Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam390
Toplam Ziyaret1682377

AK Parti: "Gündemimizde erken seçim yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun ‘erken seçim’ açıklamalarına ilişkin, “Bu çok ucuz bir siyasi hamle, bizim gündemimizde herhangi bir şekilde bir erken seçim yok. Milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, şu ana kadar 22 il başkanının değiştiğini belirterek, bundan sonra il ve ilçe kongrelerinin birlikte yapılacağını ifade etti. Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacaklarını kaydeden Ünal, mart sonunda bitirmeyi planladıklarını, büyük kongrenin ise 12 Eylül tarihinde yapılmasının planlandığını söyledi.

AK Parti’nin bir değişim sürecini yönettiğini belirten Ünal, teşkilat, belediye ve aynı zamanda hükümetin 180 günlük planlaması dahilinde bütün icraatlarının gözden geçirilerek yola devam edildiğini söyledi. Ünal, “Bizim hakikate gözümüzü kapatma gibi bir lüksümüz olamaz. Milletimizin bizden büyük beklentileri var ve biz kendi siyasetimizi değişim siyasetini yönetirken risk alma üzerine kurduk. Risk aldığınız yerde keyfilikten bahsedemezsiniz. Siyasetin olduğu yerde antidemokratik uygulamalardan bahsedemezsiniz. AK Parti siyaseti, Türkiye’de hem değişimi yöneten hem siyasi risk alan yönüyle yoluna devam etmektedir. Özellikte anamuhalefetin değişim süreçlerine getirdiği eleştiriler değerlendirildiğinde şunu söyleyebiliriz. AK Parti siyasetinin bu uygulamalarına antidemokratik diyemezsiniz.
AK Parti, aynı zamanda şunu da gerçekleştirmektedir. Tabii ki demokrasinin temeli seçimdir, iki seçim arası seçilmişler için siyasi ve sosyolojik hem de hukuki denetim söz konusudur. Unutulmamalıdır ki siyasi ve sosyolojik denetimi siyasi partiler gerçekleştirir. AK Parti aynı zamanda siyasi ve sosyolojik denetimi, halkın taleplerini de dikkate alarak bu değişim süreçlerini yönetmektedir” ifadelerini kullandı.

155 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398