Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam363
Toplam Ziyaret1679482

AYTAÇ DURAK’TAN “EFSANE BAŞKAN”AÇIKLAMASI

Durak, “Rahmetli Ege Bagatur’un ölüm yıl dönümü nedeni ile yaptığım açıklama bazı yayın organlarında “Adananın en dürüst efsane Belediye Başkanı Av.Ege Bagatur. (1973-1977)” şeklinde dürüstlük ve efsaneliği tekelleştirip, çarpıtılarak verildi” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç  Durak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ege Bagatur’un muhterem eşi Sayın Yıldız Hanım Efendi dahi açıklamasında Ege için “Adana Belediyesinin efsane BAŞKANLARINDAN” diyerek çoğul yapma nezaketini göstermiştir.
Ben de önceki günkü açıklamamda rahmetli Ege için  “Ege Bagatur dürüst, namuslu, sevilen, sözünün eri, yiğit bir Adanalıydı” demiştim.
Uzun yıllar Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptım.Hiç meclis üyem olmadan ve sadece 2 meclis üyesi ile çalıştığım dönemler oldu. Kendime hep güvendim. Büyük projelere imza atarak gerçekleştirdim.
            5. defa seçilmemi hazmedemeyenler FETÖ ve hükümet desteği ile evimi, işyerimi ve Belediyemi bastı. Benim Genel Başkanım dahi “İstifa et, aklan da gel, savcılar içişleri göreve..” dedi. 86 müfettişle 4 yıl boyunca yedi ceddimin 30 yıllık geçmişini didik didik incelediler.  Onlarca dava açtılar.  Hapse dahi attılar.
Ama, yetkili iken hep dürüst kaldığım için hepsi boş çıktı.
86 müfettişle aklanmak Türkiye’de hiçbir belediye başkanına veya bürokrata nasip olmamıştır.
 Ne var ki; milyonluk şehrin halkı yıllarca mağdur oldu. Adana Büyükşehir Belediyesini 4 yıl FETÖ ile birlikte soydular.
            Hal bu iken; birilerinin “Adananın en dürüstü” diyerek konuyu tekilleştirmesine karşı bu tepkiyi koymayı zorunlu hissetim.
Adanadan nice dürüst başkanlar geldi geçti. Onların haklarını da savunma gereğini  duydum.
            Kamuoyuna saygı ile arz ederim.”
 
414 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613