarak Yusuf İyi’nin önünün açılması sağlanıyor olabilir.

İradeye saygılı olmalı herkes.

Hayırlı olsun diyoruz.

Milli Eğitim için belki “Her şey İYİ olacak”

 

 



1217 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339