Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam408
Toplam Ziyaret1685841

MERCAN TÜMER ÖĞRENCİLERİ RESİM SERGİSİ

MERCAN TÜMER ÖĞRENCİLERİ RESİM SERGİSİ (MEHMET DEMİREL BABACANOĞLU)



Sergi sanat toplulukları tarafından ilgiyle izlendi.

Tablolar genel olarak sıcak soğuk renkler bileşimiyle renklendirilmiş. Çizimler, düzlem boyamaları, fırça çekimleri, lekelemeler oldukça dengeli bir biçimde işlenmiş.

Altmışa yakın tablolardan bazıları şöyle:

İşte karışımızda özgün iki portre duruyor.  Baş, saç, boyun, yanak, göz, kaş, elmacık kemikleri oldukça güzel betimlenmiş. Gözler dişler açığa çıkarılmış. Dengeli bir kompozisyon oluşturulmuş.

Konik biçimdeki çadır betimlemeleri de çok ilginç. Gri rengin güzelliğini yansıtıyor… İçine girip dinlenceye çekilme duygusu veriyor insana…

Dans eden iki kadın desensi çizgilerle, sıcak renklerle sunulmuş. Bir başka siyahi genç kadın da yine sıcak renklerin çekiciliğine büründürülmüş. Bir başka kadın da çiçekler içerisinde betimlenmiş. Bu da başka hüzünlü bir kadın… Kolları dövmeli, gözleri ileri bakışlı resmedilmiş.

Bağdaş kurar gibi oturmuş bir odanın içinde bir adam soğuk renklerle betimlenmiş. Kızılderili beyi de hemen yanda duruyor. Başı kartal tüyleriyle, yüzü yerli renklerle çizilmiş, dünden bugüne sesleniyor gibi…

Ardında bir çocuk, kaz sürüsü ığrana ığrana yürüyor. Nar taneleri kabuğundan aşağı dökülüyor, kiraz dalı sarkıyor, erik duruyor yeşil, şişe tamamlıyor betimi.

 

 

404 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231