Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam949
Toplam Ziyaret1687458

SEVAL MERAY’DAN ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ

Ressam Seval Meray, Atatürk, Cumhuriyet Bayramı ve On Kasım içerikli resim sergisini Tarsus 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açtı.(Haber: M.Demirel Babacanoğlu)




Ressam Seval Meray, Atatürk, Cumhuriyet Bayramı ve On Kasım içerikli resim sergisini Tarsus 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 30.10.2017 günü açtı. Sergiyi Adana’dan, Tarsus’tan gelen Atatürkçüler, sanat severler, konuklar izlediler. Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini yaşadılar, beğenilerini belirttiler.

Sanatçıyı tanıyalım.

Seval Meray Tarsus doğumlu, Mersin’de yaşıyor. İstanbul Eczacılık Fakültesinden ayrıldı. Fom’s Kulüp ve İçel Sanatçılar Derneği’nde görev yaptı. Adana Ressamlar Derneği ve Birleşmiş Ressamlar Kulübü üyesidir. Mersin Kültür Müdürlüğünün Açmış olduğu minyatür, tezhip, ebru sanatları kursundan sertifika aldı. 11. kişisel sergisini açtı, otuza yakın karma sergiye katıldı.

Sergiye destek veren Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü kurucu başkan Nuray Okyay ve Başkan Aydan Dirik serginin açılışını onurlandırdılar.

Dirik şöyle konuştu:

“Atatürk, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet yönetimi bıraktı bize. Işığı sonsuza dek bizi aydınlatacaktır. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ben özgürüm özgürce ifade edebiliyorum kendimi. Kadın haklarını Atatürk verdi bize. Sonuna kadar kullanmalıyız. Kadına şiddeti önlemeliyiz.

Ressam Seval Meray bu konuda önemli bir girişim yaptı. Atatürk resimleri sergileri açarak Atatürk ve cumhuriyetçiliğin işlerliğini sundu insanlara. Teşekkür ediyoruz sanatçıya…”

Seval Meray da konuşmasında teşekkürlerini sundu Soroptimist Kulübü kurucusuna, başkanına ve üyelerine; şunları ekledi: “Adanalılar, Tarsusluların ve sanatseverlerin, sergime ilgi göstermesi beni çok mutlu etti. Hoş geldiniz, var olun, sağ olun…” dedi. Resimleri hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz yılda da böyle bir sergi açmıştı Meray. Atatürk yolunda yürüyor… Resimle, çizgilerlerle Atatürk’ü, cumhuriyeti, devrimleri anlatıyor… Atatürkçülük, cumhuriyet üzerine önemli hizmetler veriyor. Tebrik ediyorum.

Tablolarına bakalım.

Atatürk yatmadı uyumadı, halkıyla, arkadaşlarıyla bir oldu düşmanı kovdu yurdumuzdan, bize verdi memleketi. İşte onun kadın askerleri cepheye kağnılarıyla, sırtlarıyla cephane taşıyorlar, resmedilmiş, betimlenmiş, canlı gibi karşımızda…

Atatürk cephede, başında kalpağı, sırtında kaputu, bakıyor uzaklara, gözetliyor düşmanı… Karşı karşıya durmuş Konuşuyor İnönü ile, aktarıyorlar birbirine düşüncelerine… Yeni Türkiye için kuruyorlar çatıyı…

Sürüyor savaşlar güneyde Çukurova’da, Gaziantep, Maraş’ta, Sakarya Dumlupınar’da, kaçıyor düşman İzmir’e doğru, atlıyor Ege Denizi’ne, binen biniyor Yunan gemisine, binemeyen boğuluyor…

Lozan’da imzalıyor İnönü barışı… Cumhuriyet kuruluyor, devrimler yapılıyor… Atatürk’ü yönetimde, savaşta, barışta çalışırken, konuşurken, yürürken, devrimleri yaparken, şapka giyerken, harfleri yazarken… Cumhuriyet balosunda modern bir hanımla dans ederken görüyoruz.

Kadına yollar açılıyor. Çok eşlilik kalkıyor. Seçme seçilme hakkı veriliyor… Harf devrimi yapılıyor, bütün insanlar öğreniyor okuyup yazmayı…

Meray’ın bütün resimlerinde renk ve çizgiler yerli yerinde…

Atatürk’ü anıyoruz sevgiyle saygıyl

374 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382