Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam148
Toplam Ziyaret1680355

“Kent merkezi ile kırsal bölgeye eşit hizmet gitmiyor”

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, kentteki sorunların çözümü için koordinasyonun önemine dikkat çekti

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Valilik bünyesindeki İl Özel İdaresi kapandıktan sonra oluşturulan Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi’nin faaliyetlerini sorguladı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi bütçe görüşmeleri esnasında kürsüye çıkan Çetinkaya, Adana’da şehir merkezi ile kırsal bölgelere giden hizmet arasında uçurum olduğuna işaret etti. Kentteki trafik sorununun artık can sıkmaya başladığını, metro kamburunun da Adanalıya büyük bir külfet getirdiğini, verimli tarım topraklarının yok edilmemesi için de birlikte hareket edilmesinin önemine işaret eden Çetinkaya, “Büyükşehir Belediyesi ve Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi, ortak hareket ederek kentin bu en önemli sorunlarına çözüm üretebilir” dedi. 


“BÖLGELERE EŞİT HİZMET GİTMİYOR”
6360 sayılı Bütünşehir Kanunu ile Valilikler bünyesinde kurulan Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi’nin vatandaşın aldığı hizmetleri, belediyelerin ve belediye başkanlarının hayata geçirmeye taahhüt ettiği yatırımları izlemekle yükümlü olduğunu ancak bu merkezin hangi çalışmayı yaptığına dair bilgi sahibi olmadıklarını vurguladı. Çetinkaya, “Performans programında ve faaliyat raporunda bu konulara yer yer değiniyoruz. Adana’da şehir merkezi dışında bir de kırsal alanlar var. Bu bölgelere maalesef eşit hizmet gitmiyor. Yerel yönetimlerin bir parçası olan Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi, Adana’daki tüm belediyelerin programlarını, yatırımlarını izlemekle ve bilgilendirmekle yükümlü ancak bu merkezin yaptığını merak ediyorum” dedi.
VERGİLER NERELERE HARCANIYOR?
CHP’li meclis üyeleri olarak Adanalıları her konuda bilgilendirmeye özen gösterdiklerini ancak kendilerine eksik bilgi verilmemesi gerektiğini ifade eden Çetinkaya, bütçe oluşturulurken vatandaşın ödediği verginin kuruşu kuruşuna nelere harcandığının kamuoyunca da bilinmesinin şart olduğunu ifade etti.

İŞÇİ MAAŞLARINA İŞARET ETTİ
Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere verdiği sözü de yerine getirmesinin önemine işaret eden Çetinkaya, işçi alacaklarının bir an önce ödenmesini istedi. Kent merkezinde oturan insanlarının çoğunluğunun kırsal kökenli olduğuna vurgu yapan Çetinkaya, verimli tarım arazilerinin korunması konusunda hassas davranılması gerektiğini söyledi.

EGE BAĞATUR’U ANDI, PANELE DAVET ETTİ
1973-1977 yılları arasında Adana Belediye Başkanlığı yapan ve dürüstlüğü, ilkeleri ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Ege Bagatur’u saygıyla anan Çetinkaya, “Sayın Bagatur anısına ‘Belediyelerde Yolsuzluk ve Yozlaşma’ konulu panel düzenlenecek. 16 Kasım 1990 yılında aramızdan ayrılan sayın Bagatur anısına 14 Kasım Salı günü saat 17.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panele katılımınızı bekliyoruz. Ayrıca kendisini ailesiyle birlikte 16 Kasım’da Buruk Mezarlığı’ndaki kabri başında saygıyla anacağız” diye konuştu.

232 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704