Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam796
Toplam Ziyaret1669182

GÜRER, MİLLİ TAKIM İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

Futbol direktörüne verilecek olan yüksek miktardaki tazminatın yanı sıra, milli takım kadrosuna alınan futbolcuların prim için başkaldırmasının sürecin bütünü içinde irdelendiğinde duygu ruhunun tüketildiğinin ortaya çıktığını ifade eden Ömer Fethi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elindeki kaynakları bol keseden harcadığı iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırması talebinde bulundu.  

Son zamanlarda yaşanan istifalar, trilyonlarla ifade edilen tazminat ve prim tartışmalarının odağındaki Türk Milli Futbol takımının içinde bulunduğu durum, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM gündemine taşındı.  Gürer, milli ruhun giderek azalması ve milli takımın sadece para ve istifalarla konuşulur hale gelmesinin nedenlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi için Meclis Araştırması istedi.  

“TFF'NİN HARCAMA KALEMLERİ İNCELENMELİ”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, istifa eden Milli Takımlar Futbol Direktörü alacağı tazminatın konuşulduğu, çok büyük bir bütçeye sahip olmasına rağmen milli başarılara hasret kalınan Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF), prim, tazminat ve yıllık harcama kalemlerinin incelenmesi için TBMM Başkanlığı'na Meclis Araştırma Önergesi verdi.  

“BU MİLLİ RUH DEĞİL”

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Milli Takım başta olmak üzere futbolda yaşanan sorunların ve maddi varlıkların kullanımıyla ilgili durumun değerlendirilmeye ve incelemeye muhtaç olduğunu vurguladı. Ay-yıldızlı takımın eski dönemlerde milli dava gibi sahiplenildiğini ancak son zamanlarda hoş olmayan tartışmaların odağına itildiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, takım kaptanının kendi isteğiyle milli takımı bırakabildiğini, istifa eden futbol direktörünün ise alacağı tazminatla tartışılır hale geldiğini kaydetti.  

“MİLLİ TAKIM BU KONUMA NASIL GELDİ?”

Milli takımın başını getirilerken ücret ve kontratı bilenen futbol direktörünün, görevine son verilince kamuoyu eliyle tazminattan vazgeçirme baskısı yaratılmasının düşündürücü olduğuna işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, anlaşma sırasında ses çıkarmayanların uygulama aşamasında konuşuyor olmasını da yadırgadığını kaydetti. Milli takımın ülke takımı olduğunu vurgulayan Gürer, "asıl sorun milli takımın bu konuma nasıl getirildiğidir" dedi.  

“DUYGU RUHU TÜKENMİŞ...”

Futbol direktörüne verilecek olan yüksek miktardaki tazminatın yanı sıra, milli takım kadrosuna alınan futbolcuların prim için başkaldırmasının sürecin bütünü içinde irdelendiğinde duygu ruhunun tüketildiğinin ortaya çıktığını ifade eden Ömer Fethi Gürer, TFF'nin bu yönüyle de incelenmesi gerektiğini söyledi. 

“TFF, ELİNDEKİ KAYNAKLARI BOL KESEDEN Mİ HARCIYOR?”

TFF'nin elindeki kaynakları bol keseden dağıttığı yönündeki iddiaların konuşulduğuna vurgu yapan Gürer, "Milli forma için  formasını ıslatıp  görevini örnek biçimde yapan futbolcuların varlığı yanında milli formayı giymemek noktasına gelen futbolcuların  varlığı bu bağlamda  düşündürücüdür. Milli dava kutsal forma gibi tanımlarla sorunları ötelenip görmezden gelen ulusal takımın her yönü ile araştırılması zorunluluk arz edecek düzeydedir. Milli takım için vatan sevgisi, milli dava,  milli forma gibi tanımların ardına sığınılarak tamamen profesyonel kılınan sürecin özünde  yüksek meblağlara eren ödemeleri mi yoksa içeriği ile milli duyguya dayalı başarı arayışına yönelik yapılanmasını mı öne almalıdır? Milli takıma  alt yapıdan kaç oyuncu kazandırılmıştır?  Yurt dışındaki Türk sporcularının yanı ısıra yurt içinden aynı oranda sporcu yetişmemesi nedendir?  Bu kadar büyük bütçe ve dağıtıma rağmen elde edilen sonuç başarı sayılabilir mi? Milli takımın yönetim ve sporcu kadrosu ile yıllık harcama ve ödemeleri  nedir? Bütün içinde sorunun kapsamlı bir biçimde ele alınması ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.

 

 

231 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339