Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam443
Toplam Ziyaret1685198

“TERÖRE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BARIŞIN TEZADIDIR”

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh, Körfez Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Katar ile olan diplomatik ilişkilerinin kesmesi ile ilgili olarak, “Arap devletleri teröre ev sahipliği yapan ülkelerden kurtulmalıdırlar. Teröre ev sahipliği yapmak

VAHİT ŞAHİN

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh, Körfez Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Katar ile olan diplomatik ilişkilerini kesmesi ile ilgili olarak, “Arap devletleri teröre ev sahipliği yapan ülkelerden kurtulmalıdırlar. Teröre ev sahipliği yapmak barışın tezadıdır” dedi.

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh, Adana’da yaptığı bir dizi temastan sonra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Büyükelçi Naeh’a ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC’nin Bakanlar Kurulu tarafından kamu yararına sayılan 5 dernekten biri olduğunu, 1975 yılından beri faaliyetini sürdürdüğünü 300 üyeden 275’inin Başbakanlık tarafından verilen sarı basın kartı sahibi olduğunu söyledi.

Esendemir, Adana basınının Kurtuluş Savaşı’ndan önce yayınlanan ve bu yıl 100 yaşına girecek olan Yeni Adana Gazetesi ile aynı şehirde gazetecilik yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.  Terörün her türlüsüne Adana basını olarak karşı olduklarını ve kınadıklarını kaydeden Esendemir, İsrailli Gazetecileri de Adana’da ağırlamaktan memnun olacaklarını bildirdi.

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh de, Adana’ya bu gelişinin ilk olmadığını 1994 ve 1997 yıllarında yine geldiğini belirterek, Adana’nın İsrail ile coğrafi ve atmosfer bakımından yakın olduğunu söyledi. Neah, 1950 yılında yapılan Seyhan Barajı’nda İsrailli mühendislerin de görev aldığını hatırlatarak,”Bu konuda İsrail Türkiye’nin gerisinde kalmıştır. İsrail ile Türkiye geçmişte kapsamlı zirai ve hayvancılıkta işbirliği yaparak sektörel aktivitelerimiz olmuştur. Şimdi de bir çok sektörlerde ticari, ekonomik, akademik ve turizm alanlarında işbirliklerimiz olacaktır. Adana-Telaviv arasında direkt havayolu uçuşları yapılacaktır. Bugün Ç.Ü. ADASO, ATO ve Valililik ziyaretlerini gerçekleştirdik. Burada bir yol haritası oluşturup somut adımların atılmasın ı belirlenecektir. En kıza zamanda yardımcım Adana’ya gelerek bu işbirliğini gerçekleştireceğiz. Birçok özellikle de Adana ve İsrail arasında, Ortadoğu’nun iki ülkesi olarak tıp alanında da işbirliğine girebileceğiz” dedi.

Adana’da çok iyi karşılandıklarını kaydeden İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh, Eylül ayında İsrail’e düzenlenecek geziye Adana’dan da basın mensuplarının gelmesini arzu ettiklerini ifade etti.

KATAR KONUSU

Bir gazetecinin bazı Arap ülkelerinin Katar’a diplomatik ilişkilerinin kesmesini İsrail’in nasıl yorumladığını sordu. Büyükelçi Naeh, “Arap devletleri teröre ev sahipliği yapan ülkelerden kurtulmalıdırlar. Teröre ev sahipliği yapmak barışın tezadıdır” dedi.

İncirlik krizi ile ilgili soruyu ise Neah,”İncirlik konusunda israil’in bir ilgisi olmadığı için bu soruya cevap veremem” dedi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE İSRAİL’İN PARMAĞI İDDİASI

Bir gazetecinin 15 Temmuz darbe girişiminde ve FETO olayının arkasında  İsrail’in olduğunda dair iddiaların bulunduğu sorusuna ise, İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh, önce durakladı, arkasından gülerek, yüksek bir sesle  “Saçmalık” şeklinde yanıt verdi.

 

 

 

 

351 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351