Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret1681322

Gildirlispor’dan Disiplin Kurulu’na eleştiri

Ahmet Gildir, “Sonuç olarak disiplin kurulu önce kendi meşruluklarını kurtarabilmek için bu pozisyonu ivedilikle tekrar gündemine almalı ve ceza iptal edilmelidir” dedi.

Ahmet Gildir’in disiplin kuruluna gönderdiği yazı aynen şöyle:

”Kizildağ Disiplin Kurulu’na
Çakallıspor Gildirlispor maçı esnasında futbolcumuz Mehmet Doğucu rakip oyuncuya pozisyon içinden bir müdahalesi olduğu, bu olayın müsabaka hakeminin tam önünde yani hakemin tam olarak görebileceği bir noktada olduğu görüntü kayıtlarında mevcuttur. Müsabaka hakemi bu pozisyonda oyuncumuz Mehmet Doğucu’ya her hangi bir ceza vermediği gibi maç sonunda bu konuyu raporuna da taşımamıştır. Bu sayfada bir ya da iki kişi sahte hesap kullanmak sureti ile konuyu gündeme taşımaya çalışmış ve disiplin kurulu da bu pozisyonu gündemine almıştır. Yalnız olayı şeklen ele aldığımızda bu konu sahte hesapları kullanan kişiler ile disiplin kurulunun bazı üye ya da üyelerinin organize oldukları apaçık ortadır.

Disiplin kurulu federasyon disiplin yönetmenliğinin ilgili maddesi olan centilmenlik dışı hareketleri Hakem görmese de ceza verilebilir maddesine atfen oyuncuma bir maç ceza vermek gibi skandal bir karara imza atmışlardır. Bu karar bir kere şeklen yanlıştır. İlgili maddede aslında vurgulanmak istenen ve uygulamada olan şudur maç esnasında müsabaka hakeminin göremeyeceği bir noktada yani topsuz alanda yapılan bir hareketi vurgulamıştır. Nitekim uygulamada bu yöndedir. Bizim maçımızdaki olay hakemim bir kaç metre önünde ve pozisyonu hakemin net bir şekilde gördüğü görüntülerden anlaşılacağı gibi ilgili hakemin kendi beyanatı da pozisyonu gördüğü ve ceza verilmesinin çok yanlış olduğu yönündedir. İlgili Hakem hala hayattadır merak eden ulaşıp sorabilir. Pozisyonu esasen incelediğimizde ise oyuncu Mehmet Doğucu’nun pozisyon içinde rakip oyuncuya bir müdahalesinin olduğu görülmektedir. Oyuncunun hareketini analiz ettiğimizde oyuncunun vücut hareketinden bu hamleyi kasten mi ya da yanlışlıkla mı yaptığı kesinlikle anlaşılamamaktadır. Oyuncu o an kalbinde ne varsa onu biz bilmeyiz Allah ile kendi arasında. Bu hareketin kasten yapıldığı yönünde yorum yapabilmek için oyuncusun aslında ceza almasını kafasına koyan biri olmak gerekir. Nitekim konunun disiplin kurulu gündemine alınmasındaki organizasyona bakacak olursak bu olay en baştan ceza verilmesi sürecine kadar organize olduğu bellidir. 

Sonuç olarak disiplin kurulu önce kendi meşruluklarını kurtarabilmek için bu pozisyonu ivedilikle tekrar gündemine almalı ve ceza iptal edilmelidir. Bu işleme en başta disiplin kurulunun ihtiyacı vardır. Önce kendi itibarlarını kurtarmaları gerekmektedir. Çünkü aldıkları bu skandal karar ile taraflı tarafsız bir çok kişinin eleştirisine sebep olmuştur. Bu ceza ya iptal edilmedir ya da daha hafifi ile değiştirilmelidir. Aksi durumda Gildirlispor yönetimi ve taraftarı olarak bu konun burada kalmayacağı bu konun peşinde olduğumuzu daha farklı yöntemlere başvuracağımızın garantisini veriyoruz.
Bir paragraf da kendilerini çok fazla tanımadığımız fakat biz ceza alırken nerdeydiniz paylaşımlarını yapan arkadaşlara açmak istiyorum. Siz ceza alırken biz bir yerde değildik olmamız gereken yerdeydik. Biz ceza alırken siz nerdeyseniz biz de oradaydık. Bu paylaşımlar ve akabindeki yorumlarla ne amaçlanmak istenmiştir onu bilmiyorum fakat bu paylaşımların herhangi bir sonuca hizmet etmediği, tamamen gündemin ciddiyetini yok etmeye çalıştığı, itirazlardan sonuç almanın imkansızlaştığı ve bu düzenin böyle gideceği konusuna hizmet etmektedir. Bu paylaşımı yapanlar ve altına aynı yönde yorum yapan arkadaşlar bu düşüncelerinde gerçekten samimi iseler gelsinler bir araya gelelim kulüpler birliği kuralım bir kişiyi Başkan seçelim ve hep birlikte bu turnuvanın güzelliğini ve kalitesinin artırılması yönünde çalışmalar yapalım. Bu kurulun etkin çalışması için gereken maddi desteğin tarafımdan karşılanacağının garantisini de veriyorum. 
Disiplin kurulunun bilgisine...

398 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704