Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam347
Toplam Ziyaret1682334

MHP Lideri kitaba önsöz yazdı

Delikoca,“Büyük bir onur ve gurur yaşadık. Yeni çalışmamı Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey'in önsözü ve takdimi ile yayınlandı. Sayın Bahçeli bu eseri yayınlamamızdan ve ziyaretimizden dolayı çok memnun kaldıklarını bildirdiler"dedi.

  

Adanalı sanatçı Cahit Seyhanlı’yı anlatan kitaba önsöz yazan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Seyhanlı’yı anlatan kitap ve CD hediye edildi.

  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin hayranlıkla dinlediği Adanalı sanatçı Cahit Seyhanlı ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Delikoca Başkan Danışmanı Mahmut Tülek ve Tarihçi Yazar Mehmet Akif Terzi’den oluşan heyet MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek “Adanalı Cahit Seyhanlı” adlı eseri ve 15 parçadan oluşan bir Albümü armağan ederek, 60. Sanat Yılı Gecesi’ne davet ettiler.

  Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Delikoca,“Büyük bir onur ve gurur yaşadık. Yeni çalışmamı Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey'in önsözü ve takdimi ile yayınlandı. Sayın Bahçeli bu eseri yayınlamamızdan ve ziyaretimizden dolayı çok memnun kaldıklarını bildirdiler. Bu gurur ve onur da bize yeter. Adanalı Sanatçı Cahit Seyhanlı’nın anıları, hatıraları ve şarkılarından oluşan CD'yi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Mete Şahin’in destekleriyle ve MHP Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli'nin önsözü ile yayınladık. Bizlerle hatıralarını paylaşarak bu onur ve gururu yaşatan 60. Sanat Yılını kutlayacağımız Adanalı Sanatçı Cahit Seyhanlı' ya ve ailesine teşekkür ederiz. Bizleri bu projeye yönlendiren Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey'in ömrü uzun kılıcı keskin olsun” dedi.

  ADANALI SANATÇI CAHİT SEYHANLI’YA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN VEFA

  Bugün 78 yaşında olan ve Adana’da yaşamını sürdüren 1965 yıllarında “Veremli Kız” plağı ile ünlenerek Altın Plak ile ödüllendirilen Cahit Seyhanlı için Adana Büyükşehir Belediyesi bir dizi etkinlik düzenleyecek. 60. Sanat Yılı anısına Cahit Seyhanlı’nın anılarından, hatıralarından ve plaklarından oluşan kitap Yazar Yusuf Delikoca tarafından hazırlandı. Yine Cahit Seyhanlı’nın söylediği 15 şarkıdan oluşan bir albümde Çukurova’dan Sesler adlı bir grubun yöneticisi olan İsmail Görkem’in katkılarıyla yayınlandı.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Kültür Sanat Danışmanı Mahmut Tülek, Adanalıları 11 Mayıs Perşembe günü Atatürk Parkı içinde bulunan 75. Yıl Sanat Galerisinde yapılacak olan 60. Sanat Yılı Konserine davet etti. Çukurova’nın kültürüne, sanatına ve musikisine katkı koyan ve iz bırakan       Adanalı sanatçıların hatıralarının, eserlerinin ve anılarının unutulmaması ve ölümsüzleşmesi için projelerine devam ettiklerini vurguladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı olarak Yirmiye yakın sanatçının hayatını belgeselleştirdiklerini söyleyen Mahmut Tülek, Abdurrahman Yağdıran ile başladıklarını anma gecelerine Cahit Seyhanlı ile sürdüreceklerini vurguladı.

  Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın saz ve sanatçılarının Mahmut Tülek yönetiminde hazırlanan 60. Sanat Yılı Gecesi’ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sanatçı Cahit Seyhanlı, Adanalı sanatçılardan Halil Atılgan, Abdurrahman Yağdıran, Sabit Gürses, Hacı Ahmet Tekbilek, Burhan paker, Şaban Gen, Ali Turaç ve Özkan Can gibi önemli seslerde katılacak.


 

546 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398