Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam637
Toplam Ziyaret1684734

AYTAÇ DURAK, "DEVLET BAHÇELİ ÖZÜR DİLEMELİDİR"

Aytaç Durak,Bilinsin ki; bundan böyle siyasetin hiçbir kademesinde bulunmayacağım. Ancak, halkın oylarının hiçe sayıldığı, hakkımdaki tüm iddiaların boşa çıktığı bu dönemde ‘Aklan da gel’ diyen Bahçeli’den Adanalılar adına halen bir özür bekliyorum"

Adana Büyüjkşehir Belediye si eski Başkanı Aytaç Durak,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den özür beklediğini belirtti.

Durak, FETÖ’nün 5. defa seçim kazanmasını engellediğini ve son çareyi görevden aldırmakta bulduğunu iddia etti. Yaptığı yazılı açıklamada, Durak, FETÖ gizli itirafçısının Ankara ve Adana Ağır Ceza Mahkemelerindeki ifadelerinde “Yapıya yardım etmeyen Aytaç Durak’ın belediyeden alınması için 2009’da görevlendirildim” dediğini hatırlatarak, “Yalan haberlerle algı operasyonu başlatıldı. Ve beni adeta Türkiye’de hırsız ilan ettiler. Bu dolduruşa aldanan Genel Başkanım Bahçeli de ‘İstifa et. Aklan da gel. Savcılar, İçişleri göreve’ diyerek FETÖ’nün önünü açarken, İçişleri Bakanlığı da bu sözleri fırsat bilip ‘soruşturmaların selameti’ gerekçesiyle beni 2 aylığına geçici olarak görevden aldı. Ve bu süreyi 4 yıl uzattılar” ifadelerini kullandı. Aytaç Durak, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini partisine kaydedip aday gösterirken “Siz seçim kazanmaya alışıksınız. Partimizi şereflendirdiniz” dediğini belirterek, “Bahçeli, MHP’ye Türkiye ve Adana’da ilk defa bir büyükşehir kazandırdı” dedi.
Eski başkan Durak, şunları kaydetti;
“Adanalı hemşerilerim bana ‘Bahçeli sahip çıksaydı hükümet seni görevden alamazdı” dediklerinde ‘Bahçeli hiç konuşmasaydı beni zaten kimse görevden alamazdı’ diyordum. 4 yıl boyunca 86 müfettişin incelemeleri devam etti. Hazırlattıkları fezleke ve iddianameler Mahkemelerde hep boş çıktı. Bu arada beni hırsız ilan ettikleri gibi, 43 gün de hapse attılar. Bu sürede milyonluk bir şehrin yönetimine FETÖ el koymuş ve Belediye imkanları himmet olarak seferber edilmiştir. Bilinsin ki; bundan böyle siyasetin hiçbir kademesinde bulunmayacağım. Ancak, halkın oylarının hiçe sayıldığı, hakkımdaki tüm iddiaların boşa çıktığı bu dönemde ‘Aklan da gel’ diyen Bahçeli’den Adanalılar adına halen bir özür bekliyorum.
” AYTAÇ DURAK KİMDİR?
Aytaç Durak 1938 yılında Adana'nın Karaisalı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. 1963-1965 yılları arasında DSİ Adana İçme Suları Şefliği görevinde bulundu. Daha sonra 1965-1968'de Köy Hizmetleri Adana İl Müdürü olarak çalıştı. Askerliğini Ankara Mamak'ta yaptı. Terhisinin ardından kardeşleriyle birlikte Adana'da müteahhitlik yaparak 2000'in üzerinde konut inşa etti. Bunun yanında 1973-1977'de Demokratik Parti, 1977-1980 yıllarında da Adalet Partisi'nden olmak üzere 2 dönem belediye meclis üyesi oldu. 25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihlerinde 5 kez Adana'dan belediye başkanı seçildi. 1994 yılında Adana Demirspor Kulüp Başkanlığına getirilen Durak, 2002'ye kadar bu görevde bulundu. Ayrıca Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri arasındadır

408 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351