Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam574
Toplam Ziyaret1684671

Kızıldağ Yaylası Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Adana’nın önemli yaylalarından birisi olan Kızıldağ Yaylası, onarılmaya başlayan yayla yolu ve yapılan temizlik çalışmaları ile yayla sezonuna hazır hale getiriliyor.

Kızıldağ Yaylası’nda kış sezonunun etkili geçmesinden dolayı yayla yolunda ve yayla merkezinde oluşan hasarlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi ekipleri tarafından giderilerek, sezona hazır hale getiriliyor. Okulların kapanmasıyla birlikte yaylaya göçün artacağı için, ekipler onarım ve temizlik çalışmalarını kıs sürede tamamlamayı hedefliyor.

Yayla Merkezinde Temizlik Çalışması Yapıldı

Yayla sezonunun yaklaşması ile birlikte, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi temizlik birimi ekipleri yayla merkezinde oluşan kirliliğin giderilmesi için hummalı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Kızıldağ Yayla Yolu Onarılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediye tarafından, daha önce iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı Kızıldağ Yaylası yolu otoban kalitesine getirilmişti. Geçtiğimiz kış sezonunun etkili geçmesi ile yayla yollarında oluşan hasarlar havaların ısınmasıyla birlikte onarılmaya başlandı.

Başkan Aslan “Çalışmalarımız Kısa Sürede Tamamlanacak”

Yayla merkezinde ki çalışmaları yerinde inceleyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Son yılların en fazla kar yağışının yaşandığı Kızıldağ Yaylası’na bu kış binlerce yerli ve yabancı turist muhteşem manzarayı ve doğayı görmek için akın etti. Havaların ısınmasıyla ve karların erimesiyle birlikte yayla sezonu kısa süre içinde açılacaktır. Kış ayının etkili geçmesinden dolayı yayla merkezinde oluşan kirliliği ve yollarda ki hasarları gidermek adına Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okulların kapanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın yaylaya göç süreci hızlanacaktır. Çalışmalarımızı en kısa sürede bitirerek, Kızıldağ Yaylası’nı sezona hazır hale getireceğiz” dedi.

335 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351