Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam413
Toplam Ziyaret1685846
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
ÖRCÜN TÖRENİ HAKKINDA
07/04/2012

Her yıl 1 Nisan'da Örcün Köyünden başlatılan Kuvayı Milliye Kutlamaları ilk kez gününde deği de 2 Nisan Pazartesi günü yapılmıştır.

İnanın çok ruhsuz bir kutlama (!) idi. Sanki herkes ''Lütfen'' gelmişti. Kerhen yapılan bu törenin neden bu köyde yapıldığına dair hiç kimse bir kelime dahi etmedi. Kuvayı Milliye hareketinin Karaisalı ayağından hiç kimse   bahsetmedi. Kuvayı Milliye Derneği Başkanının Sinan Tekelioğlu'nu anlatan konuşmasında Karaisalı ile ilgili bir kelime yoktu.

Çukurova Kaymakamı, bu kutlamanın gelecek yıl Karaisalı Kaymakamlığı ile daha coşkulu kutlanacağını ifade ettiler. Sayın Kaymakam geçen yıl da bu yıl için daha büyük kutlama yapılacağını söylemişti. Dün dündür, bugün bugündür...

Ve kutlamaların içinde halk yoktu. Örcün Köylüleri uzaktan izlemeyi tercih ederken, köylü kadınların sıkma yapmak için sıcağın altında ter dökmeleri vardı. Muhtar Beyin de mahçup olmamak için gayretlerini görüyoruz.

Halay çekenlere Köylüler katılmadı. Bir kaç Kuvvacımız ortada döndü, coşku yoktu. Heyacan kalmamıştı. İçerikten yoksun, sadece kutlamak için kutlanmanın yapıldığı töreni üzüntüyle izledik.

Gelecek yıl Örcün Köyündeki kutlamalara Karaisalı Platformu el koymalıdır. 1 Nisan kutlaması ruhuna uygun olarakj 1 Nisan günü kutlanmalıdır.Zengin içerik ve etkinlik yapılmalı ve bu kutlamalar köy halkı ile birlikte yapılmalıdır.

Bu konuda bir kaç önerimiz olacaktır. Tabi bizi dinlenme tenezzülünde bulunulacak mıdır, o da ayrı bir konudur. 

 



1106 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
GÜNÜN EN ŞIKI - 31/08/2018
Vahit Şahin
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231