Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam887
Toplam Ziyaret1669273

MELAHAT SABANCI'DAN RESİM SERGİSİ

Melahat Sabancı resim sergisi 2017 beş mayıs günü AÇS'de açıldı. Sergiyi, eş dost, akraba, yakınlar, sanatçılar, ressamlar izlediler, ilgilerini sundular.(Haber:M. Demirel Babacanoğlu)


Ressam Adana doğumlu, Adana’da yaşıyor. Açık Öğretim Lisesi mezunu. Murat Dikel Atölyesi’nden karakalem dersleri aldı. Engin Buğa öğretmenden Nezih Sanat Atölyesi’nde resim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarında sıcak renklere ağırlık veriyor, değişik konularda resimler üretiyor.

Daha çok kadın portrelerine yer veriyor. Açık, anlaşılır, dışavurumlu portreler bunlar. Bakışlar, duruşlara derin anlamlar yüklemiş, günlük yaşamın izlerini görüyorsunuz. Yaşlı kadın yüzleriyse düşünceli hüzün dolu. Çocuk yüzleriyse güleç, yaşama bağlı…

Çok renkli çalışmalar: Gitar çalan bir kadın, güleç, neşeli, sesiyle çevreye sevinç kıvanç veriyor. Sıcak rengin bütün tonları kullanılmış burada. Canlı bir yaşantıyla karşı karşıyasınız. Ve kadınlar işleniyor  bütün yönleriyle. Bir kadın açık (dekolte) giyinişiyle duruyor. Renklerin gizemiyle betimlenmiş, size bakıyor. Yaşama bağlı bir duruş ilginizi çekiyor.

Ağaçlar: Servi ağaçları olmalı. İnce, çizim, yaygın renkler kullanılmış, göğe doğru uzanıyor, yapraklar bir duman kıvrımı gibi. Sıcak rengin canlılığı sarıyor sizi. Fonda mavinin, yeşilin tonları gözünüzü alıyor.

Kırdan geleneksel bir ayrıntı betimlenmiş. Elinde mesesi (övendire), üstünde işlik, önünde boyunduruk takılı öküzlerle çift sürüyor. Şimdi ovalık düzlük yerlerde böyle şeyler kalmadı, ama, herhalde, dağlık bölgelerde yaşanıyor olmalı.

İzleyicilerden biri de bir bebekti: Annesi, babası, ninesiyle… gelmişti sergiye. Ressam ninesi aldı kucağına, nasıl da şirin şeydi, o da baktı resimlere. Kim bilir belki büyük ressam olacak ileride.

333 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339