Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam522
Toplam Ziyaret1685955

A-KAP KARIŞTI

Tuğgeneral Adnan Arslan'ın serbest bırakılması sonucu kardeşi Mustafa Aslan’ın AKAP whatsapp grubunda yazdığı yazı ile polemikler başladı. Başkan Yunus Sakarya Mustafa Aslan'ı grup üyeliğinden çıkardı.



Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın ağabeyi olan Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan Tokat’ta çıkarıldığı ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra fetö/PDY sanığı olarak tutuklanan Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan tahliye edildi.

Bu sevinçli olayın ardından A-KAP’ın whatsapp grubunda tahliye sonrası Adnan Arslan, Mustafa Arslan ve Saadettin Aslan’la çekilen bir fotoğrafın altına bir yazı yazan Mustafa Aslan, “Yüce Rabbime şükürler olsun. Bugünleri de görmeyi bize nasip eyledi. Bu arada; Pensilvenya'ya kadar gidip fotoğraf çektirenlere, grup başkan vekilliği, genel başkan yardımcılığı veya FETÖ'den el konulan malların kayyımlığı verilmesi,Dernek, vakıf ve işadamları kurumları cinsinden her türlü FETÖ teşekküllerine üye olan ispiyoncu teşkilat yöneticilerine, 35-40 yaş civarında olmasına rağmen sağlık gerekçesiyle görev değişikliği yapılarak korunmaya alınması değil,İran Şahlarından Peygamberimizin övdüğü Nuşirevan, 2. Halifenin Hz. Ömer(R.A.) ve Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in en güzel uyguladığı şekilde, gerekli yasal işlemlerin yapılmasını yargı mercilerinden bekliyoruz” dedi. 

FATOŞ GÜRKAN,"ABİNİZİN TUTUKLANMA SEBEBİNİ YARGIDA ARAYIN"            

AK Parti Adana eski Milletvekili Fatoş Gürkan ise Mustafa Aslan’a Hucurât Suresi 18. Ayet, "İnna(A)llâhe ya’lemu ġaybe-ssemâvâti vel-ard(i)(c) va(A)llâhu basîrun bimâ ta’melûn(e)" ile yanıt verdi. Surenin meali ise şöyle: “Şu bir gerçek ki, Allah göklerin ve yerin gaybını bilir. Allah, yaptıklarınızı iyice görmektedir.”

Gürkan daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa bey bir sorununuz varsa arayıp söyleyin abinizin tutuklanma sebebini yargıda arayın..O fotoğrafı Fetöcüler ve Sözcü Gazetesi konu etti belli bir amaç için.. Bu grup sizin kaprisleriniz için kurulmadı sanıyorum, sizinle ilgili daha dazla şey yazmayacağım sizin seviyenize inmemek için. Allah her şeyi gören ve bilendir başka söze gerek yok .” 

YUNUS SAKARYA AKAP WHATSAPP GRUBUNU ASKIYA ALDI

A-KAP Başkanı Yunus Sakarya da bu yazılı tartışmaya müdahale ederek,       “Günaydın çok kıymetli hemşerilerim üzüntü ile bir birimizi kıracak paylaşımlar yapılmakta tüm hemşerimizden özür dileyerek daha önce yönetim kurulunda gündem getirip konuştuk onun için onun için üzülerek grubumuzu askıya alıyoruz gerektiğinde yeniden grubumuzu faaliyete devam ettireceğiz saygılarımla” dedi.   

ÖZTOK’TAN SORULAR           

Gurup Üyesi Selami Öztok da bu gelişmeye tam 15 adet soru işareti koydu. 

HASAN YILDIZ, “NE YAPMAK İSTİYORSUNUZ?”                      

Hasan Yıldız adlı Grup Üyesi ise bu gelişmelere şöyle yanıt verdi:

“Sevgili dostlar benim anlamadığım şu, burada ne yapmak istiyorsunuz. Alemin en doğrusu, dürüstü, vatanını, bayrağını en çok siz mi seviyorsunuz? Bunun ölçüsü nedir? Bu ölçüyü kim koyabilir. Eğer bir insan vatana millete hizmet için sorumluluk alıp, gece gündüz çabalıyorsa en büyük vatansever odur. Ben inanıyorum ki Aslan paşamız da bunlardan, Sayın vekilimiz Fatoş hanım da bunlardan, bu sayfadaki herkes de bu duygularla dolup taşıyor. Lütfen herkes üzerine vazife olmayan paylaşımları buradan yapmasın. Herkes memleket için, bayrak için Dinini Mubin için doğru, güzel ameller yapsın. Bu lafı başta kendi nefsime söylüyorum. Herkes işine baksın. Sizleri seviyorum. İnşallah Fatoş Hanımı tekrar aramızda görmek istiyoruz sevgili Başkan.”   

SAKARYA, MUSTAFA ASLAN’I GURUPTAN ÇIKARDI 

BAŞKAN YUNUS SAKARYA, “KIRICI HAKARETVARİ PAYLAŞIM DA BULUNAN KİM OLURSA OLSUN GRUPTAN ÇIKARILACAKTIR”                                      

AKAP Başkanı Yunus Sakarya daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar özür diliyorum bir birimizi kırmakla bir yere varamayız bizim amacımız kenetlenmek onun için derneğimizi kurduk kimse kusura bakmasını burada kırıcı hakaretvari paylaşım da bulunan kim olursa olsun gruptan çıkarılacaktır bizim amacımız gurbette nasıl birlik ve güçlü oluruz ona bakmamız lazım, bana yapılacak eleştire açığım.” 

“ELİNİ TAŞIN ALTINA ATMAYANLAR”                    

Sakarya, şöyle devam etti:

“Sizlerden ricam yapıcı olalım bizim kimseyi yargılama lüksümüz yok elini taşın altına atmayıp birbirimize hakaretvari söylemlerde bulunulması hiçte hoş değil hangi hemşerim yardımcı olmamızı istedi de yardımcı olmayız dedik Hep beraber olmak için gurbette kenetlenmek için bu derneği hep beraber kurduk derneğimizin yaşaması vakfa dönüşmesi en büyük arzum.Hatam kusurum olurda beni ve arkadaşlarımızı kim uyarmazsa vebali kendine ayrıca şunu da belirteyim benim siyaseten hiç bir yere adaylığı düşünmediğimi peşinen söyleyeyim. Kusura bakmayın sizleri rahatsız ettim Allah'a emanet olun." 

YUNUS TOPÇU, “TARİH YAPANLARDAN ÇOK YIKANLARI YARGILAR”                   

AKAP üyesi Yunus Topçu tartışmalara yeniden dahil olarak, şöyle yazdı:

“⁠⁠⁠⁠⁠Saygıdeğer hemşerilerim! Siyasetin temel malzemesi insandır. Üç kişi bir araya geliyorsa orada mutlaka bir siyaset vardır. Kurulan cemiyetlerin de elbette takip ettiği bir siyaset vardır ve olmalıdır.Her birimizin kendi algılarına göre bireysel politik tercihlerimiz olabilir ve demokrasilerde bu gayet normal ve olması gerekendir.Normal ve doğru olmayan ise farklı ve iyi niyetlerle yola çıkan ve temel siyaseti mensubu olduğumuz bölge insanımıza hizmet etmek ve faydalı olmak olan teşekkülümüzde bireysel politik görüşümüzü öne çıkarmak ve kişisel ihtiraslarla hareket etmektir.Aslolan farklılıklarımızı kaşıyarak halkaları zayıflatmak değil; asgari müştereklerimize ve temel hedefimize odaklanmak ve dahi gerçekleştirmek istediğimiz amaçlarımıza yoğunlaşmaktır.Farklılıklarımız bir çiçek bahçesindeki çiçeklerin çeşitliliğinin güzelliğini ve farklı enstrümanlardan oluşan bir orkestranın ahengini yansıtmalıdır.Yapmak zor,yıkmak ise kolaydır.Eğer bir insan iyi niyetle hareket ederse yapıcı olur;yıkıcı değil.Asla unutulmamalıdır ki tarih yapanlardan çok yıkanları yargılar.Ne diyor şair:"Girmeden bir millete tefrika düşman giremez,Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez."Birlik ve dirliğimizin dâim olması dileklerimle...” 

“GEREKSİZ TARTIŞMALAR”

Grup üyesi Şevki Demirbaş da şu açıklamada bulundu:

“⁠⁠⁠⁠⁠Yunus Topçu hocam eline diline yüreğine sağlık çok güzel özetlemişsin umarım tüm hemşerilerimiz bu bilinç ile hareket eder ben değil biz der de gereksiz tartışmalardan uzak oluruz.”

ALİ DURAK,"MZAMI ATIYORUM"
"Yunus hocam Allah razı olsun,  görüşlerinizin altına imzamı atıyorum. Diline sağlık."

gelişmeleri siz okurlarımıza duyurmaya devam edeceğiz...

1120 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231