Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam276
Toplam Ziyaret1667918

Cezmi Yurtsever’den Prof. Dr. Yılmaz Kurt’a eleştiri

“HAYRET! YILMAZ KURT, MENEMENCİ AHMET BEY'İN MEZAR TAŞINDA "ÖLÜM TARİHİNİ" BİLMİŞ !...”




TARİHÇİLER KAPIŞTI:
Tarihci Cezmi Yurtsever, kendisi gibi tarihçi olan Yılmaz Kurt’u Menemenci Beyi Ahmet Bey’i eleştirdi.

Yurtsever, Karaisalı şehir merkezinde caminin avlusunda Menemenci beylerinden Ahmet Bey'in kitabeli(yazılı) mezar taşının bulunduğunu belirterek, “Ve yazıların en sonunda da ölüm tarihi yerinde sadece Osmanlıca "1-2" rakamları var. Gerçek ölüm tarihi bu rakamlara bakılarak da açıklanamaz” dedi.

“Olaya bir başka açıdan baktığımızda menemenci Ahmet Bey, Karsantı'dan gelen Piç Hasan tarafından geceleyin konağında karanlıkta silahlı saldırı sonucu öldürüldü” diyen Yurtsever, şu ifadelerde bulundu:

“Ahmet Bey'in ölümü sonrasında kızgın olan ve intikam almak isteyen aşiret mensupları Ahmet Bey'in mezar taşına gerçek ölüm tarihini yazmadılar. Usulen "1-2" rakamlarını yerleştirdiler. Ahmet Bey'in ölüm olayının arka planında insanın vicdanını sızlatan acılar vğ gözyaşları vardır.
Bu bilgiler ışığında Yılmaz Kurt'un kendi ünvanını (Prof.Dr.) vererek mezar taşını okuyup sade Türkçeye çeviri yaparken ölüm tarihinin 1799 yılı olduğunu kanıtlaması lazımdır. Ayrıca Mezar taşında yazılı olmadığı halde gerçek ölüm tarihinin neden yazılmadığının açıklamasını yapması gerekirdi.”

 

378 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436