Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret1687050

HASTANELER TAŞINACAK YOKSUL HALK NE OLACAK?

CHP Adana Milletvekili İbrahm Özdiş kent merkezindeki hastanelerin şehir hastanelerine taşınmasını Bakan Demircan’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana kent merkezindeki hastanelerin, ulaşımı zor olan şehir hastanelerine taşınmasının halkın ulaşımında sıkıntılar ve ekonomik zorluklar yaşatacağını vurguladı.

TBMM’de Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, kent merkezlerindeki hastanelere yurttaşların ulaşımının daha kolay olduğunu ifade etti. Özellikle seçim bölgesi Adana’daki şehir hastanesinin faaliyete girmesiyle bir çok iddianın komuoyunda dolaştığına değinen Özdiş, ekonomik sıkıntı çeken halkın sağlık hizmeti almak için sıkıntılar yaşayacağını kaydetti.

İDDİALARIN NE KADARI ASILSIZDIR?

Adana’da Şehir Hastanesinin açılmasıyla şehir merkezindeki Bakımyurdu Caddesi’nde bulunan Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin tüm faaliyetlerini Adana Şehir Hastanesi’ne taşıyacağı iddiasının Adanalılar tarafından yoğun eleştiri ve tepkiyle karşılandığını söyleyen CHP Milletvekili Özdiş, “Adana’nın merkezi denebilecek konumda, çarşı merkezine çok yakın bir lokasyonda bulunan mevcut Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve yeni açılan Adana Şehir Hastanesi arasında yoğun trafikli yaklaşık 8 kilometrelik bir mesafe olduğu da düşünüldüğünde taşınma konusundaki eleştirilerin daha da artacağı aşikardır” dedi.

HANGİ HASTANELER YIKILACAK?

Hastanelerin taşınma işleminin tamamlanmasının ardından arsa değeri çok yüksek olan yerlerinin kimlere ve nasıl verileceğini önergesinde soru olarak yönelten Özdiş’in, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a yönelttiği sorular şöyle:

1-    Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin faaliyetlerini Adana Şehir Hastanesi bünyesinde sürdüreceği, mevcut binanın boşaltılacağı iddiası doğru mudur? Doğruysa söz konusu taşınma işlemi ne zaman gerçekleşecektir?

2-    Adana ilinin merkezinde bulunan mevcut hastanenin çevresi yoksul diyebileceğimiz mahallelerden oluşmaktadır. Söz konusu 2 hastane arasında 8 kilometrelik yol olduğu da düşünüldüğünde zaten maddi açıdan zor durumda olan civar mahalle sakinleri hastalarını Adana Şehir Hastanesi’ne nasıl getirecektir?

3-    Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu mevcut arazi nasıl değerlendirilecektir? Söz konusu arazi birilerine veya Şehir Hastanesi ihalesini almış firmaya peşkeş mi çekilecektir?

4-    Adana Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla Adana ili genelinde hangi kamu hastaneleri kapanacaktır? Bu hastanelerin arazileri ne olacaktır?
196 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382