Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam335
Toplam Ziyaret1679454

ÖĞRENCİLER MASALLARA KAR YAĞDIRDILAR

Oyunda gençlerin uyuşturucuya nasıl başladıkları, uyuşturucu ile ailelerin mücadelesi ve yapması gerekenler ile uyuşturucu müptelası gençlerin başta kendilerine ve ailelerine verdikleri sonu acıyla biten dramları anlatılıyor

Yüreğir’de bulunan Atakent İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığı ve Türkiye’ye örnek gösterilen “Masallarıma Kar yağıyor” adlı tiyatro oyununu Adana’da 2 bin kişiye oynadılar.

Elif Sürmeli’nin yazdığı ve Atakent İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri  Nilay Bayırbal ve Bilgin Güneş’in hazırladığı, Mine Koşan, Ayşegül Çakır, Berfin Sarıdoğan, Fatmagül Coşman, Beyza Topla, Kardelen Hanlı, Sariyenur Tegek, Naciye Ceyhan, Ayşe Örüç, Rabia Oğur, Fatma Köksal ve Filiz Masat adlı öğrencilerin rol aldığı oyun Yüregir Gençlik Merkezi Salonu’nda sahnelendi. Oyunda gençlerin uyuşturucuya nasıl başladıkları, uyuşturucu ile ailelerin mücadelesi ve yapması gerekenler ile uyuşturucu müptelası gençlerin başta kendilerine ve ailelerine verdikleri sonu acıyla biten dramları anlatılıyor.

Atakent İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İkbal Kalın, bu oyunu yaklaşık 2 bin kişiye izlettiklerini belirterek, “Profesyonel bir yardım almadan ve iyi niyetle yola çıkılan bu yolda öğretmenlerimizin ve profesyonel oyuncuları aratmayan şekilde rol oynayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu oyun, Ankara’da özel eğitim çalıştayında Yüregir Rehberlik Merkezi Müdürü Cemal Dağhan tarafından izletilmiş ve tüm Türkiye’ye örnek gösterilmiştir” dedi.

Yüregir Gençlik Merkezi’de sahnelenen oyunu adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beyali Özlü, Yeşilay Derneği Başkanı Mehmet Aslanbaba ve Yüregir Rehberlik Merkezi Müdürü Cemal Dağhan ve ekibi ile öğrenciler izledi.

Oyun sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.


 

 

534 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613