Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam308
Toplam Ziyaret1680515

Barzani: ‘Referandumda Geri Adım Yok’

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin lideri Mesut Barzani, tartışmalı bağımsızlık referandumuna uluslararası itirazlara rağmen daha önce planlandığı gibi Pazartesi günü yapılacağını söyledi.

Erbil’de binlerce kişiye seslenen Barzani, IŞİD’e karşı Irak ordusuyla verdikleri ortak mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

BM Güvenlik Konseyi’nden uyarı

Barzani’nin yorumları, BM Güvenlik Konseyi’nden yapılan uyarının ardından geldi. Konsey, referandumun bölgede istikrarsızlaşmaya neden olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Irak ve Kürt birlikleri, IŞİD’in Irak’taki son kalelerini de temizlemeye çalışıyor.

Bu hafta başında Irak kuvvetleri, Kerkük yakınlarındaki Havice’de ve batıdaki Anbar’da IŞİD karşıtı operasyonlar düzenlemişti.

Irak’ın ağırlıklı olarak Şiilerden oluşan Haşdi Şabi milislerinin sözcüsü Kerkük’te IŞİD’e karşı mücadeleye katıldıklarını açıkladı.

Paylaşılamayan Havice

Ahmed el Esadi, bölgeyi kontrol altına almak için yapılan resmi operasyonu takiben Şii milislerin IŞİD’in elindeki Havice’nin batısına doğru ilerlediklerini bildirdi. Burası Irak’taki cihatçıların son kalelerinden.

Havice’yi kontrol etme çabaları ise Irak’taki siyasi mücadele nedeniyle karışık. Hem Bağdat hem de Kuzey’deki özerk Kürt Bölgesi kasabayı kontrol etmek istiyor.

221 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407