Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam969
Toplam Ziyaret1669355

VEYSEL KUBAT RESİM SERGİSİ

Adana Çimento Sanayi Sanat Galerisi’nde ressam Veysel Kubat öğrencileriyle birlikte 15.06.2017 günü resim sergisi açtı. Sergiyi ilgililer, sanatseverler, çağrılılar izlediler. M. Demirel Babacanoğlu)



Veysel Kubat 1946 Adana doğumlu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA-Mimar Sinan Üniversitesi) resim bölümünü bitirdi. Lise ikiden (1966) beri resim yapıyor. Üçüncü kişisel sergisi oluyor bu. Çok sayıda karma sergiye katıldı. 2005’ten beri de kendi atölyesinde çalışıyor, resim kursları veriyor. Sanatı çok seviyor, dünyamızdan ayrılıncaya dek  resim yapacağını söylüyor. “Sanatla uğraşanlar yaşama bağlı, hoşgörülü oluyorlar. Yüce bir değerdir sanat. Sanata bilim birleşince yükseltecektir ülke” diyor.

Sergide biri şerbetçi, at ve insanı betimleyen tablosu bulunmaktadır. Şerbetçide kahve renk, atlıda havai renk ağırlıktadır. Çizimler, renkler yerli yerinde…

Sergide tabloları yer alan biri Prof, Dr. Fikri Akdeniz’dir. (AÜFF Matematik bölümü mezunu olup, matematik uzmanıdır. Tarsus-Yenice-Çağ Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Resme merak sarmış olan öğretim üyesi Akdeniz son beş yıldır resim yapıyor.

Resimde de arıştırmalara irmiş, Rönesans ressamlarından Hollanda temsilcisi  H. Bosch’un “Dünyevi Zevkler  Bahçesi” adlı tablosunu bulmuş, onun bir kesitini aslına uygun biçimde resmetmiş. Hayal gücünün derinliğini anlatıyor bu resim. İnsanlar bir arada doğal duruşlarıyla devinimlerini sürdürüyorlar…

Fatma Güher’se  bir sağlık ocağında ebe-hemşire olarak çalışıyor. Sanatı, resmi seviyor. Bir ayçiçekte neler varmış anımsatıyor bize.  İnce, estet çizgilerle, fırça vuruşlarıyla betimlemiş ayçiçeğini. Çekirdeklerine varana dek göstermiş,  canlıymış gibi vermiş doğal yapısını.

Öğretmen Alaaddin Aldaş bir kıyı kasabanı betimlemiş, bir de bir köprüyü… Köprünün altından sular geçiyor, bitkiler ve gökyüzüyle bütünleşiyor. Kasabanın önünden akan nehir bereket taşıyor.

M. Nuri Börüban doğadan ve yürük yaşamından bir kesitler sunuyor. Doğanın yeşillikleri, Yörüklerin kırmızıları göz alıyor, izleyenlere  iletiler sunuyor.

Meryem Köfteci, Sema Filiz, Ferah Eker adlı ressamların da yapıtları güzel ve ilgi çekiciydi. Doğa manzaralarını, laleleri, nüleri kayda değer bir biçimde betimlemişler.

 

684 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173