Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam427
Toplam Ziyaret1668069

PAPAZIN BAHÇESİNE GEZİ

Papazın Bahçesi denen yere, Mersin-Çamlıyayla-Atdağı-Çakırlı’dan Fakılar Köyü’ne ayrılan yoldan gidilebiliyor. Çakırlı’ya 15 km. uzaklıkta olduğu söyleniyor. Gidenler burayı öve öve bitiremiyorlar.( M. Demirel Babacanoğlu)

 

Kaç zamandır gitmek istiyordum, yolunun iyi olmadığı belirtiliyordu; gitme olanağı bulamıyordum. Adana Yaşam Sanat Derneği yönetimi buraya bir gezi düzenlemiş. Bir üye olarak sevindim. 

21.05.2017 sabahı Adana-Dörtyol’da toplandık. Başkan Mehmet Taşar öncülüğünde Mini, midibüs olmak üzere iki araca bindik, Tarsus’tan gelecekleri Tarsus Barajı’ndan aldık. Mehmet Taşar, Remziye Çevik, Ali Ozanemre, Ayşe Ozanemre, Coşkun Karabulut, Demet Duyuler Doğan, Duran Aydın, Gülden Aydın, M. Demirel Babacanoğlu, Deniz Süheyla Ergüler, Mediha Ünal, Kubilay Altuntaş, Şule Salıcı Alktuntaş, Selda Kaya, Filiz Toprak, Nevin Kaya, Fahri İşlek, Leyla Oran Gökgöl, Şahin Taş, Makbule Avcı, Esma Şeref, Rabia Sokullu Yücel, Zeki Durak, Kutlay Böke, Ayşe Yücel koyulduk Çamlıyayla yoluna. Toroslara doğru tırmanıyoruz. Arkadaşlar pür neşe içinde şarkı söylüyorlar, konuşuyorlar, gülüşüyorlar 

Çamlıyayla’nın girişi Atdağı’na vardık. Çakırlı’da ara verdik. Tiryakiler içtiler sigaralarını. Yeniden bindik araçlarımıza. Fakılar Köyü yoluna girdik. 250-300 m. Kadar ilerledik. Yağmur yağmış yollar çamurlu. “Yollar kurusun da gidelim” Öyle olmadı, gidemedik. 

Çamlıyayla’nın kışın karı, yazın yağmuru eksik olmaz. Nisan, Mayıs, Haziran yağmur ayları çok yağmur yağar. Kışı da sert geçmişti zaten yaylanın. Kar yağmış donmuş kışın, hasar görmedik ne yol, ne ev var? 650 evin çatısı çökmüş, yollar geçilmez olmuş! Yolun, evlerin onarımıyla uğraşıyor yaylacılar. Biz böyle bir ortamda yoldayız. 

Durduk, aracımız ilerlemiyor, yollara baktık, keşif yaptık arkadaşlarımızla. Buradan öteye gidilemez kararı alındı. Benim, Papazın Bahçesini görme isteğim yüreğimde içimde kaldı. Umut, Turizm Kültür Bakanlığı’nda, Mersin Büyükşehir ve Çamlıyayla Belediyesi Başkanlığında. Umuyorum yolları kısa zamanda yaparlar… 

Döndük. Arkadaşlar var olsunlar beni yayla evimin sapağına kadar getirdiler. Eve vardım, eşim kızım karşıladı. Arkadaşlar Atdağı’na uğramışlar; bir aşevinde kumanyalarını serip yemek yemişler. Fotoğraflarını göndermişler bana. Yarasın, bal olsun diyorum ben de.

 

1153 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436