Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam978
Toplam Ziyaret1686411

KARAİSALI BİBERİ FARKI

Her biber Karaisalı biberi değil. Adana’da ilk biber Tuzla tarafından hasat ediliyor. Sonra yavaş yavaş buralara geliyor. Ancak öz salçalık biber Karaisalı biberidir. Aradaki farkı bilen biliyor, bilmeyenler ise Karaisalı biberi diye başka bölgelerde

Adana’da salçalık biber sezonu devam ediyor. Adana’nın Karaisalı ilçesinde yetiştirilen salçalık biberlerin hasadı devam ediyor. İlk mahsulü topladıklarını söyleyen biber üreticileri artık Karaisalı’da ikinci mahsul salçalık biber hasadına geçtiğini ifade ettiler.

İlk mahsulün salça yapımında çok iyi sonuçlar vermediğini kaydeden biber üretici Mehmet Karaca, “Bu yıl ilk mahsulümüzü aldık. İkinci mahsulün hasadı içi tarlaya girdik. İlk mahsul biraz salça yapımına uygun olmuyor. Yani daha az salça veriyor. İkinci ve üçüncü mahsul ilkine göre daha verimli oluyor” dedi.
Adana’da uzun zamandır salçalık biber satışı yapıldığını ancak Karaisalı’da yeni yeni biber hasadı yapıldığını kaydeden Karaca, “Her biber Karaisalı biberi değil. Adana’da ilk biber Tuzla tarafından hasat ediliyor. Sonra yavaş yavaş buralara geliyor. Ancak öz salçalık biber Karaisalı biberidir. Aradaki farkı bilen biliyor, bilmeyenler ise Karaisalı biberi diye başka bölgelerde yetiştirilen biberlerden alıyor” diye konuştu.
Salçalık biberin geçen yıla oranlar fiyatları yüzde 50’den daha fazla arttı. Geçen yıl 1 TL’nin altında satılan salçalık biberin kilosu bu yıl 1 lira 50 kuruştan satıldı. Bu yıl fiyatların daha da yükselebileceğine dikkat çeken Karaca, “Sezon başında toptan 1 TL’den biber sattığımızda bizi kurtarıyordu. 1 TL’nin altına düşmek istemiyorduk. Ama şuanda toptan 1 lira 50 kuruştan satıyoruz. O yüzden bu yıl bizleri için iyi bir yıl oldu.” ifadelerini kullandı.

4449 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382