Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret1668163

KARAİSALI VE JABRAYİL KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Karaisalı Belediye Başkan Yrd. Recep Ak, gazetecilere verdiği röportajda "Biz iki devlet, bir milletiz. Bugün Karaisalı Belediyesi ve Jabrayil ilçesi kardeş şehir protokolü imzaladı. Karşılıklı ziyaretlerle kültürel ve sosyal ilişkileri daha da geliş


Çukurova Belediyeler Birliği Azerbaycan'daki ikinci durağı Ermenistan işgali altındaki Jabrayil (Cebrail) ilinin Azerbaycan kontrolündeki tek köyü Cocuk Marcanlı Köyü oldu

ÇOCUKLAR ÇİÇEKLERLE, TÜRKİYE-AZERBAYCAN BAYRAKLARI İLE KARŞILADILAR

Çukurova'nın bereketli topraklarından Azerbaycan'a giden Çukurova Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları heyeti, ilk olarak Cebrail-Horadiz karayolu üzerindeki Nisan Şehitleri Anıtı'nı ziyaret ederek, anıta karanfil bıraktılar, şehitleri dualarla yad ettiler. Cocuk Marcanlı Köyü'ne gelen heyeti köyün girişinde öğrenciler çiçekler ve Türkiye- Azerbaycan bayraklarıyla karşıladılar. Cabrayil İlçe İcra Kurulu Başkanı Kamal Hasanov Türk belediye başkanlarının ziyaretini Azerbaycan-Türkiye dostluğu ve kardeşliğinin canlı bir örneği olarak değerlendirdi.

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile köy sakinleri Oktay Haziyev'in evini ziyaret etti. Haziyevlerin, ailelerinin tehlikeli olmasına rağmen, Nisan 1994'ten beri köyde yaşadıkları belirtildi. Ardından Adana Karaisalı Belediyesi ile Jabrayil İlçesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

"İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ"

Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Valeh Hacıyev imza töreninde bir konuşma yaparak, 2016 yılının Nisan savaşlarında Azerbaycan Ordusunun zaferinden, Cocuk Mercanlı kentinin yeniden kurulmasından, göçmenlerin 24 yıl sonra kendi yurtlarına dönüşünden konuştu. O, işgal altında olan tüm arazilerin tahliye edileceğine, Cocuk-Mercanlılılar gibi diğer göçmenlerin de atalarının topraklarına döneceklerine emindir şeklinde konuştu.

Cebrail İlçe İcra Kurulu Başkanı Kamal Hasanov Azerbaycan-Türkiye dostluğu ve kardeşliği "iki devlet bir millet"olduğunu vurgulayarak "Azerbaycan ile Türkiye arasında dostluk ve kardeşliğin, stratejik ortaklık ve müttefikliğin derin tarihi kökleri var. Halklarımız ortak milli manevi değerleri ile birbirine sıkıca bağlı. Adana Karaisalı Belediyesi ile Jabrayil İlçe Yürütme Makamı arasındaki niyetlerin protokolünün imzalanması bu ilişkileri güçlendirecek. Hayırlı olsun" dedi.

Karaisalı Belediye Başkan Yrd. Recep Ak, gazetecilere verdiği röportajda "Biz iki devlet, bir milletiz. Bugün Karaisalı Belediyesi ve Jabrayil ilçesi kardeş şehir protokolü imzaladı. Karşılıklı ziyaretlerle kültürel ve sosyal ilişkileri daha da geliştirmek ve kardeşliği güçlendirmek istiyoruz "dedi.

Heyet, daha sonra Azerbaycan-Türk kardeşlik parkı için çam ağaçları diktiler.

335 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339