Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1099
Toplam Ziyaret1687608

Cumali Deli, "Biz engelli değil, siz engellisiniz"

Adana'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Atatürk Parkı'nda protokol mensupları ile Karaisalı Engelsiz Yaşam Merkezi de hazır bulundu.



Törene katılanlar arasında ise Karaisalı'nın simgelerinden Cumali Deli de vardı. Şalvarı bırakmış ve ütütlü pantalonu ile tören alanında bulunan Cumali Deli ile kısa görüşmemizde, "Çok hastayım. Karnım ağrıyor. hasta hasta geldim, Atatürk'e koştum. Bugün bizim günümüz. Biraz sonra farkındalık yürüyüşü yapacağız, orada sana özel açıklamam olacak" dedi.

Saygı duruşunda bulunan ve istiklal Marşı da söyleyen Cumali Deli, konuşmaları dinledikten sonra Atatürk Parkı'ndan Ziyapaşa Bulvarına çıkarak oradan da Uğur Mumcu Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Burada sitemize açıklamada bulunan Cumali Deli,dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonun engelli olduğunu söyledi.Engelliler Haftasının sadece Türkiye'de değil dünyanın her ülkesinde kutlandığını kaydeden Deli, "Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unun yani 8.5 milyon engelli olduğu düşünüldüğünde engelliler haftasının ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Ülkemizde yaşayan erkeklerin yüzde 11,10'u kadınların ise bu oranı 13,45'i bulmakta. Günlük hayatımızı gözden geçirdiğimizde 8.5 milyon insanın hayatın içersinde yer almadığını üzülerek görüyoruz. Öncelikle her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi, kaza ve hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Burada önemli olan engelin nasıl yada ne boyutta ortaya çıktığı değil, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri kaldırıp, onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşabilir hale getirme çabasına girebilmelerini sağlamaktadır" dedi.


348 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406