Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam525
Toplam Ziyaret1688264

CHP Seyhan'da delege seçimleri yenileniyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yılan hikayesine dönen Türkiye’nin 5, büyük ilçesi Adana merkez Seyhan İlçe Örgütü’nde İlçe Seçim Kurulu’na verilen listelerin iadesi istenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takviminin başladığı günden itibaren itirazlara ve çeşitli iddialara maruz kalan CHP Adana Merkez Seyhan İlçe Örgütü’ne Genel Merkez tarafından bir kez daha müdahale edildi.

Çukurova Belediye Meclis Üyesi ve CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’nun, İl Başkanlığı’na gönderdiği kongre takvimiyle ilgili bir yazıda delege listelerini İlçe Seçim Kurulu’na verdiğinin ortaya çıkmasının ardından Adana’da hareketli günler yaşanıyor. Genel Merkez ve İl Başkanlığı’nın tüm uyarı ve yazılarına rağmen üyelerin önüne sandık götürmeden delegeleri yazdığı iddia edilen Abeydullah Kolcu ve İl Başkanı Ayhan Barut önceki gün Ankara’ya gitti. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüşen taraflara daha önce il başkanlığına ulaşan itirazlar neticesinde Reşatbey, Fatih, Akkapı, Hadırlı, Yeşilyurt, Bey, Cemalpaşa, Kurtuluş, Şakirpaşa, Mithatpaşa, Sucuzade, Havuzlubahçe ve Mirzaçelebi Mahallelerinde sandık konularak seçimlerin yenilenmesi kararı tekrar masaya yatırıldı.

LİSTELER SANDIK YADA UZLAŞMAYLA OLUŞSUN

Barut’un Genel Başkan Yardımcısı Tekin ile görüştüğü saatlerde delege listelerinin İlçe Seçim Kurulu’na verildiği haberi üzerine Seyhan İlçe Örgütü’ne giden partililer delege listelerinin askıda olmadığını gördü. Tüzük gereği listelerin askıda olması gerektiğini belirten bazı partililer bu durumu noter kanalıyla tespit ettirdi.

Durumun Genel Merkez’e de bildirilmesi üzerine Tekin Bingöl’ün iddialar ve itirazların bulunduğu mahallerde seçimlerin yenilenmesi yada uzlaşı ile delegelerin belirlenmesini istediği belirtildi.

SEÇİM KURULU’NDAN GERİ İSTENECEK

Konuya müdahil olan Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüşmeleri hakkında bilgi veren İl Başkanı Ayhan Barut, “Sayın Bingöl İlçe Seçim Kurulu’na verilen delege listelerinin bir yazı ile geri istenmesini ve sandık konulmadığı tutanaklarla tespit edilen, ayrıca yönetim kurulu kararımızın bulunduğu 13 mahallede delege belirlenmesinin yenilenmesini istedi. İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu yarın (3 Kasım) bize listeleri geri çektiğini yazıyla bildirecek. Aksi durumda İl Başkanlığı ve Genel Merkez tüzüğün gereklerini yerine getirecek” dedi. (Kaynak: Tanık Gazetesi)

370 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406