Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam938
Toplam Ziyaret1669324
yağbasan tenhesi
yagbasantehnesi
GÜNÜN EN ŞIKI
31/08/2018

Vahit Şahin

30 Ağustos törenleri için Karaisalı Atatürk Pakındayız. Alana ilk gelen siyasi MHP İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz olmuştu. Bir tarihte böyle bir törende MHP çelengi konulmamıştı. Daha yeni seçilmişti. Bunu Karaisalı Gazetesi’nde haber olarak yazdım. Meğerse Sayın Başkan gelmiş ama, şalvarlı geldiği için çelenk koyamamıştı. Acemiliğine saydık. İlkleri yaşabilir insan dedik. Dün kendisi bu konuyu hatırlattı. Son derece güzel giyinmiş, takım elbise vardı üzerinde. Ama kravat yoktu. Zaten partilerin artık çelenk bırakma mecburiyeti de kaldırılmıştı. “Bunu da yazsana, en şık giyinen başkan diye yazsana” dedi bana. Bakacağız, dedim. Belki daha şık giyinen vardır. Beklemeye başladık, siyasi konular üzerinde sohbetlerimiz oldu. Onu kendi köşemde yazacağım. Yılmaz’a giyiminden dolayı 10 üzerinden 8 vermiştim.
İkinci olarak Belediye Başkanı geldi. Güzel giyinmişti. Çok şıktı. Tıraşlı ve kravatlıydı. A.Sezi Yılmaz’a gösterdim şıklığı. Kabul etti. Saadettin Aslan’ın yanında rüküş kalmıştı. Başkan Aslan’a 10 üzerinden 9 verdim.
Derken CHP İlçe Başkanı Mustafa Erenler geldi alana. O da güzel giyinmişti. Pantolon ve üzerinde beyaz bir gömlek vardı. Kravat ve ceket yoktu. Puanı 10 üzerinden 7.
En son gelen ilçe Başkanı Mustafa Ekici oldu. Takım elbiseli, kravatlı. Traşlı. Puanı on üzerinden 8’di.

 
Alana gelen bir başka siyasi ise Cumali Deli idi. Pantolon, gömlek, kravat ve başında şapkası vardı. O’nu hiç böyle görmemiştim daha önce. Biliyorum koyu bir Atatürkçüdür. Uzun zamandır karşılaşamıyorduk, ben onu ihmal etmiştim. Diğer siyasiler hep sitem eder bana, o hiç etmez. Yine etmedi. Boynuma sarıldı, öpüştük. Adam mis gibi kokuyordu. Onun eski halini bilenler, nasıl pis koktuğunu da bilirler. Yanına yaklaşılmazdı. Çünkü yıkanmazdı. Banyo nedir bilmezdi. Gazetemiz onu yaza yaza Cumali’yi ilçenin maskotu yapmıştı. Sembol isimlerden biriydi. Onunla fotoğraf çektirmek için insanların sıraya girdiğini bilirim. Buna siyasiler de dahil.
Cumali dış görünüşü ile mükemmel giyinmişti. Çok yakışmıştı. Önceden şalvar giyer, şalvarını göbeğinin üstüne kadar çekerdi. Zaman zaman şalvar üzerine kravat da takardı. Olsun ona yakıştırırdık. Çünkü o Deli idi. Ne yapsa yeriydi. Zaten adam ilçemizin resmi delisi. Soyadı Deli. Fakat biz onu hiç deli gibi görmedik,belki de bir veliydi. 
Onu Karaisalı sokaklarından, uhucuların,arsızların,hırsızların içinden bir başka siyasi alıp çıkardı. Yusuf İyi. Rehabilitasyon merkezinin ilk müdürüydü. Bu merkezin açılışı onun sayesinde olmuştur. Ve Yusuf İyi, rehabiltasyon merkezinin ilk sakini olarak onu oraya aldı. Düzenli bir hayatı oldu. Sabah, öğle, akşam yemeğini yiyor.  Banyosunu yapıyor. Eğitiliyor. Ayrıca Gülsüm Tekalp Hocanın özel rehabilitasyon merkezinde de eğitimlerini sürdürüyor. Hatta Cumali kapalı salon futbolu denilen Futsal takımında da oynamaya başladı. Ve Cumali özel insanlardan oluşan Adana İl Takımında da kaleci olarak görev almaya başladı. Bol bol gol yiyordu ama olsun. 
Buradan bir keza daha Yusuf İyi hocamıza teşekkür ediyorum. Cumali’nin ve benim gibi Cumali hayranlarının hayır duasını aldın ya, o yeter sana hocam. Ayrıca Gülsüm Tekalp Hocamız da büyük bir teşekkürü hak ediyor. Allah razı olsun sizlerden.
Cumali’nin hayali Belediye Başkanı olmak. O yüzden siyasi dedim. Dünkü görüşmemizde hala o hayalini yaşattığını gördüm. Yakında onu da yazacağım. İnşallah olur diyelim, kendini çok akıllı sananlardan belki de daha iyi yönetir ilçeyi. Beni de basın danışmanı yapar diye umuyorum.
Konumuza dönecek olursak, yani giyim-kuşam üzerine yeniden gelecek olursak, günün en şık giyineni bize göre Cumali Deli idi. Ona 10 üzerinden 10 vermiştim. Ancak kendisi bir sır verdi. Söylemese farkında bile olmayacaktık. Pantolonun fermuarı bozukmuş. Gösterdi. Cumali önemli değil dedikse de, adam takmış fermuara…Sus Cumali, notun düşecek dedimse de susmuyor.
Yine de bize göre 10 üzerinden 10 oy aldı. Çünkü Deli olmasına rağmen modern giyinmişti. Kravat takmıştı. Adamda bir ciddiyet vardı. 
Cumali’nin maceralarını Yağbasan Tehnesi’nde yazmaya devam edeceğiz.
Hoşçakalın…






788 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KARAİSALI’NIN ADAMI, ZORLA DELİ EDER ADAMI - 04/05/2021
Vahit Şahin
DEVE DİŞİ NAR VAR - 18/04/2021
VAHİT ŞAHİN
CUMALİ DELİ BİZİ ÇOK ÖZLEMİŞ - 15/09/2020
Karaisalımızın maskotu, bir dönem yazılı gazetemiz Karaisalı ve Karaisalı Haber’in önemli yazarı olan Cumali Deli bizi çok özlemiş. Çok sevdiğim bir arkadaş kanalıyla (Ramazan Kuşdemir) selam göndermiş. 3 gündür bizi sayıklıyormuş. Bir de güzel bir f
KARAİSALILILAR DERNEĞİ’NDEN KARAİSALI HABER’E AMBARGO - 28/04/2020
2 yıldır hiçbir faaliyeti olmayan, bir araya gelemeyen, toplanamayan, adeta kağıt üstünde yaşamını sürdüren, pasif olan, yeni moda deyimle çevrim dışı Karaisalılılar
Saadettin Aslan Durak’a cevap verir mi? - 01/02/2019
MHP-AK Parti İttifakının adayı Saadettin Aslan’ın en büyük rakibi olarak görülen İYİ Parti-C
Ben nasıl kıskanmayayım dostlar/Vahit Şahin - 17/11/2018
Son haftalarda yaptığım haberlerin tıklanma sayısına baktım. Bir de kendi köşe yazıma baktım.
TEHNELCİLER VE MUSTAFA ÜNALDI - 24/08/2018
Sitemizin yazarı. Ama o her şeyden önce bir öğretmen. Renkli bir kişilik. Onun en çok sevdiğim yönü ise yazılarındaki, yöresel ifadeleri aynen kelimelere döken biri. Yani konuşulduğu (gonuşulduğu) gibi aynını yazan bir kalem.
23 Nisan çocuğu musun be hocam! - 25/11/2017
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makam koltuğunu AK Parti Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Hasbi Özenir’e bıraktı.
YUSUF İYİ NE DİYECEK ACABA? - 27/10/2017
VARAN 1: Fetullahçı Terö
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173