Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam462
Toplam Ziyaret1681547

KARAİSALI'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

Program, hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşlarımızın anılarını içeren belgesel ve ayrıca 15 Temmuz Günü’nü anlatan sinevizyon gösterimi, şiirler ve belgeseller ile devam etti.

DEMOKRASİ NÖBETİ” 16 TEMMUZ GECESİ SAAT: 24:00' A KADAR DEVAM ETTİ

Demokrasi Nöbeti’ne saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Program, hain darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşlarımızın anılarını içeren belgesel ve ayrıca 15 Temmuz Günü’nü anlatan sinevizyon gösterimi, şiirler ve belgeseller ile devam etti. Kaymakam Tolga Polat, gecenin ilerleyen saatlerinde “Demokrasi Nöbeti”ne katılanlara ve Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” TÖRENİ İLÇEMİZDE GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Demokrasi Yürüyüşü, Fotoğraf Sergisi ve Anı Defteri’nin imzalanmasının ardından 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece boyunca sabaha kadar etkinlikler devam etti.

Kaymakam Tolga Polat Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile birlikte kamu kurum ve kuruluş amirleri ve ilçe halkının katılımıyla, İlçe meydanında toplanması ile birlikte 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00' da Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program Kur’an- Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif Okunması ile devam etti. 

Etkinliler çerçevesinde; düzenlenen güreş müsabakasında dereceye giren sporculara madalyaları Kaymakam Tolga Polat, Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve İlçe Jandarma Komutanı Ali Sanayır tarafından verildi. Sinevizyon gösterimi ve şiirlerin okunmasının ardından, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin slan ve ardından Kaymakam Tolga Polat günün anlam ve önemini belirtilen konuşmaları yapmak üzere kürsüye çıktı. Kaymakam Polat katılımcılara ve Karaisalı Halkı’na Programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

KAYMAKAM TOLGA POLAT ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Kaymakam Tolga Polat, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde; Kaymakamlık tarafından ilçe meydanına konulan, 15 Temmuz’a dair görüş ve düşüncelere yer verilen Anı Defteri’ni imzaladı. Anı Defteri’ne yazdıklarını, etkinliklere katılanlara okuyan Kaymakam Tolga Polat, “15 Temmuz 2016 tarihinde milli irademiz ve ülkemiz demokrasisine yönelik yapılan hain darbe girişimini bir kez daha lanetlediğini; tanklara, bombalara ve ateşlere karşı sadece imanıyla ve yüreğiyle vatanımıza sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarını sunduğunu; şehitlerimize ve gazilerimize minnet duygularıyla saygılarını sunduğunu” dile getirdi. 

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Kaymakam Tolga Polat,  “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde, İlçemiz Meydanında bulunan Atatürk Parkı’nda “15 Temmuz” konulu Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. 

 HATMİ ŞERİFLERİN DUASI YAPILDI

     “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, Cuma Namazı öncesinde Şehitler okunan Hatmi Şeriflerin duası yapıldı.

     İlçemizde 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikler sürerken, Karaisalı Merkez Cami’nde Cuma Namazı öncesinde hafta boyunca okunan Hatmi Şeriflerin duası İlçe Müftüsü İdris Karakaya tarafından yapıldı.

     15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen dua merasimine Kaymakam Tolga Polat,  protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

AĞAÇ FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, ağaç fidanları 15 Temmuz Şehitleri anısına toprakla buluştu.

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, İlçemiz Kızıldağ Yaylası yolu üzerinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde Kaymakam Polat konuşmasında, “15 Temmuz Şehitler Ormanı”nda, 15 Temmuz Şehitleri'nin anısını yaşatacaklarını vurguladı.

  Etkinliğe İlçe Kaymakamı Tolga Polat, Belediye Başkan Vekili Rıfat Köroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ali Sanayır, İlçe Emniyet Amir Vekili Hakan Demircioğlu, Orman İşletme Müdürü Ali Kişi, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.   

GÜREŞ MÜSABAKASI DÜZENLENDİ

"15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Karaisalı Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından güreş müsabakası düzenlendi.

Karaisalı İlçe Stadı’nda düzenlenen güreş müsabakasında yaklaşık 30 güreşçi, 15 Temmuz’da Demokrasi mücadelesi verirken şehit düşen ve gazi olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak için yarıştı. Birlik, beraberlik ve centilmenlik ruhu içerisinde gerçekleşen yarışmalarda sporcular sıcak havaya rağmen güreş müsabakası ismine yakışır bir şekilde tamamlandı.

361 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704