Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam1151
Toplam Ziyaret1687660

Bakan Tüfenkci: 'Artık sınır içi ve sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörle mücadele konusunda “Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz" dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından uygulanan ‘Mahallelilik Projesi’ kapsamında Sarıcıoğlu Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentti insanların huzur içerisinde yaşadığı bir yer olarak öne çıkarmak istediklerini ifade etti. Şehrin güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, “Devletin asli görevlerinden birisi de güvenliği sağlamak. Bunun için biz terörün üzerine bu denli gidiyoruz” dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olayı ile ilgili konuşan Tüfenkci, “Bilinsin ki kökleri kazınana kadar bu mücadele amansız bir şekilde devam edecek. 8 şehidimiz oldu, 56 teröristi etkisiz hale getirdik. Daha da mücadelemiz devam ediyor. Artık sınır içi, sınır dışı diye bir kavramı kaldırıyoruz. Sınırın dışında da eğer tehlike geliyorsa, nasıl Suriye'deysek nasıl sınırın dışına kadar kovalıyorsak bundan sonra da bulundukları her ine girmek için hem Allah'a hamd olsun milli, yerli silahlarımız var hem de yeni bir terörle mücadele konseptimiz var” ifadelerine yer verdi.
İstanbul’da bombalı eylem öncesi başarılı bir operasyonla yakalanan DEAŞ’lı teröristlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, “Terör örgütleriyle mücadele önemli olanın teröristleri eylemsizlik haline itebilmek. İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne yönelik çok önemli bir operasyon yapıldı. Bayrampaşa'daki alış veriş merkezini belki de havaya uçurarak büyük bir panik, kaos ve Türkiye'ye olan bakışı değiştirmeye yönelik bir saldırıyı planlamıştı bu taşeron örgütler. Ama Allah'a hamd olsun o eli de önledik ve kırdık. İnşallah bundan sonra da kırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

251 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406