Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam816
Toplam Ziyaret1669202

Durak’tan rant tepkisi

"Göçmen Evleri’nde 338 metrekare arsayı 33 bin liraya satın almışlar. Bu imar değişikliği geçerse bu parselin değeri 10 milyon lira eder. Orada 15 dönüm alanlarda bu yapılırsa yüz milyonlarca liralık rant var"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, imar değişikliğiyle gündemde olan Göçmen Evleri’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Ölsem dahi mezarımda ruhum rüşvetçilerle, avantacılarla, mal götürenlerle uğraşacak” ifadelerini kullandı.

Çukurova ilçesinde Bulgaristan göçmenlerinin yaşadığı Göçmen Evleri’nin bulunduğu parsellerde yapılan imar değişikliğiyle ilgili açılan davalar nedeniyle idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bölge İdare Mahkemesince de onanan davanın esasına ilişkin bugün 1. Bölge İdare Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya itiraz sahibi eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, arsa sahibi müteahhit eski CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve 17 hak sahibi katıldı.


Durak: “Orada yüz milyonlarca liralık rant var”

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, kente 50 senedir hizmet ettiğine vurgu yaparak, hizmetlerinin, eserlerinin sonucunu bozanlara karşı mücadeleyi her kademede vereceğini söyledi. Durak şöyle devam etti:

"Bugün aklım çalışıyor, bugün uğraşırım ama ölsem dahi mezarımda ruhum rüşvetçilerle, avantacılarla, mal götürenlerle uğraşacak. Mahkeme karar vermiş. Göçmen Evleri’ni ucuza al, imar değişikliğiyle kapıya daya. Utanmadan belediyeciler tekrar tekrar imar değişikliği yaparak ’acaba bir boşluk yakalar mıyız’ diye rantçıların elinde çalışıyorlar. Göçmen Evleri’nde 338 metrekare arsayı 33 bin liraya satın almışlar. Bu imar değişikliği geçerse bu parselin değeri 10 milyon lira eder. Orada 15 dönüm alanlarda bu yapılırsa yüz milyonlarca liralık rant var. Bu rantın etrafında dolanıyorlar ve her kesimden bunların adamı var. Yüreğir Belediye Başkanı çok namuslu, dürüst bir arkadaşımız. O da bunalmış. ’Tüm rantlı davalarda bilirkişi mafyası var’ diyor. Bunlar hileli raporlar veriyorlar sonra mahkeme de bunlara uyup karar veriyor. Ben bunlarla sonuna kadar uğraşacağım. İçinde eski milletvekili var, eski mimarlar odası başkanı var. Siz bunu yaparsanız gariban insanlara müteahhitler neler yapmaz? 25 binlik plana sığınıyorlar. 1/5000 ve 1/1000 kararları önemlidir."

MÜTEAHHİT ALİ DEMİRÇALI: "O İMAR RANTINI ÇOK İYİ BİLİR"
Duruşma sonrası basın açıklaması yapan müteahhit Ali Demirçalı, söz konusu arsayı 2008 yılında ’konut alanı’ olarak satın aldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Burada benim dışımda 50 tane vatandaş var ve bunların tamamı iskanlı, ruhsatlı binaları var. Büyük bir bölümüyle kat karşılığı sözleşme yaptım. Aytaç Bey CHP’den belediye başkan adayı olamamasının intikamını almaya çalışıyor. Kendi planına güvenerek aldığımız yeri resmi kurum yapmaya çalışıyor. Kendi döneminde neden yapmadı diye adama sormazlar mı? 1/25’liğe aykırı 5 binlik olmaz. 1/25 binlikte burası ticaret ve konut olarak planlandı, hiçbir zaman da resmi kurum olmadı. Daha önce yaptığın imar oyunlarını buraya yapacağını düşünüyorsan buna gücün yetmez Aytaç Bey. Bu memlekette bir tane imar rantçısı varsa o da Aytaç Bey’dir. 2 milyon metrekaresi olan bir insan imar rantının ne olduğunu iyi bilir. Bin 700 metreyle imar rantçılığı yapılmaz. Aytaç Bey ben CHP’de olduğum sürece CHP’nin ancak kapısından geçebilir, içeri giremez. Bunu öyle bilmeli.”

847 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339